Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

[FIXED B978] Sprint and drift still broken for subs (972.10)

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support >> [FIXED B978] Sprint and drift still broken for subs (972.10) Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
[FIXED B978] Sprint and drift still broken for subs (97... - 11/2/2017 9:44:40 AM   
Grazyn

 

Posts: 135
Joined: 10/24/2016
Status: offline
The attached save highlights 2 separate issues:

1. The Los Angeles is assigned to a patrol mission, and S&D is checked. It doesn't seem to S&D.

2. The Virginia is on a plotted course, with MANUAL average speed set to 15 kts. It only makes an initial dash at 15 kts and then stays at 5 kts for the rest of the trip.


Now, the second bug was tagged WAD when I first reported it, so I maybe I'm doing something wrong. If anyone is able to set a manual average speed for a sub which is set to S&D and have it behave correctly, please tell me how you're doing it.

https://www.mediafire.com/file/9f4s84ya2zzcmbs/test%20s-d.save

< Message edited by emsoy -- 11/6/2017 2:55:53 AM >
Post #: 1
RE: Sprint and drift still broken for subs (972.10) - 11/2/2017 9:48:08 AM   
Dimitris


Posts: 11282
Joined: 7/31/2005
Status: offline
Thanks! We'll take a look.

_____________________________


(in reply to Grazyn)
Post #: 2
RE: Sprint and drift still broken for subs (972.10) - 11/3/2017 11:02:47 AM   
Dimitris


Posts: 11282
Joined: 7/31/2005
Status: offline
Tried this now, using B972.10.

1) The LA starts with a 5-knot desired average speed, and alternates sprinting (32 knots) and drifting (4 knots) as expected. Because of the low average desired speed, it spends a lot more time in drift than sprint, which again is expected.

2) You tried to set the average speed by using the textbox between the "Manual Override" and "Sprint and Drift" checkboxes, right? I found a bug that blocked the entered value there from being propagated to the S&D code. Fixed for the next update. As a workaround, the throttle scrollbar can also be used to set the desired average speed value.

(BTW everyone, this is why we need EXACT step-by-step instructions on reproducing issues related to UI. "Feature X doesn't work" is about as useful to us as a condom to a eunuch. We need to know exactly what you did and in what order in order to replicate the problem conditions down to a T. Thanks!)

_____________________________


(in reply to Dimitris)
Post #: 3
RE: Sprint and drift still broken for subs (972.10) - 11/3/2017 11:41:08 AM   
Grazyn

 

Posts: 135
Joined: 10/24/2016
Status: offline
quote:

ORIGINAL: Dimitris

Tried this now, using B972.10.

1) The LA starts with a 5-knot desired average speed, and alternates sprinting (32 knots) and drifting (4 knots) as expected. Because of the low average desired speed, it spends a lot more time in drift than sprint, which again is expected.

2) You tried to set the average speed by using the textbox between the "Manual Override" and "Sprint and Drift" checkboxes, right? I found a bug that blocked the entered value there from being propagated to the S&D code. Fixed for the next update. As a workaround, the throttle scrollbar can also be used to set the desired average speed value.

(BTW everyone, this is why we need EXACT step-by-step instructions on reproducing issues related to UI. "Feature X doesn't work" is about as useful to us as a condom to a eunuch. We need to know exactly what you did and in what order in order to replicate the problem conditions down to a T. Thanks!)

Sorry to bother you again. Since you said that in case 1 the Los Angeles wasn't sprinting in a noticeable way due to low average mission speed, I tried to change it to "cruise" speed, and once again encountered a bug. The submarine stays at constant 20 kts and instead of sprinting it rotates on itself along its automatic path.

To reproduce: define square area, create patrol ASW mission, spawn any random sub inside the square, assign sub to mission, set "station throttle" to "cruise" in mission settings, select sub, F2, check Sprint and drift. You can change station throttle speed to Full or Flank and it will behave in the same way.



Attachment (1)

(in reply to Dimitris)
Post #: 4
RE: Sprint and drift still broken for subs (972.10) - 11/3/2017 1:52:58 PM   
mikmykWS

 

Posts: 11531
Joined: 3/22/2005
Status: offline
Confirmed the twirling in 972.10. If you run his save its occurring. Thanks for the report and file Grazyn!

Mike

_____________________________


(in reply to Grazyn)
Post #: 5
RE: Sprint and drift still broken for subs (972.10) - 11/3/2017 10:48:43 PM   
ComDev

 

Posts: 5741
Joined: 5/12/2006
Status: offline
Found two bugs, fixed one and need to consult Dimitris on the other.

(Contrary to popular belief, Dimitris is actually not a machine and occasionally sleeps, he'll probably see my Ping tomorrow morning.)

Thanks

_____________________________



Developer "Command: Modern Air/Naval Operations" project!

(in reply to mikmykWS)
Post #: 6
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support >> [FIXED B978] Sprint and drift still broken for subs (972.10) Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.123