[FIXED B834] Strange EMCON/Sensor behaviour

Post bug reports and ask for game support here.

Moderator: MOD_Command

Post Reply
I1066
Posts: 77
Joined: Tue Oct 22, 2013 3:26 pm

[FIXED B834] Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by I1066 »

Context
  • Scenario: The Tiger and the Dragon
  • Doctrine & inheritance
  • Side Doctrine
    • Group Doctrine
      • Unit Doctrine
  • Unit Sensors


The Issue
The individual units of the Group CAP 2 are using active radars, even when all EMCON settings all the way from Side Doctrine down to the EMCON settings of the individual units indicate they should not use active radar.

The EMCOn settings for the units don't seem to inherit the settings from the group as they should.

And since they are not participating in a mission, there is no mission specific EMCON settings that should have any effect on the units.

So, am I missing something here or what is going on?



State / Details
Right at the start of the "The Tiger and the Dragon" scenario, before pressing the "Start / Resume" button the first time.

Code: Select all

 Side Doctrine - EMCON Settings
   Radar: Passive
   OECM.: Passive
   Sonar: Passive
 
 Group: CAP 2
   * Group Doctrine - EMCON Settings
      [X] Inherit from parent (Side?)
            Radar: Passive (disabled)
            OECM.: Passive (disabled)
            Sonar: Passive (disabled)
 
   * Mission: <none>
 
   * Units
     = J-15 Sqn #01
       - Unit Doctrine - EMCON Settings
           [X] Inherit from parent (Group?)
                 Radar: Active(disabled)  <== ACTIVE, where does this come from?
                 OECM.: Passive (disabled)
                 Sonar: Passive (disabled)
     
       - Mission: <none>
     
       - Sensors
         [X] Unit obeys EMCON...
               J-15 AESA
                 Sensor Type: Radar
                 Active: [X] (disabled)
     
     = J-15 Sqn #02
       - Unit Doctrine - EMCON Settings
           [X] Inherit from parent (Group?)
                 Radar: Active(disabled)  <== ACTIVE
                 OECM.: Passive (disabled)
                 Sonar: Passive (disabled)
     
       - Mission: <none>
 
       - Sensors
         [X] Unit obeys EMCON...
               J-15 AESA
                 Sensor Type: Radar
                 Active: [X] (disabled)
 
 
 

Code: Select all

 

Code: Select all

 

Code: Select all

 

Code: Select all

 

Code: Select all

 

/H

PS why do I need to have five empty code-blocks at the end to prevent the post to be completely messed up? The PRE-tag gets a height that's way to small...


thewood1
Posts: 6822
Joined: Sun Nov 27, 2005 6:24 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by thewood1 »

IIRC, this might be a scenario initialization issue from scenario design. As ROEs are changed, you need to do resets for inheritances to propagate. This needs to be done as the scenario is saved in design or when you start it up if it wasn't done already.

One of the things I always do when starting a scenario is check that ROE inheritances are reset...just in case. There have been several threads on this in the past.
You are like puss filled boil on nice of ass of bikini model. You are nasty to everybody but then try to sweeten things up with a nice post somewhere else. That's nice but you're still a boil on a beautiful thing! - BDukes
I1066
Posts: 77
Joined: Tue Oct 22, 2013 3:26 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by I1066 »

Ok, but still, all "check boxes" indicate they all inherit as they should, right?
thewood1
Posts: 6822
Joined: Sun Nov 27, 2005 6:24 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by thewood1 »

A quick search...

tm.asp?m=3929066&mpage=1&key=inherited&#3929094

tm.asp?m=3952538&mpage=1&key=inherited&#3952970

These were just the ones that jumped out at me.
You are like puss filled boil on nice of ass of bikini model. You are nasty to everybody but then try to sweeten things up with a nice post somewhere else. That's nice but you're still a boil on a beautiful thing! - BDukes
thewood1
Posts: 6822
Joined: Sun Nov 27, 2005 6:24 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by thewood1 »

Again, post a save. Its great that you, for some reason, document the way you do, but without a save to look at the specific environment, everyone is guessing.
You are like puss filled boil on nice of ass of bikini model. You are nasty to everybody but then try to sweeten things up with a nice post somewhere else. That's nice but you're still a boil on a beautiful thing! - BDukes
I1066
Posts: 77
Joined: Tue Oct 22, 2013 3:26 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by I1066 »

There's no need for a save here since it's the initial state when you start the scenario.
thewood1
Posts: 6822
Joined: Sun Nov 27, 2005 6:24 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by thewood1 »

Well then...
You are like puss filled boil on nice of ass of bikini model. You are nasty to everybody but then try to sweeten things up with a nice post somewhere else. That's nice but you're still a boil on a beautiful thing! - BDukes
thewood1
Posts: 6822
Joined: Sun Nov 27, 2005 6:24 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by thewood1 »

I think this is you not knowing the game Squ 1 is on CAP 1 mission. The EMCON for CAP 1 is active and you can't change it unless you unassign from the mission. I don't know why you don't think they are on a mission. Both state they are on CAP 1 or 2.

