Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

[1.05b3] Replacements not being sent to units

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Shadow Empire >> Tech Support >> [1.05b3] Replacements not being sent to units Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
[1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/5/2020 4:33:55 PM   
Nachtjager

 

Posts: 62
Joined: 3/2/2018
Status: offline
In a 3 player PBEM game started on version 1.04 beta 3 (version 43 in the dashboard) both I and an opposing player are experiencing an issue where replacements refuse to go to units on our frontline. From our conversations, both of us have plenty of logistical capacity and no bottlenecks to the front.

Annoyingly enough, returns to the SHQ seem to be working fine as I accidentally emptied out one of my units by changing the quality level of an older infantry model.

Post #: 1
RE: [1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/5/2020 11:37:09 PM   
tikhun

 

Posts: 10
Joined: 8/14/2020
Status: offline
From my experience, you need logistical network in the same hex as your headquarters unit to allow the formation to receive replacements. Operational logistics doesn't work for replacements.

If unit is independent (and not attached to OHQ), you need logistics in the same hex as the unit.


(in reply to Nachtjager)
Post #: 2
RE: [1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/6/2020 3:04:14 PM   
Nachtjager

 

Posts: 62
Joined: 3/2/2018
Status: offline
The thing is replacements were working fine for most of the game, this is a recent problem. A few turns before this started I upgraded an infantry brigade to a mechanized infantry brigade and the APCs flowed out to the units no problem, regardless of being directly on top of the network or not.

(in reply to tikhun)
Post #: 3
RE: [1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/6/2020 6:56:08 PM   
gmsitton

 

Posts: 120
Joined: 10/25/2012
Status: offline
Select your SHQ and click on bottlenecks in the right-hand menu. If there are black paths, you are using all of your available logistics points. Under the Unit Admin button, also in the right-hand menu, you can prioritize the four categories. If bottlenecks are the issue, consider selecting 100% for replacements, and 0% to 20% for the other categories for one turn, then return to whatever priorities you want. The default is 40/40/30/30.

(in reply to Nachtjager)
Post #: 4
RE: [1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/7/2020 12:46:51 AM   
Nachtjager

 

Posts: 62
Joined: 3/2/2018
Status: offline
Should have specified from the start but as far as I can tell there should be no issue with the logistical network preventing the replacements from moving. No bottleneck from the SHQ to the frontline and, again, replacements are flowing back fine.

(Images linked to not break tables)

https://i.imgur.com/8VdSA8M.png
https://i.imgur.com/UR63P7q.png
https://i.imgur.com/BL3VB34.png

I've also played around withe the SHQ allocation percentages to no avail. In the OP image everything is set to 100% to try and shake out the issue.

(in reply to gmsitton)
Post #: 5
RE: [1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/7/2020 4:25:27 PM   
Vic


Posts: 7323
Joined: 5/17/2004
Status: offline
I would need a savegame to help here. Might be a rule that is escaping you, might be a bug.
Please send it to vic@vrdesigns.net with a link to this thread.

best wishes,
Vic

_____________________________

Visit www.vrdesigns.net for the latest news, polls, screenshots and blogs on Shadow Empire, Decisive Campaigns and Advanced Tactics


(in reply to Nachtjager)
Post #: 6
RE: [1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/7/2020 11:13:11 PM   
gmsitton

 

Posts: 120
Joined: 10/25/2012
Status: offline
One more thing to try. Under Reports, look at Urgent Issues and see if any logistical problems are listed.

(in reply to Vic)
Post #: 7
RE: [1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/8/2020 6:46:40 AM   
Vic


Posts: 7323
Joined: 5/17/2004
Status: offline
Hi,

Took a look at the savefile and it seems all the Replacements requested are Militia.

You do not have any Militia in 1st SHQ.

Hence no troops can be send :)

Also note that even if you had some Militia in SHQ many Militia Units will not be able to receive Replacements, because they are not the same culture.

Best wishes,
Vic

_____________________________

Visit www.vrdesigns.net for the latest news, polls, screenshots and blogs on Shadow Empire, Decisive Campaigns and Advanced Tactics


(in reply to gmsitton)
Post #: 8
RE: [1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/8/2020 12:50:16 PM   
Nachtjager

 

Posts: 62
Joined: 3/2/2018
Status: offline
Hi Vic,

Thanks for taking a look at the save!

While there are militia units that are depleted, those aren't actually the problem I'm having in this game.

I'm currently in a war with another human player and the frontline against them is the problem area. Every turn there's several thousand spare logistical capacity and no bottleneck to the front, but replacements refuse to flow. None of the affected units indicate any logistical issue in their logistical log.



As you can see, they're all regular units.





Here's everything that's missing from units, which is considerable. I realize that there aren't actually most of the needed replacements in the SHQ at the moment, but that's because for several turns there were several thousand subunits wasted sitting there. The machine guns are my canary in a coal mine here, since those are also clearly needed in frontline units.



(in reply to Vic)
Post #: 9
RE: [1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/11/2020 9:34:47 PM   
Atomikkrab

 

Posts: 28
Joined: 8/4/2020
Status: offline
I have also run into this problem. I am emailing a save from the game.


Note I have parked an entire ohq and most of its formations onto my capital, which has troops in it. And they are still not reinforcing, so it cannot be a logistics issue at that point.

(in reply to Nachtjager)
Post #: 10
RE: [1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/11/2020 10:00:45 PM   
bvoid

 

Posts: 66
Joined: 5/16/2013
Status: offline
I've also noticed this. I couldn't even send replacements to a unit that was even the same hex as the SHQ.

Seems to be in the new betas, wasn't a problem in past.

(in reply to Atomikkrab)
Post #: 11
RE: [1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/18/2020 9:15:06 AM   
Vic


Posts: 7323
Joined: 5/17/2004
Status: offline
Thanks for the save game(s) guys.

I pinpointed the issue. It was a bug I caused with v1.05-beta2.

Will be fixed in the next v1.05-beta5.

best wishes,
Vic

_____________________________

Visit www.vrdesigns.net for the latest news, polls, screenshots and blogs on Shadow Empire, Decisive Campaigns and Advanced Tactics


(in reply to bvoid)
Post #: 12
RE: [1.05b3] Replacements not being sent to units - 9/20/2020 3:56:58 PM   
Nachtjager

 

Posts: 62
Joined: 3/2/2018
Status: offline
Thanks again for digging into this. We just got our multiplayer game rolling again and I can confirm that the replacements are working.

(in reply to Vic)
Post #: 13
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Shadow Empire >> Tech Support >> [1.05b3] Replacements not being sent to units Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.160