Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended)

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Distant Worlds Series >> Design and Modding >> RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) Page: <<   < prev  33 34 35 [36] 37   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 7/27/2020 6:21:10 AM   
rjord1

 

Posts: 1849
Joined: 6/14/2013
From: Sydney, Australia
Status: offline

quote:

ORIGINAL: RogerBacon

I'm running Windows 10 Pro. My computer did an update a few nights ago but is still at version 1909.


I tried replacing my ntdll.dll file with the one a few posts up, just to see if it would prevent teh mod from running but, since the file is in use by Windows, I couldn't find a way to replace it.
I will keep researching and see if I can find a solution.

[Edit]. I just did a Windows update. It grabbed the latest and installed it but it still says I have build 1909 (And BaconMod still works). How did you guys get 2004. Is it a beta or something?




When you go to the windows update screen it will tell you that windows is up to date...... if you look down the screen you should see an optional update for windows 2004.

Note that it took 4 hours for my computer to download the file in the background and then 2 hours to install it during a reboot.

_____________________________



(in reply to RogerBacon)
Post #: 1051
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 8/1/2020 4:31:28 PM   
Bleek


Posts: 341
Joined: 10/26/2011
From: United Kingdom
Status: offline
Not sure if this is a Bacon mod issue, but it appeared after the latest patch.

The text message (bottom left) where it shows "Construction ship queued to..." is black. I can't really read it any more.

I'm running this mod, Better Universe 2.0: https://www.matrixgames.com/forums/tm.asp?m=4860799 - as this doesn't change the exe, I'm not sure how it could change the font colour.

(in reply to rjord1)
Post #: 1052
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 8/5/2020 12:42:38 AM   
Retreat1970


Posts: 780
Joined: 11/6/2013
From: Wisconsin
Status: offline
Just my story with windows 2004 build...

Game would not run. At all. No errors. Tried many things, but no luck. Reverted back to 1909 and no problems.

(in reply to Bleek)
Post #: 1053
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 8/5/2020 12:27:54 PM   
RogerBacon

 

Posts: 635
Joined: 5/17/2000
From: Miami, Florida, U.S.A.
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Retreat1970

Just my story with windows 2004 build...

Game would not run. At all. No errors. Tried many things, but no luck. Reverted back to 1909 and no problems.


I really hope this 2004 update is affecting a lot of programs so Microsoft fixes it. It would be a very inglorious end to a wonderful game otherwise.

_____________________________

BTC 14UURmC4rD762RStsufKmaUjfXQrBvahU1
ETH 0x7c65139BC82A0BDC5b11F92001D5c5a112219f08

(in reply to Retreat1970)
Post #: 1054
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 8/5/2020 3:09:15 PM   
Bleek


Posts: 341
Joined: 10/26/2011
From: United Kingdom
Status: offline

quote:

ORIGINAL: RogerBacon


quote:

ORIGINAL: Retreat1970

Just my story with windows 2004 build...

Game would not run. At all. No errors. Tried many things, but no luck. Reverted back to 1909 and no problems.


I really hope this 2004 update is affecting a lot of programs so Microsoft fixes it. It would be a very inglorious end to a wonderful game otherwise.


It had better not break the game!

I still play DW to this day.

(in reply to RogerBacon)
Post #: 1055
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 8/6/2020 8:36:59 AM   
rjord1

 

Posts: 1849
Joined: 6/14/2013
From: Sydney, Australia
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Retreat1970

Just my story with windows 2004 build...

Game would not run. At all. No errors. Tried many things, but no luck. Reverted back to 1909 and no problems.




In regard to Distant Worlds Universe not running under Windows 2004..... these are my findings.

If you run from Steam or use the Desktop Shortcut you will get the popup screen giving you the button Play Distant Worlds.
This no longer works under Windows 2004.

However if you go to the Distant Worlds folder under common and click on DistantWorlds.exe the game will run.

Bacon Mod will however crash still...... but the original Distant Worlds Universe game still runs via the Distant Worlds Folder.



