Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

Set the game up in high res and loads fine but then this.

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> War in the Pacific: Admiral's Edition >> Tech Support >> Set the game up in high res and loads fine but then this. Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Set the game up in high res and loads fine but then this. - 10/20/2020 2:24:23 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
Set game up fine in high res but replay drops of the screen... any suggestions please.






Attachment (1)
Post #: 1
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/20/2020 2:29:13 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
This is my command line - tried many other res - no difference.


"C:\Matrix Games\War in the Pacific Admiral's Edition ORIGINAL\Beta2\War in the Pacific Admiral Edition.exe" -px3440 -py1440 -nofire -deepColor

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 2
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/20/2020 2:31:36 PM   
Admiral DadMan


Posts: 3592
Joined: 2/22/2002
From: A Lion uses all its might to catch a Rabbit
Status: offline
Your px is too high

_____________________________

Scenario 127: "Scraps of Paper"
(\../)
(O.o)
(> <)

CVB Langley:

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 3
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/20/2020 3:05:31 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
Thanks for your suggestions tried the following - no joy or worse

2560,1920,1720,1680,1600,1440....

any other idea, Game loads lovely in the high res but its the replay as you see from the picture.

(in reply to Admiral DadMan)
Post #: 4
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/20/2020 3:47:45 PM   
Admiral DadMan


Posts: 3592
Joined: 2/22/2002
From: A Lion uses all its might to catch a Rabbit
Status: offline
Try -dd_sw and/or -deepColor

_____________________________

Scenario 127: "Scraps of Paper"
(\../)
(O.o)
(> <)

CVB Langley:

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 5
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/20/2020 4:02:05 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
Tried this "C:\Matrix Games\War in the Pacific Admiral's Edition ORIGINAL\Beta2\War in the Pacific Admiral Edition.exe" -px3440 -py1440 -nofire -deepColor -dd_sw

and DC is already in my command line see above

all no joy

(in reply to Admiral DadMan)
Post #: 6
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/20/2020 4:49:51 PM   
Trugrit


Posts: 811
Joined: 7/14/2014
From: North Carolina
Status: offline

looks like your monitor or graphics card may be left justifying the screen during replay.

Do you have a Nvidia graphics Card?

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 7
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/20/2020 5:22:06 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
Thanks ... Yes I think I have GeForce GTX1650

Last setting tried was "C:\Matrix Games\War in the Pacific Admiral's Edition ORIGINAL\Beta2\War in the Pacific Admiral Edition.exe" -px3440 -py1440 -nofire -dd_sw

this loaded better the other loads were to the right of the screen this was more central but could not click any of the game menu buttons??

(in reply to Trugrit)
Post #: 8
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/20/2020 5:40:31 PM   
Trugrit


Posts: 811
Joined: 7/14/2014
From: North Carolina
Status: offline

The game may be scaling the replay. I’m not sure how to center that.

If you right click on your desktop and from the dropdown choose Nvidia Control panel.

Then try the Size Tab to see it will fix the overscan.

Try to fit by checking the box I've shown circled below.





Attachment (1)

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 9
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/21/2020 3:49:34 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
Thanks for this alas it made no difference - also tried desk top resizing - no joy.

What about if I try the scaling as FS and No scaling??


(in reply to Trugrit)
Post #: 10
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/21/2020 4:00:55 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
Tried the scaling as FS and No scaling= no joy.

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 11
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/21/2020 4:05:36 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
quote:

You can see the game is slightly to the right of the screen even on opening, this is a clue i think to the problem. One of the switches did make it come in the middle but none of the buttons then worked, so could not even get to the replay.





Attachment (1)

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 12
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/21/2020 5:19:28 PM   
Trugrit


Posts: 811
Joined: 7/14/2014
From: North Carolina
Status: offline

Did you remember to go back and put a -f or a -w in your command line?






Attachment (1)

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 13
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/21/2020 5:36:02 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
quote:

Thank you very much for your help. I tried both the settings -r and -w withith and without the -deepColor as well. I'm sorry but nothing works. I have attached another screenshot of the typical screen I'm getting no matter what the settings.


still no joy

"C:\Matrix Games\War in the Pacific Admiral's Edition ORIGINAL\Beta2\War in the Pacific Admiral Edition.exe" -w -px3440 -py1440 -nofire -dd_sw




Attachment (1)

(in reply to Trugrit)
Post #: 14
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/21/2020 7:09:38 PM   
BBfanboy


Posts: 15645
Joined: 8/4/2010
From: Winnipeg, MB
Status: offline
Part of the problem could be that you left the game to run on CPU1, which Windows uses and interrupts other programs to do its thing.

Try adding -SingleCpuOrders -cpu3


_____________________________

No matter how bad a situation is, you can always make it worse. - Chris Hadfield : An Astronaut's Guide To Life On Earth

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 15
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/21/2020 8:18:39 PM   
inqistor


Posts: 1809
Joined: 5/12/2010
Status: offline
Try pxf, and pyf instead of px/py. It also behaved weirdly on my new laptop without fs.

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 16
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/22/2020 12:13:29 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline

quote:

ORIGINAL: BBfanboy

Part of the problem could be that you left the game to run on CPU1, which Windows uses and interrupts other programs to do its thing.

Try adding -SingleCpuOrders -cpu3



Thanks

tried this no joy

"C:\Matrix Games\War in the Pacific Admiral's Edition ORIGINAL\Beta2\War in the Pacific Admiral Edition.exe" -w -px3440 -py1440 -nofire -SingleCpuOrders -cpu3


(in reply to BBfanboy)
Post #: 17
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/22/2020 12:24:51 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline

quote:

ORIGINAL: inqistor

Try pxf, and pyf instead of px/py. It also behaved weirdly on my new laptop without fs.


