Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

Weird performance comparisons

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support >> Weird performance comparisons Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Weird performance comparisons - 3/10/2015 1:30:06 AM   
thewood1

 

Posts: 4549
Joined: 11/27/2005
Status: offline
Loaded Op Bassdrum and Shamal 1991 in 1.07 just to check performance. (Something I do after every major update). I have kept 1.06 also on my machine just as a benchmark.

In 1.06 and 1.07, they both run between 8 and 33 msec with some spikes to 60. Ran both for over 10 minutes. The 1.06 runs each game second at 1 real time second. In 1.07, each game second takes 3 seconds in real time. I tried it accelerated and with/without hi fi settings. All settings are the same. It just seems odd that the cycles are similar, yet the game seems to be struggling to keep up in 1.07.

Did something change in 1.07 that would cause this change in performance?

I have a 3.3MHz 8 core i7 with nVidia graphics and 12Mb RAM. One oddity is it seems like 1.06 is using more CPUs while 1.07 seems focused on 1 core.
Post #: 1
RE: Weird performance comparisons - 3/10/2015 1:52:52 AM   
thewood1

 

Posts: 4549
Joined: 11/27/2005
Status: offline
OK, ran some tests...

Just in 1.07. Started with a blank scenario over the Pacific. Created USN side. Started with Hi Fi on. Ran like I would expect...1 sec game = 1 sec real time. Added 5 B-1B bombers at 3000m in the middle of the ocean. Hit start. Immediately started running 1 sec in game time taking 3 sec in real time. Deleted the 5 B-1s. Restarted. Still ran slow. Couldn't do anything to get it running normally.

I haven't put a save up because it is happening in every scenario...included scenarios and simple ones that I scratch build.

I made a couple mistakes above...1.07 does seem to be using all CPUs, but one seems to spike quite often. Also, Hi fi does seem to make a difference. The slow downs only occur when I turn it on.

btw...all pulses were almost 0 msec in the test.

< Message edited by thewood1 -- 3/10/2015 2:54:10 AM >

(in reply to thewood1)
Post #: 2
RE: Weird performance comparisons - 3/10/2015 10:49:41 AM   
thewood1

 

Posts: 4549
Joined: 11/27/2005
Status: offline
Update. Even smaller scenarios like Albanian Airstrike with only 170 units is struggling in 1.07 for me. Pulses are 1-5 msec, but time is running 1 sec of game to 3-4 sec of real time.

I went baCK TO MY A10 AMD/ATI laptop and am seeing the same thing. And that laptop benchmarks at half the i7 I have.

Unfortunately I decided to reinstall 1.07 and accidentally installed over my 1.06 install. So I have no older benchmark right now.

(in reply to thewood1)
Post #: 3
RE: Weird performance comparisons - 3/10/2015 2:08:15 PM   
jarraya

 

Posts: 285
Joined: 9/10/2007
Status: offline
Had the same last night but noticed ok performance after a full restart of my machine. Have you tried that?

Sorry, take that back. Now having the same problem. No issue with sounds off though.

< Message edited by jarraya -- 3/10/2015 9:22:21 PM >

(in reply to thewood1)
Post #: 4
RE: Weird performance comparisons - 3/10/2015 3:30:46 PM   
thewood1

 

Posts: 4549
Joined: 11/27/2005
Status: offline
I actually just did a reinstall from scratch...and a reboot just to make sure.

I think it was a sound file corruption when I downloaded 1.07. The options all default to sound back on in 1.07 when installing. When I shut sound off, 1.07 ran fine. In my 1.06 install, sound was always off. So on the reinstall, everything works OK so far with sound on and off.

(in reply to jarraya)
Post #: 5
RE: Weird performance comparisons - 3/10/2015 11:24:33 PM   
mikmykWS

 

Posts: 11524
Joined: 3/22/2005
Status: offline
Thanks Wood. Interesting result after removing the aircraft. Added this to our list and will take priority once we're back.
Mike

_____________________________


(in reply to thewood1)
Post #: 6
RE: Weird performance comparisons - 3/11/2015 1:19:53 AM   
thewood1

 

Posts: 4549
Joined: 11/27/2005
Status: offline
Mark is fixed...I think it was a corrupted sound file as stated in my last post. Reinstall fixed it.

(in reply to mikmykWS)
Post #: 7
RE: Weird performance comparisons - 3/11/2015 1:49:20 AM   
mikmykWS

 

Posts: 11524
Joined: 3/22/2005
Status: offline
Ok great.

mike

_____________________________


(in reply to thewood1)
Post #: 8
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support >> Weird performance comparisons Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.133