_____________________________



(in reply to Retreat1970)
Post #: 1056
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 8/8/2020 4:30:49 AM   
TheSosa

 

Posts: 12
Joined: 7/11/2016
Status: offline
Same here bacon mod no longer working with 2004 Windows.

(in reply to rjord1)
Post #: 1057
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 8/18/2020 5:15:39 PM   
Retreat1970


Posts: 780
Joined: 11/6/2013
From: Wisconsin
Status: offline
Any word on what the issue might be with 2004?

(in reply to TheSosa)
Post #: 1058
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 8/19/2020 9:01:26 PM   
NukaBoy

 

Posts: 19
Joined: 8/19/2020
Status: offline
quote:

Bacon Mod will however crash still...... but the original Distant Worlds Universe game still runs via the Distant Worlds Folder.


Guess I'm also affected... also 2004 Windows. But Steam works fine in my case.

(in reply to Retreat1970)
Post #: 1059
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 8/22/2020 5:50:44 AM   
LordMM

 

Posts: 95
Joined: 5/29/2016
Status: offline
Wierd. It seems to be working fine for me. I have the new windows update and the Bacon mod installed.

(in reply to NukaBoy)
Post #: 1060
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 8/22/2020 3:04:58 PM   
RogerBacon

 

Posts: 635
Joined: 5/17/2000
From: Miami, Florida, U.S.A.
Status: offline

quote:

ORIGINAL: LordMM

Wierd. It seems to be working fine for me. I have the new windows update and the Bacon mod installed.


Are you sure you have the 2004 update? My windows has updated several times in the last month but I still don't have the 2004 update (thankfully).

If you DO have the 2004 update and it is working then there is hope of getting the mod working for everyone.

_____________________________

BTC 14UURmC4rD762RStsufKmaUjfXQrBvahU1
ETH 0x7c65139BC82A0BDC5b11F92001D5c5a112219f08

(in reply to LordMM)
Post #: 1061
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 8/22/2020 8:21:12 PM   
rjord1

 

Posts: 1849
Joined: 6/14/2013
From: Sydney, Australia
Status: offline
quote:

ORIGINAL: RogerBacon


quote:

ORIGINAL: LordMM

Wierd. It seems to be working fine for me. I have the new windows update and the Bacon mod installed.


Are you sure you have the 2004 update? My windows has updated several times in the last month but I still don't have the 2004 update (thankfully).

If you DO have the 2004 update and it is working then there is hope of getting the mod working for everyone.



Roger the 2204 update does not download automatically.

If you go to your windows update screen you will see an option to download it..... but do it during a time where you dont need your pc.

If it is not in your windows update screen, then Microsoft has possibly identified your system as one that could have problems with the update..... at which stage they do not offer you the update.


_____________________________



(in reply to RogerBacon)
Post #: 1062
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 9/3/2020 8:03:18 AM   
Hyperion1

 

Posts: 6
Joined: 7/7/2020
Status: offline
I have the same problem, the game not start with Bacon Mode.
The game work without.

I was working on a mod (only customized folder) and this mod not work anymore too (based on Bacon + RetreatEU + Dias).
Someone know which files in customization could be not compatible with the base game, please?


Edit in fact the mod work with an older version I will see if something else make it bug.

< Message edited by Hyperion1 -- 9/3/2020 11:45:03 AM >

(in reply to rjord1)
Post #: 1063
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 9/4/2020 11:42:02 PM   
masskaos

 

Posts: 1
Joined: 9/4/2020
Status: offline
Same problem here with windows10 Pro ver 2004. Running mod ver 1.79.

I can launch the initial distant worlds dialog box from the desktop. Clicking on the play distant worlds button brings up the first Bacon mod popup window but after clicking ok the second Bacon mod window never appears.

Checking task manager, I see that the Distant worlds (32bit) program in running;. It slowly increases CPU usage, starting at ~8% CPU and ramps up to ~50% CPU. It is not accessing the disk at all. The loading screen for DWU never started. I killed the task after letting it run for about 10mins.

The vanilla version of the game without any mods boots up fine under windows10 Pro ver 2004.

I hope there is a fix for the Bacon mod. Without the mod, the game play has much less pizzazz...like cow bell, I need more pizzazz in my DWU!

