HQ issues

Welcome to the new war raging across hundreds of light years at once, with mechanized Titans as the main fighting force.

Moderator: MOD_TitansOfSteel

Post Reply
Thorgrim
Posts: 1732
Joined: Thu Oct 11, 2001 8:00 am
Location: Portugal
Contact:

HQ issues

Post by Thorgrim »

- If the last squad you created was RANK GREEN and you type in RANK ROOKIE and start another new squad, the jocks you recruit will be ROOKIE, but the starting cash will still be for a GREEN squad.
(this was supposed to have been fixed, but wasn't)

- Reformat the squad printout, there’s no need to show the squad's name after every jock, should show just once at the top in some kind of header. Add upkeep and other general stats in that 'header'.
And instead of one line of '-' separating each section for each jock and two lines separating the jocks, use just blank lines and one (or even the two) line of '-', respectively, to increase readability.

- Retrieve cost should only be affected by the deployed team members, not the whole squad.
The squad printout lists all jocks in the squad as MIA, even the dead ones and those not involved in the mission.

- You should be able to transfer (out) jocks that stayed in the HQ, in squads that are on a mission.
You should be able to sell the titans that are allocated to jocks that stayed in the HQ, when (the rest of) their squad is on a mission.

- When you try transferring a rookie jock to a squad that already has a jock with the same name AND callsign, in the remarks area the word 'rookie' overlaps the word 'double ?'.

- The first time you enter the Jock Status Screen for any jock, he is always ranked Civilian, even if you used the start_rank flag to create green or higher squads.

- When a jock loses a point in an attribute due to bad luck in battle, the HQ will not detect it right away, and skill maximums might fall below their current value. Example, lost Dexterity, Damage Control 58/56. It's only updated when the squad is saved.

- Salary should be named something else, as it decreases with the business skill. The manager having a lower salary looks weird. Maintenance/upkeep/whatever?

Iceman
LarkinVB
Posts: 1501
Joined: Tue Oct 09, 2001 8:00 am
Location: Germany
Contact:

RE: HQ issues

Post by LarkinVB »

Did you recheck that all these problems except cosmetic ones do still exist ? I think you can not allocate a titan to a dead jock for example. I have no time for hunting non existing bugs and would like to deal only with medium to severe problems.
Thorgrim
Posts: 1732
Joined: Thu Oct 11, 2001 8:00 am
Location: Portugal
Contact:

RE: HQ issues

Post by Thorgrim »

You are correct, that one slipped through the grid. I removed it from the OT.
Iceman
Thorgrim
Posts: 1732
Joined: Thu Oct 11, 2001 8:00 am
Location: Portugal
Contact:

RE: HQ issues

Post by Thorgrim »

- When the mouse is over the RETRIEVE SQUAD textfield, it could be interesting to show the name of the map (for missions and campaigns) the squad is in, in the upper info bar.

- Is it intended that when you SKIP MONTH, jocks get +10 DPs in PILOT and in COMBAT, but not in OTHER?
Could this be called something else, like going on training exercises / maneuvers, specialization courses, garrison duty, whatever? It sounds so bland and out of character.

- The VACATION display in the JOCK ROSTER and the JOCK PRINTOUT says “3 Month”, it should be plural.
Could this also be called something else, like R&R or leave or something, same reason as above?

- In the JOCK ROSTER and the JOCK PRINTOUT, after the SALARY display (which is reduced), mention that the jock is on vacation – instead of having a line dedicated to it (mostly displaying “VACATION: NO”).

- Also, vacation could be just for 1 month, instead of 3, to be more flexible. If you want a jock to be on vacation for 3 months, you just have to click the button on 3 consecutive months.


Image
Attachments
jock.jpg
jock.jpg (64.26 KiB) Viewed 77 times
Iceman
Thorgrim
Posts: 1732
Joined: Thu Oct 11, 2001 8:00 am
Location: Portugal
Contact:

RE: HQ issues

Post by Thorgrim »

I'd suggest slightly redesigning the squad's main menu, so that it makes more sense (Access File) and space usage is more efficient and interesting (it's kind of cluttered and hard to read).
(also renaming Jock Roster Printout to Squad Printout)

Image
Attachments
HQmenu.jpg
HQmenu.jpg (60.2 KiB) Viewed 77 times
Iceman
Thorgrim
Posts: 1732
Joined: Thu Oct 11, 2001 8:00 am
Location: Portugal
Contact:

RE: HQ issues

Post by Thorgrim »

ORIGINAL: Thorgrim

- Reformat the squad printout, there’s no need to show the squad's name after every jock, should show just once at the top in some kind of header. Add upkeep and other general stats in that 'header'.
And instead of one line of '-' separating each section for each jock and two lines separating the jocks, use just blank lines and one (or even the two) line of '-', respectively, to increase readability.


Something like this.
Attachments
ViciousRaidersALL.txt
(3.49 KiB) Downloaded 7 times
Iceman
Post Reply

Return to “Titans of Steel - Warring Suns”