Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

RE: 1.0.81 update: what have I done wrong?

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Tigers on the Hunt >> Tech Support >> RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? Page: <<   < prev  1 2 [3] 4   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 11/28/2017 4:54:43 AM   
Chicharito19

 

Posts: 261
Joined: 11/16/2013
Status: offline
I reinstalled it just a bit ago in the default directory. This time I made sure to use the file from Danielle's post. I also made sure that my virus protection was off AND ran as administrator.

I got no error messages during install. When I try to run it the computer asks if I want to let the program make changes to my computer...I said yes. THEN...nothing.

If I try to start it from the actual exe file again as administrator...same thing.

I'm using Windows 10 64bit, Home Edition, version 1703.

Michael

< Message edited by Chicharito19 -- 11/28/2017 4:55:41 AM >

(in reply to Peter Fisla)
Post #: 61
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 11/28/2017 12:42:59 PM   
Peter Fisla


Posts: 2492
Joined: 10/5/2001
From: Canada
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Chicharito19

I reinstalled it just a bit ago in the default directory. This time I made sure to use the file from Danielle's post. I also made sure that my virus protection was off AND ran as administrator.

I got no error messages during install. When I try to run it the computer asks if I want to let the program make changes to my computer...I said yes. THEN...nothing.

If I try to start it from the actual exe file again as administrator...same thing.

I'm using Windows 10 64bit, Home Edition, version 1703.

Michael


Hi Michael,

What specific error message did you get during the install?

I see you are running 1703 update and I'm wondering why you haven't updated to 1709 yet

(in reply to Chicharito19)
Post #: 62
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 11/29/2017 1:20:41 AM   
Chicharito19

 

Posts: 261
Joined: 11/16/2013
Status: offline
Hmmm when I checked Windows it said I was up to date and had updated n Sunday night. I dunno...I can check again.

Seems both the desktop and laptop are at 1703. Both say up to date. But when I click check for update it says update 1709 is available. I am going to update both computers.

Michael



< Message edited by Chicharito19 -- 11/29/2017 1:57:09 AM >

(in reply to Peter Fisla)
Post #: 63
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 11/29/2017 11:54:32 AM   
Peter Fisla


Posts: 2492
Joined: 10/5/2001
From: Canada
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Chicharito19

Hmmm when I checked Windows it said I was up to date and had updated n Sunday night. I dunno...I can check again.

Seems both the desktop and laptop are at 1703. Both say up to date. But when I click check for update it says update 1709 is available. I am going to update both computers.

Michael




OK, update your computer then try installing the game and update4 again and let me know.

(in reply to Chicharito19)
Post #: 64
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 11/30/2017 2:47:22 AM   
Chicharito19

 

Posts: 261
Joined: 11/16/2013
Status: offline
I updated to 1709...which took extremely long. I uninstalled and reinstalled. It still didn't work. No error message, just back to the game menu.

Michael

(in reply to Peter Fisla)
Post #: 65
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 11/30/2017 3:42:47 AM   
Peter Fisla


Posts: 2492
Joined: 10/5/2001
From: Canada
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Chicharito19

I updated to 1709...which took extremely long. I uninstalled and reinstalled. It still didn't work. No error message, just back to the game menu.

Michael


So, when you installed the game and applied the UPDATE4, were there no errors ?

How do you run the game, from the matrix games application or directly by click on the Tigers on the Hunt.exe?

(in reply to Chicharito19)
Post #: 66
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 11/30/2017 4:05:19 AM   
Chicharito19

 

Posts: 261
Joined: 11/16/2013
Status: offline
Hi Peter,

!st off...sorry abut not being good at explaining this stuff. I'm not a beta tester I'm afraid.

No error messages were displayed during the regular install nor the patch install.