Thanks for alos helping

Got a result !!!!! ... but a tiny screen grrrrrrrr

"C:\Matrix Games\War in the Pacific Admiral's Edition ORIGINAL\Beta2\War in the Pacific Admiral Edition.exe" -w -pxf3440 -pyf 1440 -nofire -SingleCpuOrders -cpu3














Attachment (1)

(in reply to inqistor)
Post #: 18
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/22/2020 1:43:57 PM   
BBfanboy


Posts: 15645
Joined: 8/4/2010
From: Winnipeg, MB
Status: offline
The combat animations are always of lower resolution so I imagine that results in a smaller screen too.

Did you say that the resolution you are using is one of the native resolutions for your monitor? Sometimes the monitor just will not handle the forced resolution that you set for the video card.

_____________________________

No matter how bad a situation is, you can always make it worse. - Chris Hadfield : An Astronaut's Guide To Life On Earth

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 19
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/22/2020 1:47:40 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
Thanks for the input. I'm using only one of the resolutions suggested by the computer. this is actualy the maximum one. The problem is the whole game not just the combat replay is squeezed into a tiny area.

I am happy with any other suggestions put forward. Maybe I won't get the full screen but I would like it's only 2 or 3 times bigger than it is.


(in reply to BBfanboy)
Post #: 20
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/22/2020 1:50:52 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
quote:

This is the maximum size of the whole game. the combat animation takes over the whole screen





Attachment (1)

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 21
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/22/2020 3:26:43 PM   
USSAmerica


Posts: 17881
Joined: 10/28/2002
From: Chapel Hill, NC, USA
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Cavalry Corp


quote:

ORIGINAL: inqistor

Try pxf, and pyf instead of px/py. It also behaved weirdly on my new laptop without fs.


Thanks for alos helping

Got a result !!!!! ... but a tiny screen grrrrrrrr

"C:\Matrix Games\War in the Pacific Admiral's Edition ORIGINAL\Beta2\War in the Pacific Admiral Edition.exe" -w -pxf3440 -pyf 1440 -nofire -SingleCpuOrders -cpu3






Try removing what appears to be an extra space in your command line string between "-pyf" and "1440". I don't think the game engine recognizes that as a valid y-axis size and is defaulting to 1024x768.

_____________________________

Mike

"Good times will set you free" - Jimmy Buffett

"They need more rum punch" - Me


Artwork by The Amazing Dixie

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 22
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/22/2020 3:52:15 PM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
Mike, I thought someone might say that it looks like a space but actually there is not. I have just checked again. I do agree in my post it looks like there is a space. But if you delete the space it actually deletes the 1 , so no space.

Any other ideas question mark? I think actually you are on the right track that is something wrong with that back on checking I cannot see what it is.


(in reply to USSAmerica)
Post #: 23
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/22/2020 7:46:10 PM   
GetAssista

 

Posts: 2420
Joined: 9/19/2009
Status: offline
try -f instead of -w as others suggested. Windowed mode is wacky on modern PCs

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 24
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/23/2020 6:52:36 AM   
Chris21wen

 

Posts: 5911
Joined: 1/17/2002
From: Cottesmore, Rutland
Status: online
quote:

ORIGINAL: GetAssista

try -f instead of -w as others suggested. Windowed mode is wacky on modern PCs


Here's mine

"C:\Matrix Games\WitP AE\Beta2\War in the Pacific Admiral Edition.exe" -px1600 -py900 -cpu4 -SingleCpuOrders -dd_sw -altFont -multiaudio -deepColor -skipVideo -archive -w

I cannot get the game to work full screen either, I get all sorts of weird graphic stuff. The size I settled on is one size down from the native resolution of the monitor.

Did any one mention the -dd_sw switch whatever that does.

< Message edited by Chris21wen -- 10/23/2020 6:53:15 AM >

(in reply to GetAssista)
Post #: 25
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/23/2020 9:49:49 AM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
Tried -f , makes the screen huge and blurry - would be happy with something just a bit bigger I suppose - should i go back to trying other res settings.

Chris - thanks I will tinker about with your suggestions - Sussex... used to live there.

(in reply to Chris21wen)
Post #: 26
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/23/2020 10:57:45 AM   
Chris21wen

 

Posts: 5911
Joined: 1/17/2002
From: Cottesmore, Rutland
Status: online

quote:

ORIGINAL: Cavalry Corp

Tried -f , makes the screen huge and blurry - would be happy with something just a bit bigger I suppose - should i go back to trying other res settings.

Chris - thanks I will tinker about with your suggestions - Sussex... used to live there.


Just move. Must change address. I'll do it now.

(in reply to Cavalry Corp)
Post #: 27
RE: Set the game up in high res and loads fine but then... - 10/23/2020 11:17:28 AM   
Cavalry Corp

 

Posts: 2665
Joined: 9/2/2003
From: Sampford Spiney Devon UK
Status: offline
Far away? We moved from Black Boys in East Sussex to Devon six years ago. Although I liked where we lived this is much better. I am a very rural kind of guy.

And going to try fiddling with the resolution settings of the game later. Unfortunately it's on my new PC with Windows 10 as well, and there are quite a lot of other issues to be resolved.

(in reply to Chris21wen)
Post #: 28
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> War in the Pacific: Admiral's Edition >> Tech Support >> Set the game up in high res and loads fine but then this. Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.167