Can I evacuate Malta if it has been blockaded

Warplan is a World War 2 simulation engine. It is a balance of realism and playability incorporating the best from 50 years of World War 2 board wargaming.

Moderator: AlvaroSousa

Post Reply
CrackingShow
Posts: 145
Joined: Tue Dec 29, 2020 6:58 am

Can I evacuate Malta if it has been blockaded

Post by CrackingShow »

Just want to know if you blockade Malta whether you can get the garrison out.

User avatar
AlvaroSousa
Posts: 10216
Joined: Mon Jul 29, 2013 7:13 pm
Contact:

RE: Can I evacuate Malta if it has been blockaded

Post by AlvaroSousa »

Of course. But usually just use 5-6 bombers I attacking will KO it eventually also. It can't be a piece of cake to take. You do need to put effort into it.
Creator Kraken Studios
- WarPlan
- WarPlan Pacific

Designer Strategic Command
- Brute Force (mod) SC2
- Assault on Communism SC2
- Assault on Democracy SC2
- Map Image Importer SC3
Harrybanana
Posts: 4098
Joined: Sat Nov 27, 2004 12:07 am
Location: Canada

RE: Can I evacuate Malta if it has been blockaded

Post by Harrybanana »

ORIGINAL: AlvaroSousa

Of course. But usually just use 5-6 bombers I attacking will KO it eventually also. It can't be a piece of cake to take. You do need to put effort into it.

I disagree. Just put a sub in raider mode adjacent to it and station 6+ bombers within range. The Allies than have to make the choice of putting a fleet of their own into Malta or eventually evacuating it. If the Allies put a fleet in Malta you bomb it with your bombers. Your aircraft will probably be shot down in droves, but you will also sink a lot of UK ships. The UK can only sustain this for so long. Once the UK fleet leaves than just starve Malta into submission. After several turns of this if the Malta garrison still remains than invade. The garrison will be so reduced by being out of supply that the invasion should be easy.
Robert Harris
User avatar
sveint
Posts: 3667
Joined: Fri Jan 19, 2001 10:00 am
Location: Glorious Europe

RE: Can I evacuate Malta if it has been blockaded

Post by sveint »

Effort or time, either works.

Also, you CANNOT get the garrison out. I always switch to a division size garrions, no points wasting a corps.
User avatar
AlvaroSousa
Posts: 10216
Joined: Mon Jul 29, 2013 7:13 pm
Contact:

RE: Can I evacuate Malta if it has been blockaded

Post by AlvaroSousa »

I misread the post sorry. No supply no removal of garrison.
Creator Kraken Studios
- WarPlan
- WarPlan Pacific

Designer Strategic Command
- Brute Force (mod) SC2
- Assault on Communism SC2
- Assault on Democracy SC2
- Map Image Importer SC3
User avatar
stjeand
Posts: 1672
Joined: Sun Jan 10, 2021 1:14 pm
Location: Aurora, NC

RE: Can I evacuate Malta if it has been blockaded

Post by stjeand »

Any other island besides Malta have this?

It is weird that the WPP island blockading was added for just 1 island in the game and ports always give basic supply.
User avatar
sveint
Posts: 3667
Joined: Fri Jan 19, 2001 10:00 am
Location: Glorious Europe

RE: Can I evacuate Malta if it has been blockaded

Post by sveint »

Only other one is Gibraltar.
Post Reply

Return to “WarPlan”