[Logged] Can I Change Font Size?

Post bug reports and ask for game support here.

Moderator: MOD_Command

Post Reply
BKL
Posts: 110
Joined: Sat Nov 02, 2013 3:48 pm

[Logged] Can I Change Font Size?

Post by BKL »

I am wondering, is there a way to increase the font size without changing my screen resolution or icon percentage in my Windows display settings? In other words, within a setting with CMO? I have a high def Alienware computer and the font is kind of small and a little grainy. Thank you.
BKL
Dimitris
Posts: 13400
Joined: Sun Jul 31, 2005 10:29 am
Contact:

RE: Can I Change Font Size?

Post by Dimitris »

Can you show us a screenshot and point us to the part of text that you have trouble with?
BKL
Posts: 110
Joined: Sat Nov 02, 2013 3:48 pm

RE: Can I Change Font Size?

Post by BKL »

Here's an example. It is all readable, just seems a little grainy. I am not sure if this is just how it's meant to be. I have this on high-resolution 3840x2160 with icons at 200%. I have also checked the file compatibility so that it follows the system DPI. I would think that higher resolution would make it crisper.

Image
Attachments
CMO.jpg
CMO.jpg (995.94 KiB) Viewed 8 times
BKL
Dimitris
Posts: 13400
Joined: Sun Jul 31, 2005 10:29 am
Contact:

RE: Can I Change Font Size?

Post by Dimitris »

Right, I see what you mean.

I'm afraid this is WAD for the time being. Switching to a 4K-native UI is a huge investment that has lower priority than most of the other initiatives we currently have underway.

As a reference, here is a screenshot of v1.02 on my 4K monitor:

Image
cmanouser1
Posts: 180
Joined: Fri Feb 28, 2020 7:41 pm

RE: Can I Change Font Size?

Post by cmanouser1 »

With the current version of CMO, you need to choose (above 1080p) between :
* A: crisp, but small text size
* B: crisp, large text size ; however the text will overflow some buttons
* C: blurry, large text size ; no overflow

I use A.
Here is how to get each:

A: make sure in Windows display settings that "change the size of text, apps and other items" is at 100%. Relog/restart computer if value was changed. Then locate your command.exe -> properties -> compatibility -> change high DPI settings -> make sure "override high DPI scaling behavior" is set to application

B: same but in the windows display settings use a percentage above 100%

C: https://www.matrixgames.com/forums/tm.asp?m=4190908[u][/u]

See the difference in below screenshots
Image
Image
Rory Noonan
Posts: 2419
Joined: Thu Dec 18, 2014 1:53 am
Location: Brooklyn, NY

RE: Can I Change Font Size?

Post by Rory Noonan »

Logged for investigation.

0014220
Image
Post Reply

Return to “Tech Support”