I did "try" to go to the Events Viewer and see the following:

Faulting application name: Tigers on the Hunt.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x59f71ec9
Faulting module name: Tigers on the Hunt.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x59f71ec9
Exception code: 0xc000041d
Fault offset: 0x000c1aa8
Faulting process id: 0x1e58
Faulting application start time: 0x01d369973df4bdf1
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Matrix Games\Tigers On The Hunt\Tigers on the Hunt.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Matrix Games\Tigers On The Hunt\Tigers on the Hunt.exe
Report Id: 9feeb744-251b-4d30-bd38-c2137c3603e0
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

Windows cannot access the file for one of the following reasons: there is a problem with the network connection, the disk that the file is stored on, or the storage drivers installed on this computer; or the disk is missing. Windows closed the program Tigers on the Hunt because of this error.

Program: Tigers on the Hunt
File:

The error value is listed in the Additional Data section.
User Action
1. Open the file again. This situation might be a temporary problem that corrects itself when the program runs again.
2. If the file still cannot be accessed and
- It is on the network, your network administrator should verify that there is not a problem with the network and that the server can be contacted.
- It is on a removable disk, for example, a floppy disk or CD-ROM, verify that the disk is fully inserted into the computer.
3. Check and repair the file system by running CHKDSK. To run CHKDSK, click Start, click Run, type CMD, and then click OK. At the command prompt, type CHKDSK /F, and then press ENTER.
4. If the problem persists, restore the file from a backup copy.
5. Determine whether other files on the same disk can be opened. If not, the disk might be damaged. If it is a hard disk, contact your administrator or computer hardware vendor for further assistance.

Additional Data
Error value: 00000246
Disk type: 0

Windows cannot access the file for one of the following reasons: there is a problem with the network connection, the disk that the file is stored on, or the storage drivers installed on this computer; or the disk is missing. Windows closed the program Tigers on the Hunt because of this error.

Program: Tigers on the Hunt
File:

The error value is listed in the Additional Data section.
User Action
1. Open the file again. This situation might be a temporary problem that corrects itself when the program runs again.
2. If the file still cannot be accessed and
- It is on the network, your network administrator should verify that there is not a problem with the network and that the server can be contacted.
- It is on a removable disk, for example, a floppy disk or CD-ROM, verify that the disk is fully inserted into the computer.
3. Check and repair the file system by running CHKDSK. To run CHKDSK, click Start, click Run, type CMD, and then click OK. At the command prompt, type CHKDSK /F, and then press ENTER.
4. If the problem persists, restore the file from a backup copy.
5. Determine whether other files on the same disk can be opened. If not, the disk might be damaged. If it is a hard disk, contact your administrator or computer hardware vendor for further assistance.

Additional Data
Error value: 00000246
Disk type: 0

Faulting application name: Tigers on the Hunt.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x59f71ec9
Faulting module name: Tigers on the Hunt.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x59f71ec9
Exception code: 0xc000001d
Fault offset: 0x000c1aa8
Faulting process id: 0x1e58
Faulting application start time: 0x01d369973df4bdf1
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Matrix Games\Tigers On The Hunt\Tigers on the Hunt.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Matrix Games\Tigers On The Hunt\Tigers on the Hunt.exe
Report Id: 711f3564-6310-4039-8f95-7f202a041f76
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:


Hope that helps. I have run the game primarily through the menu. But I've also tried going directly through to the exe file. Why does it show the exe file as version 1.0.0.1?

< Message edited by Chicharito19 -- 11/30/2017 4:15:08 AM >

(in reply to Peter Fisla)
Post #: 67
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 11/30/2017 11:44:57 AM   
Peter Fisla


Posts: 2492
Joined: 10/5/2001
From: Canada
Status: offline
Hi Michael,

Can you install the game into say C:\Tigers or use a different drive but not into "C\Program Files...", then install the update and run the game directly see what happens.

(in reply to Chicharito19)
Post #: 68
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 11/30/2017 10:05:42 PM   
Chicharito19

 

Posts: 261
Joined: 11/16/2013
Status: offline
I can try. But actually I have already installed in bot already. Progam files didn't work. Neither did installing on c:\.

Michael

(in reply to Peter Fisla)
Post #: 69
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 11/30/2017 10:12:44 PM   
Peter Fisla


Posts: 2492
Joined: 10/5/2001
From: Canada
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Chicharito19

I can try. But actually I have already installed in bot already. Progam files didn't work. Neither did installing on c:\.