(in reply to Hyperion1)
Post #: 1064
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 9/5/2020 1:53:13 PM   
RogerBacon

 

Posts: 635
Joined: 5/17/2000
From: Miami, Florida, U.S.A.
Status: offline
Has anyone confirmed that it still doesn't work even if you start it from the exe running as an admin (right click "run as admin")

_____________________________

BTC 14UURmC4rD762RStsufKmaUjfXQrBvahU1
ETH 0x7c65139BC82A0BDC5b11F92001D5c5a112219f08

(in reply to masskaos)
Post #: 1065
RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) - 9/5/2020 9:08:13 PM   
Retreat1970


Posts: 780
Joined: 11/6/2013
From: Wisconsin
Status: offline
Yes confirmed. The bacon pop up shows then nothing.

(in reply to RogerBacon)
Post #: 1066
RE: Bacon Mod - 9/6/2020 5:57:41 PM   
Shilka

 

Posts: 61
Joined: 10/27/2009
Status: offline
Just installed DWU through Steam. I use Beyond Extended Universe Alpha mod (extracted to Customization folder), and the Bacon mod (.exe replaced with the Bacon .exe). Windows 7 64-bit version. I get periodically (maybe after 15min of gameplay) a GxEmp error message. Googled that and apparently it is caused by running out of memory. I've applied a 4GB patch to the .exe but it still ever seems to use only about 1.3GB so not sure what's the problem. I play with 15x15 sectors / 2000 star Bacon galaxy.






Attachment (1)

< Message edited by Shilka -- 9/6/2020 6:05:05 PM >

(in reply to Timsup2nothin)
Post #: 1067
RE: Bacon Mod - 9/6/2020 7:27:16 PM   
Retreat1970


Posts: 780
Joined: 11/6/2013
From: Wisconsin
Status: offline
I think the first line says it all. Access to the autosave is being denied. Try giving permission to the path or turn off autosave and see what happens.

Shilka: I may have misinterpreted your problem.

< Message edited by Retreat1970 -- 9/6/2020 10:55:36 PM >

(in reply to Shilka)
Post #: 1068
RE: Bacon Mod - 9/7/2020 12:58:09 PM   
RogerBacon

 

Posts: 635
Joined: 5/17/2000
From: Miami, Florida, U.S.A.
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Retreat1970

I think the first line says it all. Access to the autosave is being denied. Try giving permission to the path or turn off autosave and see what happens.

Shilka: I may have misinterpreted your problem.


I agree with this assessment. 15 minutes is the default autosave interval ao that makes it highly likely. Its not a memory issue. Also, the Bacon exe has already had the "Large Address Aware" memory optimization applied to it.

_____________________________

BTC 14UURmC4rD762RStsufKmaUjfXQrBvahU1
ETH 0x7c65139BC82A0BDC5b11F92001D5c5a112219f08

(in reply to Retreat1970)
Post #: 1069
RE: Bacon Mod - 9/7/2020 2:00:27 PM   
Shilka

 

Posts: 61
Joined: 10/27/2009
Status: offline
Thanks, the first line said it all of course (duh). I reinstalled everything anyway and seems the problems went away.

(in reply to RogerBacon)
Post #: 1070
RE: Bacon Mod - 9/7/2020 10:57:56 PM   
Retreat1970


Posts: 780
Joined: 11/6/2013
From: Wisconsin
Status: offline
I posted this before and deleted it but it's happened more than once now. Maybe a clue.

In Windows 10 2004 when I start up DWbacon.exe (as admin) the initial pop up appears (mod by roger bacon etc...). You click ok the pop up goes away, but no game.

One time I was messing around with it, the pop up was up, i got distracted, the pop up went away on its own. Normal I guess. I went to start it up again but the exe was gone. Desktop shortcut too. Weird. So I tried copying a new exe into the folder, but the folder was locked. I needed admin but I am. I tried to rename a file but no dice. I didn't check to see if it was the folder or the whole pc that was locked so idk.

A reboot fixed it. Tried it three times. It probably means nothing but you never know. (I am not smart with computers so that might be the problem).

