Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

[Resolved] CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading please wait" screen

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support >> [Resolved] CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading please wait" screen Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
[Resolved] CMO v1.03 1147.23 won't get past "loadi... - 6/21/2021 10:32:35 PM   
dburchfield2000

 

Posts: 27
Joined: 1/1/2019
Status: offline
Per recommendation of a moderator, I am creating this thread from scratch. Versions 1.00 and 1.01 of CMO work just fine. I didn't update to 1.02 as I wasn't aware that it had come out. But when I updated to 1.03 it hangs up at the please wait screen. It does not seem to write an exceptionslog.txt file like the older versions did. I tried to create a blank one and it did not write anything to it. I cant include a save file because I can't get the game to run. I have included a dxdiag.txt file that shows my laptop configuration. In another thread they asked these questions and here are my answers.

* Is the OS fully updated? Graphics drivers updated? Direct-X 9 installed? yes
* Is Command running as admin? (ie. prompting you "are you sure you want to run this program" when you launch it) yes
* Are all other applications (and especially hardware-helper apps like MSI Afterburner, RivaTuner etc.) shut down? yes
* Are you using a high-DPI desktop? (ie. font size >100%) no
* Are you using Norton antivirus? (This POS is very frequently silently blocking file updates) no

Someone also asked me to re-install to another directory. I re-installed CMO 1.00 in a new directory. Version 1.00 worked fine. Update to 1.01 works fine. Couldnt find 1.02 but updated to 1.03 and the game hangs on the please wait screen. The screen is animating but it never gets past it. What is different about how 1.03 loads, compared to the older versions?

Thanks in advance for your help.

Attachment (1)

< Message edited by WSBot -- 6/23/2021 2:00:13 PM >
Post #: 1
RE: CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading plea... - 6/21/2021 11:34:28 PM   
dburchfield2000

 

Posts: 27
Joined: 1/1/2019
Status: offline
UPDATE! I used MSCONFIG and set it to Diagnostic startup in case a background process was interfering. and rebooted. This time the game had a message over the splash screen that said "1147.25 Error in Application Startup" in the header. The body said "Error found during beta application startup. Error details: object reference not set to an instance of an object." Also, previously I did not have an /logs/ exceptionlog.txt or a /config/ command .ini file but after running the game in diag mode I now have both of them. They are attached.

Attachment (1)

(in reply to dburchfield2000)
Post #: 2
RE: CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading plea... - 6/21/2021 11:39:55 PM   
dburchfield2000

 

Posts: 27
Joined: 1/1/2019
Status: offline
UPDATE!! I couldn't get the command.ini to upload but here is the text.
[General]
DefaultDB = 1
[Realism Settings]
DetailedGunFireControl = True
UnlimitedAirWeapons = False
CommsJamming = False
AircraftDamage = False
[Game Preferences]
UseAutosave = True
RunCoreMultithreaded = False
ShowDiagnostics = False
MessageLogInWindow = False
GameSounds = True
SFXVolume = 75
GameMusic = True
MusicVolume = 75
ShowAltitudeInFeet = True
SonobuoyVisibility = 1
ZoomOnCursor = False
RefPointVisibility = 0
MapSymbolsSet = 2
MapCursorBox = 0
HighFidelityMode = True
NoPulseMapUpdate = True
ShowGhostedGroupMembers = 1
NavigationMaxDistanceNMSetting = 8
NavigationThresholdDistanceDegSetting = 0.5
ShowPlottedPaths = 1
ShowFlightPlans = 0
ShowMissionArea = 1
OnlyShowAvailableLoadouts = False
UnitStatusImage = True
SalvoTimeout = True
PlacenameVisibility = True
MessageLogCanvas = True
AllowPowerPlanSwitch = True
ShowGameSpeedButton = False
LogDebugInfoToFile = True
DPIScalingMethod = 0
[MessageLog Preferences]
NewContact = 1|0
CommsIsolatedMessage = 1|0
ContactChange = 1|0
WeaponEndgame = 1|0
WeaponDamage = 1|0
AirOps = 0|0
UnitLost = 1|1
UnitDamage = 1|0
PointDefence = 0|0
UI = 1|0
WeaponLogic = 0|0
UnitAI = 0|0
EventEngine = 0|0
NewWeaponContact = 1|1
DockingOps = 0|0
SpecialMessage = 1|1
NewMineContact = 1|0
NewAirContact = 1|0
NewSurfaceContact = 1|0
NewUnderwaterContact = 1|0
NewGroundContact = 1|0
UnguidedWeaponModifiers = 0|0
[Secondary Window Settings]

(in reply to dburchfield2000)
Post #: 3
RE: CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading plea... - 6/22/2021 12:49:26 AM   
michaelm75au