Michael


Sorry Michaeel, I don't follow. Do me a favour, install the game into "C:\Tigers" and then install the update4 patch manually (do not run autoupdate). Then run the game "Tigers on the Hunt.exe" directly...do not use the matrix games application.

Please follow these steps exactly, and please let me know what happens.

(in reply to Chicharito19)
Post #: 70
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 5:38:54 AM   
Chicharito19

 

Posts: 261
Joined: 11/16/2013
Status: offline
Well, I tried exactly as you requested Peter. But it still did not run.

Faulting application name: Tigers on the Hunt.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x59f71ec9
Faulting module name: Tigers on the Hunt.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x59f71ec9
Exception code: 0xc000041d
Fault offset: 0x000c1aa8
Faulting process id: 0x2654
Faulting application start time: 0x01d36a6e75498560
Faulting application path: C:\Tigers On The Hunt\Tigers on the Hunt.exe
Faulting module path: C:\Tigers On The Hunt\Tigers on the Hunt.exe
Report Id: 778df6c1-9eb8-453b-9f49-a4c52b12caf6
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

(in reply to Peter Fisla)
Post #: 71
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 10:20:50 AM   
saminurmela

 

Posts: 9
Joined: 11/16/2017
From: Finland
Status: offline
I have the same error as Michael, though the exception code ends in 1d, not 41d.
The error affects both program exe and editor, programs just die on start (not getting to show even the splash screen).

After thorough testing I can tell the problem does not depend on installation directory or Matrix installer. I will not go through the full process, but my 30 year career as computer tech/software/support professional has taught me something (yeah, I know how fishy this sounds, as I have met my share of self-proclaimed professionals too but please try to stay with me for now :)

I have installed a minimal test enviroment (both new and old editor exe, audiere.dll, configuration.ini and subdirectories Sound with click.ogg and Graphics with terrain.png). This is enough to start the old editor exe just fine, but the new one does not run.

I run process monitoring (procmon) on starting the program, and found the dying point of the process. It exits with Exit Status: minus one oh seven three seven four one seven nine five (forum does not allow me posting numbers as I'm new). I'm not sure if it is of any help though.
The 1.081 version reads dll dependencies, configuration file and click.ogg succesfully, but dies soon after that. This was confirmed also with error messages I got when removing the respective files from installation directory.

One possible cause may be the cpu extensions (SSE2 and such). For example, I found a report on a bug Visual Studio 2013, which causes a crash on Windows 7 x64 if there is no support for the AVX2 on the CPU (as is the case on my old quad-core Intel I7 860. Microsoft has stated the bug being fixed on Visual Studio 14, but not retroactively on 2013:

"As a workaround when using Visual Studio 2013, we recommend disabling the use of FMA3 in the math library if you are affected by this issue. You can do this by calling _set_FMA3_enable(0). This function is declared in <math.h>, and is available only when building for x64 (this bug only affects the x64 libraries)."

I am not saying this exact case is the cause of problem with TotH, but is it possible there has been changes in included libraries or compiler options between ToTH versions 1.056 and 1.081 ?


Best regards,
Sami

(in reply to Chicharito19)
Post #: 72
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 10:58:23 AM   
Tamas

 

Posts: 985
Joined: 1/7/2001
Status: offline
Thank you for the reports everyone, we are still trying to find out what went wrong, as the update works fine in most cases, but clearly gets messed up with some configurations.

(in reply to saminurmela)
Post #: 73
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 12:36:29 PM   
Peter Fisla


Posts: 2492
Joined: 10/5/2001
From: Canada
Status: offline
quote:

ORIGINAL: saminurmela

I have the same error as Michael, though the exception code ends in 1d, not 41d.
The error affects both program exe and editor, programs just die on start (not getting to show even the splash screen).