Am I missing what you are trying to do?
You are like puss filled boil on nice of ass of bikini model. You are nasty to everybody but then try to sweeten things up with a nice post somewhere else. That's nice but you're still a boil on a beautiful thing! - BDukes
thewood1
Posts: 6822
Joined: Sun Nov 27, 2005 6:24 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by thewood1 »

I just unassigned both units from CAP and they went passive before the start.
You are like puss filled boil on nice of ass of bikini model. You are nasty to everybody but then try to sweeten things up with a nice post somewhere else. That's nice but you're still a boil on a beautiful thing! - BDukes
thewood1
Posts: 6822
Joined: Sun Nov 27, 2005 6:24 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by thewood1 »

btw,if you refuse to put a save up, at least put up the version and db you are using...it can make a big difference.
You are like puss filled boil on nice of ass of bikini model. You are nasty to everybody but then try to sweeten things up with a nice post somewhere else. That's nice but you're still a boil on a beautiful thing! - BDukes
I1066
Posts: 77
Joined: Tue Oct 22, 2013 3:26 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by I1066 »

I'll upload a save.

Here is a pic showing what it look like on my side.


Image
Attachments
20160616..uild825.jpg
20160616..uild825.jpg (196.11 KiB) Not viewed yet
I1066
Posts: 77
Joined: Tue Oct 22, 2013 3:26 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by I1066 »

And here is the saved game file
Attachments
TheTiger..reStart.zip
(102.9 KiB) Downloaded 1 time
thewood1
Posts: 6822
Joined: Sun Nov 27, 2005 6:24 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by thewood1 »

But if you open up the mission...it says active will override it. And it does.
You are like puss filled boil on nice of ass of bikini model. You are nasty to everybody but then try to sweeten things up with a nice post somewhere else. That's nice but you're still a boil on a beautiful thing! - BDukes
thewood1
Posts: 6822
Joined: Sun Nov 27, 2005 6:24 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by thewood1 »

I think you also need to start the game to propagate the settings.
You are like puss filled boil on nice of ass of bikini model. You are nasty to everybody but then try to sweeten things up with a nice post somewhere else. That's nice but you're still a boil on a beautiful thing! - BDukes
I1066
Posts: 77
Joined: Tue Oct 22, 2013 3:26 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by I1066 »

Ok, I'll check it out some more...still think it looks a bit strange...
thewood1
Posts: 6822
Joined: Sun Nov 27, 2005 6:24 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by thewood1 »

IIRC, under certain circumstances, the unit, group, mission readouts don't align. That is why you always check missions for settings.
You are like puss filled boil on nice of ass of bikini model. You are nasty to everybody but then try to sweeten things up with a nice post somewhere else. That's nice but you're still a boil on a beautiful thing! - BDukes
ComDev
Posts: 3116
Joined: Fri May 12, 2006 1:20 pm
Contact:

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by ComDev »

You need to press play for the Doctrine changes to take place.

How did you get into this situation? Unassigned the aircraft?
Image

Developer "Command: Modern Air/Naval Operations" project!
ComDev
Posts: 3116
Joined: Fri May 12, 2006 1:20 pm
Contact:

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by ComDev »

Have made some adjustments in B834 that should refresh EMCON settings even when the game is paused.
Image

Developer "Command: Modern Air/Naval Operations" project!
thewood1
Posts: 6822
Joined: Sun Nov 27, 2005 6:24 pm

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by thewood1 »

I think he ussigned missions at the start of the game, but never hit play.
You are like puss filled boil on nice of ass of bikini model. You are nasty to everybody but then try to sweeten things up with a nice post somewhere else. That's nice but you're still a boil on a beautiful thing! - BDukes
ComDev
Posts: 3116
Joined: Fri May 12, 2006 1:20 pm
Contact:

RE: Strange EMCON/Sensor behaviour

Post by ComDev »

Yeah okay, seems to work now in B834.
Image

Developer "Command: Modern Air/Naval Operations" project!
Post Reply

Return to “Tech Support”