(in reply to Shilka)
Post #: 1071
RE: Bacon Mod - 9/14/2020 11:03:55 AM   
MagicPotion

 

Posts: 2
Joined: 9/14/2020
Status: offline
Hello, thought I'd just drop in to note something odd with the settings in Baconsettings.txt

Now I had played a custom pirate game for about 10 hours when I just couldn't deal with the ship costs anymore, ranging around 20k with a similiar ridiculous upkeep cost for a 340 Size Frigate. I had no idea if this was intentional for Vanilla since this was my first Pirate playthrough. After checking out the manual, some youtube videos and around the forums, I came to the conclusion that something wasn't right with the shipMarkupFactorPirates=2.5 as shipMarkupFactor=5 seemed to be working as unmodded.

So long story short I changed the "." into a comma and now it works like it should. I feel like an idiot, is anyone else having this issue? This most likely breaks every setting, which I confirmed with pirateControlLevelToBuildShipsAtIndependentPlanets=0.9 as I always needed 100% control of an independant colony to build anything, at 0,9 the Message properly displays at 50% influence.

Is this issue limited to my DWU not reading the text file properly? Made for a very interesting game though.

(in reply to Retreat1970)
Post #: 1072
RE: Bacon Mod - 9/14/2020 12:40:54 PM   
RogerBacon

 

Posts: 635
Joined: 5/17/2000
From: Miami, Florida, U.S.A.
Status: offline

quote:

ORIGINAL: MagicPotion

Hello, thought I'd just drop in to note something odd with the settings in Baconsettings.txt

Now I had played a custom pirate game for about 10 hours when I just couldn't deal with the ship costs anymore, ranging around 20k with a similiar ridiculous upkeep cost for a 340 Size Frigate. I had no idea if this was intentional for Vanilla since this was my first Pirate playthrough. After checking out the manual, some youtube videos and around the forums, I came to the conclusion that something wasn't right with the shipMarkupFactorPirates=2.5 as shipMarkupFactor=5 seemed to be working as unmodded.

So long story short I changed the "." into a comma and now it works like it should. I feel like an idiot, is anyone else having this issue? This most likely breaks every setting, which I confirmed with pirateControlLevelToBuildShipsAtIndependentPlanets=0.9 as I always needed 100% control of an independant colony to build anything, at 0,9 the Message properly displays at 50% influence.

Is this issue limited to my DWU not reading the text file properly? Made for a very interesting game though.


Your Windows settings must be to use comma as decimal point, like some European computers do. The issue came up a year or mroe ago and I thought I put something in to fix it but I guess not. So it looks like you were paying tex times normal costs. I'm surprised you survived as long as you did. I'll put a comment on the first page so others don't run into the same issue.


_____________________________

BTC 14UURmC4rD762RStsufKmaUjfXQrBvahU1
ETH 0x7c65139BC82A0BDC5b11F92001D5c5a112219f08

(in reply to MagicPotion)
Post #: 1073
RE: Bacon Mod - 9/14/2020 1:12:19 PM   
MagicPotion

 

Posts: 2
Joined: 9/14/2020
Status: offline
Yeah I set my windows install to english on setup since I have issues like this in other departments as well, but I am in germany. So there must be some setting that carried over regardless of that.
Thanks, really enjoying your mod and it's been a joy so far except for that last bit.

(in reply to RogerBacon)
Post #: 1074
RE: Bacon Mod - 9/17/2020 8:51:06 AM   
mjrcooke

 

Posts: 2
Joined: 9/17/2020
Status: offline
Hi! I'm having a problem with the mod; Whenever i set a Constructor Ship to build a mine on a planet, it warps in the system, tries to exit its gravity well (even if its really close to said planet/moon), jumps in again and repeats the process until it runs out of fuel. I tried setting the warp accuracy to vanilla, but it didnt help(and yeah, it has all the mats and fuel required for the op).
Also, Explorer Ships, when set to "discover the whole sector", when they go refuel, their next waypoint is A1, top left corner.

Any ideas?