After thorough testing I can tell the problem does not depend on installation directory or Matrix installer. I will not go through the full process, but my 30 year career as computer tech/software/support professional has taught me something (yeah, I know how fishy this sounds, as I have met my share of self-proclaimed professionals too but please try to stay with me for now :)

I have installed a minimal test enviroment (both new and old editor exe, audiere.dll, configuration.ini and subdirectories Sound with click.ogg and Graphics with terrain.png). This is enough to start the old editor exe just fine, but the new one does not run.

I run process monitoring (procmon) on starting the program, and found the dying point of the process. It exits with Exit Status: minus one oh seven three seven four one seven nine five (forum does not allow me posting numbers as I'm new). I'm not sure if it is of any help though.
The 1.081 version reads dll dependencies, configuration file and click.ogg succesfully, but dies soon after that. This was confirmed also with error messages I got when removing the respective files from installation directory.

One possible cause may be the cpu extensions (SSE2 and such). For example, I found a report on a bug Visual Studio 2013, which causes a crash on Windows 7 x64 if there is no support for the AVX2 on the CPU (as is the case on my old quad-core Intel I7 860. Microsoft has stated the bug being fixed on Visual Studio 14, but not retroactively on 2013:

"As a workaround when using Visual Studio 2013, we recommend disabling the use of FMA3 in the math library if you are affected by this issue. You can do this by calling _set_FMA3_enable(0). This function is declared in <math.h>, and is available only when building for x64 (this bug only affects the x64 libraries)."

I am not saying this exact case is the cause of problem with TotH, but is it possible there has been changes in included libraries or compiler options between ToTH versions 1.056 and 1.081 ?


Best regards,
Sami



Hi Sami,

In VS2013 that I use for the game development (I have VS2017 but its still buggy), there are 4 different code generations for Enhanced Instruction Set:

Streaming SIMD Extensions (SSE)
Streaming SIMD Extensions 2 (SSE2)
Advanced Vector Extensions (AVX) <--- currently set
Advanced Vector Extensions 2 (AVX2)

So I'm going to change this to (SSE2) {setting used when the game was originally released}, and I'm going to attach a beta version of the executable to see if it fixes the issues. Please test it for me guys and let me know if it fixes the issue. If it does, I will provide the new build to Tamas.

thanks!

UPDATE, January 17/2018 since the Build 1.0.82 update has now been officially released, the beta patch originally posted in this message was removed.

< Message edited by Peter Fisla -- 1/17/2018 8:31:56 PM >

(in reply to saminurmela)
Post #: 74
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 1:36:24 PM   
UP844


Posts: 1660
Joined: 3/3/2016
From: Genoa, Republic of Genoa (occupied by Italy)
Status: offline
Peter, thanks for your effort!

Should I replace the current executable with the beta? (Excuse me, but I am a computer illiterate )

_____________________________

Chasing Germans in the moonlight is no mean sport

Siegfried Sassoon

Long Range Fire (A7.22)........1/2 FP

(in reply to Peter Fisla)
Post #: 75
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 1:40:10 PM   
zakblood


Posts: 22690
Joined: 10/4/2012
Status: online
yes, the one from the Attachment (1) etc

(in reply to UP844)
Post #: 76
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 2:03:35 PM   
TomBombadil711


Posts: 331
Joined: 10/25/2005
From: Germany
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Peter Fisla



So I'm going to change this to (SSE2) {setting used when the game was originally released}, and I'm going to attach a beta version of the executable to see if it fixes the issues. Please test it for me guys and let me know if it fixes the issue. If it does, I will provide the new build to Tamas.

thanks!



I have installed the attached file and the game starts again, showing V1.0.82.

Thank you very much, I am happy

(in reply to Peter Fisla)
Post #: 77
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 2:17:34 PM   
Peter Fisla


Posts: 2492
Joined: 10/5/2001
From: Canada
Status: offline

quote:

ORIGINAL: UP844

Peter, thanks for your effort!

Should I replace the current executable with the beta? (Excuse me, but I am a computer illiterate )


Only if the UPDATE4 doesn't run on your computer...

