Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

[Logged] aircraft are having issues when ordered to RTB in 1147.7

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support >> [Logged] aircraft are having issues when ordered to RTB in 1147.7 Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
[Logged] aircraft are having issues when ordered to RTB... - 7/31/2020 10:54:45 AM   
laro

 

Posts: 60
Joined: 11/24/2019
Status: offline
Hi,

This issue was much worse in previous releases of CMO, so thanks for fixing some of the problems.

When I order 166sq #15 to RTB (by pressing B) (and when I believe the original path would go through no-nav zone), the path is plotted properly but sometimes in a weird manner. The airplane then goes to unassigned status, but the path is visible on the screen. When ordered to RTB again the aircraft does that properly though plotted course seem to have some weird overlaps from old course. Same thing happens with 166sq #3 for example.

Please also note RTB works very well for some units which has to cross no-nav zone, so this issue doesn't apply to some units.

Save file before issuing RTB is attached.

Attachment (1)

< Message edited by apache85 -- 8/1/2020 12:21:42 AM >
Post #: 1
RE: aircraft are having issues when ordered to RTB in 1... - 7/31/2020 10:56:15 AM   
laro

 

Posts: 60
Joined: 11/24/2019
Status: offline
Screenshot attached as well.

Attachment (1)

(in reply to laro)
Post #: 2
RE: aircraft are having issues when ordered to RTB in 1... - 7/31/2020 11:43:15 AM   
DWReese

 

Posts: 1539
Joined: 3/21/2014
Status: online
I have seen the same thing, but this has existed for a long time.

While playing a scenario, I have planes manually launch some TALDs. If I IMMEDIATELY attempt to have the RTB as soon as the last TALD is released, then I get some real screwy paths back to the base that often has them trying to backtrack, or go through No Nav Zones.

But, if I launch the TALDs, and I WAIT and then count off about 7-10 seconds of game time, set at the 1-second interval, then they turn as they should and create a perfect path back toward the base.

To me, it has something to do with how quickly you assign the unit to do something (like RTB) after it has just completed doing something else (like manually firing weapons).

EDIT: I might add that if you actually pause the game, and then assign the planes to RTB, then it is less likely to occur. But, if you have the planes fire their missiles and then assign the planes to RTB while the game is still running, then you have a much greater chance of this occurring.

Doug



< Message edited by DWReese -- 7/31/2020 4:25:14 PM >

(in reply to laro)
Post #: 3
RE: aircraft are having issues when ordered to RTB in 1... - 8/1/2020 12:21:55 AM   
Rory Noonan

 

Posts: 2648
Joined: 12/18/2014
From: Melbourne, Australia
Status: offline
Logged for investigation.

0014046

_____________________________


(in reply to DWReese)
Post #: 4
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support >> [Logged] aircraft are having issues when ordered to RTB in 1147.7 Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.113