(in reply to MagicPotion)
Post #: 1075
RE: Bacon Mod - 9/17/2020 2:43:30 PM   
RogerBacon

 

Posts: 635
Joined: 5/17/2000
From: Miami, Florida, U.S.A.
Status: offline

quote:

ORIGINAL: mjrcooke

Hi! I'm having a problem with the mod; Whenever i set a Constructor Ship to build a mine on a planet, it warps in the system, tries to exit its gravity well (even if its really close to said planet/moon), jumps in again and repeats the process until it runs out of fuel. I tried setting the warp accuracy to vanilla, but it didnt help(and yeah, it has all the mats and fuel required for the op).
Also, Explorer Ships, when set to "discover the whole sector", when they go refuel, their next waypoint is A1, top left corner.

Any ideas?


I've never seen that with constructors. Have you tried clearing the mission and giving it again? Does it still do the same behavior?

For explorers, we've seen this kind of behavior with "explore whole sector". It has to do with no specific target being associated with that command, unlike systems, or planets. Since there is no specific object, it defaults to 0,0 and heads off to that location. I suggest not using explore entire sector if you are going to give manual explore commands to your exploration ships.

_____________________________

BTC 14UURmC4rD762RStsufKmaUjfXQrBvahU1
ETH 0x7c65139BC82A0BDC5b11F92001D5c5a112219f08

(in reply to mjrcooke)
Post #: 1076
RE: Bacon Mod - 9/17/2020 3:11:08 PM   
mjrcooke

 

Posts: 2
Joined: 9/17/2020
Status: offline
This happens to brand new constructors too, no idea why. Also, they seem to move in a straight line back to the home system, even if it means going through the entire system, instead of using the shortest path to the edge of the gravity well

(in reply to RogerBacon)
Post #: 1077
RE: Bacon Mod - 9/17/2020 6:52:46 PM   
Retreat1970


Posts: 780
Joined: 11/6/2013
From: Wisconsin
Status: offline
quote:

Also, they seem to move in a straight line back to the home system, even if it means going through the entire system, instead of using the shortest path to the edge of the gravity well.


This was annoying.

I never used exploration ships like you, but when constructors were building a mine (not 100%) and you clicked the constructor a move to line would appear straight to 0,0 (top left) and the game would grind.

Reminds me of an old, old joke. "hey doc my arm hurts when I do this", "well stop doing that".

(in reply to mjrcooke)
Post #: 1078
RE: Bacon Mod - 9/20/2020 11:37:05 PM   
RogerBacon

 

Posts: 635
Joined: 5/17/2000
From: Miami, Florida, U.S.A.
Status: offline
Version 1.80 released featuring Custom Bombers

Now you can create your own custom bombers and assign different designs to different carriers and bases. Design a heavy firepower one for one ship and a fast interceptor for a base.

ctrl-b opens the custom bomber screen.

!bomber= assigns the bomber to a selected ship, base, or fleet.

Sorry. For some reason I can't make the images big like usual for some reason.
Full Images here
https://ibb.co/5xrKTGT
https://ibb.co/sW0p6Q9
https://ibb.co/Q6P9SmT
https://ibb.co/cc6Y1f8
https://ibb.co/HPBmpQR
https://ibb.co/GMN1m0w
https://ibb.co/kmMZ2jC














< Message edited by RogerBacon -- 9/21/2020 12:46:54 AM >


_____________________________

BTC 14UURmC4rD762RStsufKmaUjfXQrBvahU1
ETH 0x7c65139BC82A0BDC5b11F92001D5c5a112219f08

(in reply to Retreat1970)
Post #: 1079
RE: Bacon Mod - 9/22/2020 12:15:15 PM   
Z4ng3tsu67

 

Posts: 10
Joined: 9/22/2020
Status: offline
Thanks RogerBacon !

But, unfortunatly, as this update doesn't address the windows update bug, I (and a lot of others people) can't launch it (I tried just now).

(in reply to RogerBacon)
Post #: 1080
Page:   <<   < prev  33 34 35 [36] 37   next >   >>
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Distant Worlds Series >> Design and Modding >> RE: "Hyping" my forthcoming mod (pun intended) Page: <<   < prev  33 34 35 [36] 37   next >   >>
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.270