Bug: Adding AA to partial airfield = crash

Please post any bugs or technical issues found here for official support.

Moderators: Joel Billings, RedLancer

Post Reply
chattytumbler
Posts: 2
Joined: Fri Mar 26, 2021 11:04 am

Bug: Adding AA to partial airfield = crash

Post by chattytumbler »

I'm playing the tutorial scenario and I decided to try and build an airfield nearer the front line. If I then try to station an AA unit at this partially build airfield the game crashes to windows. Video shows it in action and is easily replicated.

I can't post video links yet but I have a video of the bug at youtu.be/BTJ77IHFkgc


Save file attached.
Attachments
Save turn ..-1942 So.zip
(1.63 MiB) Downloaded 1 time
User avatar
Erik Rutins
Posts: 38308
Joined: Tue Mar 28, 2000 4:00 pm
Location: Vermont, USA
Contact:

RE: Bug: Adding AA to partial airfield = crash

Post by Erik Rutins »

Thanks, could you also post the save file you are using for this please (you can zip it up and attack it to your post).
Erik Rutins
CEO, Matrix Games LLC


Image

For official support, please use our Help Desk: http://www.matrixgames.com/helpdesk/

Freedom is not Free.
chattytumbler
Posts: 2
Joined: Fri Mar 26, 2021 11:04 am

RE: Bug: Adding AA to partial airfield = crash

Post by chattytumbler »

Save file added
User avatar
Joel Billings
Posts: 31173
Joined: Wed Sep 20, 2000 8:00 am
Location: Santa Rosa, CA
Contact:

RE: Bug: Adding AA to partial airfield = crash

Post by Joel Billings »

Thanks for the save, was able to repeat it. I don't think you're supposed to be able to assign units to an airfield that is not yet size 1. We'll try to get this fixed in the first update.
All understanding comes after the fact.
-- Soren Kierkegaard
falkyns
Posts: 7
Joined: Thu May 12, 2011 3:04 pm

RE: Bug: Adding AA to partial airfield = crash

Post by falkyns »

ORIGINAL: Joel Billings

Thanks for the save, was able to repeat it. I don't think you're supposed to be able to assign units to an airfield that is not yet size 1. We'll try to get this fixed in the first update.


Is this really the case? I mean I can assign a eng to a town then build an AB and no crash. If I build an AB then assign eng it crashes
Denniss
Posts: 8035
Joined: Thu Jan 10, 2002 10:00 am
Location: Germany, Hannover (region)

RE: Bug: Adding AA to partial airfield = crash

Post by Denniss »

only construction units should be valid if the airbase is not built yet, that is my understanding
WitE dev team - (aircraft data)
WitE 1.08+ dev team (data/scenario maintainer)
WitW dev team (aircraft data, partial data/scenario maintainer)
WitE2 dev team (aircraft data)
kingwanabee
Posts: 101
Joined: Mon Sep 27, 2004 1:14 am

RE: Bug: Adding AA to partial airfield = crash

Post by kingwanabee »

FYI I'm getting a CTD whenever I try to attach a construction unit to a new airfield. Will the airfield begin construction without a unit assigned?
User avatar
Joel Billings
Posts: 31173
Joined: Wed Sep 20, 2000 8:00 am
Location: Santa Rosa, CA
Contact:

RE: Bug: Adding AA to partial airfield = crash

Post by Joel Billings »

Yes, I'm pretty sure the airfield construction can begin without a unit, but would be better with a unit. It's better to build an airfield at a town location as there you can always add a support unit. We are in the process of fixing some of the attachment bugs now. Once we have those fixed (so no crashes), we can look to see if we can make it possible for airfields built in non-town/city hexes to be able to attach CBs.
All understanding comes after the fact.
-- Soren Kierkegaard
Mehring
Posts: 2199
Joined: Thu Jan 25, 2007 8:30 am

RE: Bug: Adding AA to partial airfield = crash

Post by Mehring »

I've encountered this bug too. Attaching construction units to cities can also CTD. One instance I had previously successfully attached a unit and on a subsequent turn attaching another caused the CTD.
“Old age is the most unexpected of all things that can happen to a man.”
-Leon Trotsky
User avatar
Joel Billings
Posts: 31173
Joined: Wed Sep 20, 2000 8:00 am
Location: Santa Rosa, CA
Contact:

RE: Bug: Adding AA to partial airfield = crash

Post by Joel Billings »

We think we have the attachment/crashes fixed. We're testing it internally and hope it will be out as a public beta next week.
All understanding comes after the fact.
-- Soren Kierkegaard
Post Reply

Return to “Tech Support”