ARH Missiles

Take command of air and naval assets from post-WW2 to the near future in tactical and operational scale, complete with historical and hypothetical scenarios and an integrated scenario editor.

Moderator: MOD_Command

Post Reply
ZoroastroBR
Posts: 99
Joined: Thu Feb 09, 2017 5:58 pm

ARH Missiles

Post by ZoroastroBR »

Hey guys, a quick question. Are active radar missiles working correctly right now? I ask as their radars seems to be rather weak to track targets that are actively trying to dodge the missile when the parent A/C turns off its own radar AFTER the missiles radar turns ON.

I don't have a game to show, but i can create a simple a2a engagement to show it.

I'm not sure if it is a bug, just wanted to know the thoughts of the community/developers.

Thanks.
User avatar
SeaQueen
Posts: 1338
Joined: Sat Apr 14, 2007 4:20 am
Location: Washington D.C.

RE: ARH Missiles

Post by SeaQueen »

They work fine for me. If you have opened source data on the radar seeker head for a particular missile of interest, you should make a db update request.
User avatar
KLAB
Posts: 366
Joined: Tue Feb 27, 2007 5:24 pm

RE: ARH Missiles

Post by KLAB »

ORIGINAL: ZoroastroBR

Hey guys, a quick question. Are active radar missiles working correctly right now? I ask as their radars seems to be rather weak to track targets that are actively trying to dodge the missile when the parent A/C turns off its own radar AFTER the missiles radar turns ON.

I don't have a game to show, but i can create a simple a2a engagement to show it.

I'm not sure if it is a bug, just wanted to know the thoughts of the community/developers.

Thanks.
Just a thought but do the issues with ARH reflect the changes from the update change log listed in the link below?
May be something else of course..
Cheers
K
tm.asp?m=4551518
ZoroastroBR
Posts: 99
Joined: Thu Feb 09, 2017 5:58 pm

RE: ARH Missiles

Post by ZoroastroBR »

ORIGINAL: KLAB

ORIGINAL: ZoroastroBR

Hey guys, a quick question. Are active radar missiles working correctly right now? I ask as their radars seems to be rather weak to track targets that are actively trying to dodge the missile when the parent A/C turns off its own radar AFTER the missiles radar turns ON.

I don't have a game to show, but i can create a simple a2a engagement to show it.

I'm not sure if it is a bug, just wanted to know the thoughts of the community/developers.

Thanks.
Just a thought but do the issues with ARH reflect the changes from the update change log listed in the link below?
May be something else of course..
Cheers
K
tm.asp?m=4551518

It is. However, the part that bugs me is after the missiles' own radar turns on but doesn't track targets that are within its radar range.

Maybe I will attach a save file, might be a bug...
User avatar
Primarchx
Posts: 1946
Joined: Sun Jan 20, 2013 9:29 pm

RE: ARH Missiles

Post by Primarchx »

I've seen this happen quite a bit recently. A target will be in the AHM's seeker cone but you see it's not tracking. Sometimes you have to wait unit the missile is really close before being able to count on the missiles seeker head. It would be nice if we could see if the seaker head is detecting the target in the detection list (at least, if the missile has a 2-way datalink) so we can determine when it was okay to turn away.
ZoroastroBR
Posts: 99
Joined: Thu Feb 09, 2017 5:58 pm

RE: ARH Missiles

Post by ZoroastroBR »

ORIGINAL: Primarchx

I've seen this happen quite a bit recently. A target will be in the AHM's seeker cone but you see it's not tracking. Sometimes you have to wait unit the missile is really close before being able to count on the missiles seeker head. It would be nice if we could see if the seaker head is detecting the target in the detection list (at least, if the missile has a 2-way datalink) so we can determine when it was okay to turn away.

Bang on!
Cik
Posts: 671
Joined: Wed Oct 05, 2016 3:22 am

RE: ARH Missiles

Post by Cik »

keep in mind guys that the game is actually in 3d. the missile's seekerhead cone is not infinite in the vertical, which means that even if the target "appears" to be in the seekerhead cone, if the missile is too high or the target is too low (or both) it will actually be out of the sensor's detection capability, even though it looks as if it is inside.

don't know if that's actually happening, but it may be what you are seeing.
Zanthra
Posts: 123
Joined: Wed Feb 06, 2019 3:23 am

RE: ARH Missiles

Post by Zanthra »

I just tested it and AIM-120D seeker with it's two way datalink does show up in the Last Detections window. The AIM-120C with one way datalink does not.
ZoroastroBR
Posts: 99
Joined: Thu Feb 09, 2017 5:58 pm

RE: ARH Missiles

Post by ZoroastroBR »

ORIGINAL: Cik

keep in mind guys that the game is actually in 3d. the missile's seekerhead cone is not infinite in the vertical, which means that even if the target "appears" to be in the seekerhead cone, if the missile is too high or the target is too low (or both) it will actually be out of the sensor's detection capability, even though it looks as if it is inside.

don't know if that's actually happening, but it may be what you are seeing.

Good point.
Post Reply

Return to “Command: Modern Operations series”