(in reply to UP844)
Post #: 78
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 2:22:14 PM   
Peter Fisla


Posts: 2492
Joined: 10/5/2001
From: Canada
Status: offline
Here is modified Editor executable (post UPDATE4) that will run on older CPUs only supporting SSE2; v0.2.67 in case the one provided in UPDATE4 crashes.

Attachment (1)

(in reply to Peter Fisla)
Post #: 79
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 4:14:02 PM   
saminurmela

 

Posts: 9
Joined: 11/16/2017
From: Finland
Status: offline
Excellent! The game works just fine now. Many thanks, Peter!

(in reply to Peter Fisla)
Post #: 80
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 4:36:18 PM   
zakblood


Posts: 22690
Joined: 10/4/2012
Status: online
glad to hear it

congratulations Peter


(in reply to saminurmela)
Post #: 81
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 5:21:06 PM   
Peter Fisla


Posts: 2492
Joined: 10/5/2001
From: Canada
Status: offline
I'm glad this fixes the issue with UPDATE4, I'm sorry it's my fault that the UPDATE4 didn't go as smooth for some of you as it should.

(in reply to zakblood)
Post #: 82
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 5:36:04 PM   
zakblood


Posts: 22690
Joined: 10/4/2012
Status: online
learning curve, you were as quick as anyone to fix it, that's all the matters, and never past it on and said it was someone else's fault etc

(in reply to Peter Fisla)
Post #: 83
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/1/2017 11:30:05 PM   
okiefire1

 

Posts: 64
Joined: 3/1/2016
Status: offline
I thought I was losing my mind. Nothing was working with the new update! Thanks for the quick fix, Peter. All is well, again. :)

(in reply to Peter Fisla)
Post #: 84
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/2/2017 5:06:00 AM   
Chicharito19

 

Posts: 261
Joined: 11/16/2013
Status: offline
It's working now. Thanx very much.

Michael

(in reply to okiefire1)
Post #: 85
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/2/2017 6:14:51 AM   
Ichili

 

Posts: 61
Joined: 6/11/2007
From: United States
Status: offline
Same problem here. And where is Update 4? Could you please post a link to it?

(in reply to Paullus)
Post #: 86
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/2/2017 7:22:51 AM   
Paullus

 

Posts: 1056
Joined: 6/9/2015
From: Sweden
Status: offline
Use the file with the fix Peter has provided here http://www.matrixgames.com/forums/fb.asp?m=4391116

_____________________________

For my part, I shall do my duty as a general; I shall see to it that you are given the chance of a successful action. /Lucius Aemilius Paullus

(in reply to Ichili)
Post #: 87
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/2/2017 10:19:05 AM   
KhanDam2


Posts: 110
Joined: 2/6/2015
From: France
Status: offline
hello,

so It's work fine for Editor and Game for XP sp3 and Seven 64bits for me

that start well

Thanks for the update

Regards from France

Cheers



_____________________________

Semper Fi - Sicut Aquila

(in reply to zakblood)
Post #: 88
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/7/2017 12:30:55 AM   
UP844


Posts: 1660
Joined: 3/3/2016
From: Genoa, Republic of Genoa (occupied by Italy)
Status: offline
Finally, I have been able to install the beta files for the game and the editor, and everythin runs fine!

Thanks a lot for your efforts, Peter!!

_____________________________

Chasing Germans in the moonlight is no mean sport

Siegfried Sassoon

Long Range Fire (A7.22)........1/2 FP

(in reply to KhanDam2)
Post #: 89
RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? - 12/7/2017 1:32:44 AM   
Peter Fisla


Posts: 2492
Joined: 10/5/2001
From: Canada
Status: offline

quote:

ORIGINAL: UP844

Finally, I have been able to install the beta files for the game and the editor, and everythin runs fine!

Thanks a lot for your efforts, Peter!!


Ok Great, I'm assuming you first installed UPDATE4 and then installed the beta executables correct ?

(in reply to UP844)
Post #: 90
Page:   <<   < prev  1 2 [3] 4   next >   >>
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Tigers on the Hunt >> Tech Support >> RE: 1.0.81 update: what have I done wrong? Page: <<   < prev  1 2 [3] 4   next >   >>
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.266