Posts: 13349
Joined: 5/5/2001
From: Melbourne, Australia
Status: offline
Have you tried installing directly from 1.03?
https://www.matrixgames.com/member/downloads/command-modern-operations
[PC] Command:Modern Operations DLC Installer CMO-MultiDLCSetup-Latest.zip

_____________________________

Michael

(in reply to dburchfield2000)
Post #: 4
RE: CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading plea... - 6/22/2021 1:41:51 AM   
dburchfield2000

 

Posts: 27
Joined: 1/1/2019
Status: offline
I tried this link but it is a DLC installer not the CMO game. I did extract v1.03 into its own directory but it is only an upgrade and does not contain all the files needed to run the game. But thanks for the tip.

< Message edited by dburchfield2000 -- 6/22/2021 2:03:11 AM >

(in reply to michaelm75au)
Post #: 5
RE: CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading plea... - 6/22/2021 4:20:17 AM   
KnightHawk75

 

Posts: 1200
Joined: 11/15/2018
Status: offline
Assuming all prerequisites are already installed: dx9\.net runtimes\c++ runtimes\ and video drivers.

Download if not already: [PC] Installer v1.02.114714 CMO-MultiSetup-v1.02.114714.zip Jan 04, 2021 [~4.3GB] (This should be the full installer)
Install to the newfolder

Download if not already:[PC] Update v1.03.114725 May 06, 2021 [~81mb] (this is latest update to the above)
Install to the same newfolder

After that, verify that in that folder, NIni.dll and Nlua.dll exists (just so you know the file copy during install wasn't blocked by something). Attempt game start.


Attachment (1)

< Message edited by KnightHawk75 -- 6/22/2021 4:22:08 AM >

(in reply to dburchfield2000)
Post #: 6
RE: CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading plea... - 6/22/2021 4:54:13 AM   
Dimitris

 

Posts: 13073
Joined: 7/31/2005
Status: offline
This may be a long shot but: Make a shortcut to Command.exe from the desktop, and try to launch Command using that shortcut instead of using the standard "launcher" window.

_____________________________


(in reply to KnightHawk75)
Post #: 7
RE: CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading plea... - 6/22/2021 1:08:54 PM   
WSBot

 

Posts: 182
Joined: 1/17/2021
Status: offline
0014621

(in reply to Dimitris)
Post #: 8
RE: CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading plea... - 6/22/2021 7:35:53 PM   
dburchfield2000

 

Posts: 27
Joined: 1/1/2019
Status: offline
Ok. I can’t find the ver 1.02 for the US. My page on the Matrix website only shows 2 for Canada and 1 for Europe. So I loaded 1.03 over 1.01. The 2 dlls are in the folder but one of them was from 2017. I replaced it with the one you included. I renamed the exception log and ran it again. The new exception log is asking about another lua related dll. I looked in the directory and it was there, as well as several other dlls that are dated from 2017. Did these get updated in the 1.02 version? If so it might explain why I can’t get 1.03 to work. If you can point me to 1.02 I can start back at 1.01 and work back up to 1.03.
I know there is something else in my startup that blocks the game before it can write the exception log and I will eliminate the startup items one by one. So far I can only make headway with the exception log by running Windows in minimal services diag mode. Does what I have stated make sense to you?

(in reply to KnightHawk75)
Post #: 9
RE: CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading plea... - 6/22/2021 8:05:56 PM   
dburchfield2000

 

Posts: 27
Joined: 1/1/2019
Status: offline
BTW all prerequisites are installed and it made no difference running from a shortcut instead of the launcher. I even right clicked the exe and ran it as Administrator.

(in reply to dburchfield2000)
Post #: 10
RE: CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading plea... - 6/22/2021 10:51:49 PM   
dburchfield2000

 

Posts: 27
Joined: 1/1/2019
Status: offline
Ok. Downloaded full 1.02 and updated to 1.03. It works fine. Thanks for your help!

(in reply to KnightHawk75)
Post #: 11
RE: CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading plea... - 6/22/2021 11:25:58 PM   
KnightHawk75

 

Posts: 1200
Joined: 11/15/2018
Status: offline

quote:

ORIGINAL: dburchfield2000

Ok. Downloaded full 1.02 and updated to 1.03. It works fine. Thanks for your help!


Glad to hear it.

(in reply to dburchfield2000)
Post #: 12
RE: CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading plea... - 6/23/2021 2:21:01 AM   
dburchfield2000

 

Posts: 27
Joined: 1/1/2019
Status: offline

(in reply to KnightHawk75)
Post #: 13
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support >> [Resolved] CMO v1.03 1147.23 won't get past "loading please wait" screen Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.391