Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

[FIXED] 1.06 doesn't start.

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support >> [FIXED] 1.06 doesn't start. Page: [1] 2   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
[FIXED] 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 5:28:26 PM   
Sator


Posts: 134
Joined: 8/8/2012
From: Italy
Status: offline
EDIT: See solution here: http://www.matrixgames.com/forums/fb.asp?m=3763098

I have just updated Command to 1.06. Insatallation was ok, but when I launched the program I received this error message: Impossible to find/load DDL "Lua 52". What can i do? Thanks.




Attachment (1)

< Message edited by Sunburn -- 1/2/2015 8:36:58 AM >
Post #: 1
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 5:29:38 PM   
FrancescoT58

 

Posts: 12
Joined: 6/27/2014
Status: offline
Hi there,
having same issue here

(in reply to Sator)
Post #: 2
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 5:35:36 PM   
caron

 

Posts: 7
Joined: 12/17/2014
Status: offline
same here :(

(in reply to FrancescoT58)
Post #: 3
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 5:40:43 PM   
Dannyp19

 

Posts: 186
Joined: 10/20/2013
Status: offline
Ditto here. Same error.


(in reply to caron)
Post #: 4
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 5:50:23 PM   
thewood1

 

Posts: 5389
Joined: 11/27/2005
Status: online
Did you guys install the prerequisites?...Dx9 and C++

(in reply to Dannyp19)
Post #: 5
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 5:59:19 PM   
Sator


Posts: 134
Joined: 8/8/2012
From: Italy
Status: offline
I did. Both Dx9 and Net4.5 installed. Computer restarted.

< Message edited by Sator -- 12/17/2014 7:22:19 PM >

(in reply to thewood1)
Post #: 6
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 6:00:37 PM   
FrancescoT58

 

Posts: 12
Joined: 6/27/2014
Status: offline
yes ran dx9 and net4.5 wasn't aware we need to run C++, where do we find it and run it? thanks

(in reply to thewood1)
Post #: 7
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 6:09:23 PM   
thewood1

 

Posts: 5389
Joined: 11/27/2005
Status: online
Sorry, I was working on something else...I meant dot.net.

(in reply to FrancescoT58)
Post #: 8
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 6:11:00 PM   
JocMeister

 

Posts: 8262
Joined: 7/29/2009
From: Sweden
Status: offline
Same error here.

(in reply to thewood1)
Post #: 9
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 6:13:43 PM   
comsubpac


Posts: 114
Joined: 9/2/2014
Status: offline
LUA isn't part of any of the mentioned redistributables as far as i know.
you should try reinstalling the game with deactivated anti virus program.


edit: make sure the lua51.dll is in the same directory as the .exe (if the .dll is to be found somewhere).

< Message edited by comsubpac -- 12/17/2014 7:15:58 PM >

(in reply to JocMeister)
Post #: 10
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 6:19:19 PM   
guderian68

 

Posts: 70
Joined: 9/30/2013
Status: offline
me to

(in reply to JocMeister)
Post #: 11
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 6:31:52 PM   
Dimitris


Posts: 12744
Joined: 7/31/2005
Status: offline
Hi all,

Can you please try to install the VS2012 redistributable (as indicated here: http://www.matrixgames.com/forums/fb.asp?m=3762893)

And tell us if this resolves the issue for you.

Also, on your response please indicate your Windows version and whether it is 32- or 64-bit version.

Thank you!

_____________________________


(in reply to guderian68)
Post #: 12
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 6:35:35 PM   
Dannyp19

 

Posts: 186
Joined: 10/20/2013
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Sunburn

Hi all,

Can you please try to install the VS2012 redistributable (as indicated here: http://www.matrixgames.com/forums/fb.asp?m=3762893)

And tell us if this resolves the issue for you.

Also, on your response please indicate your Windows version and whether it is 32- or 64-bit version.

Thank you!



That link isnt available

(in reply to Dimitris)
Post #: 13
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 6:38:00 PM   
JocMeister

 

Posts: 8262
Joined: 7/29/2009
From: Sweden
Status: offline
quote:

ORIGINAL: Dannyp19
That link isnt available


The thread was moved. Here is the link!

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30679

(in reply to Dannyp19)
Post #: 14
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 6:41:07 PM   
caron

 

Posts: 7
Joined: 12/17/2014
Status: offline
Hi
Installed VS2012 red.....still no joy

Windows 7 Ultimate x64
dx and net installed
VS2012 redist x64 installed

(in reply to JocMeister)
Post #: 15
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 6:59:25 PM   
Dannyp19

 

Posts: 186
Joined: 10/20/2013
Status: offline

quote:

ORIGINAL: JocMeister

quote:

ORIGINAL: Dannyp19
That link isnt available


The thread was moved. Here is the link!

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30679



Installed VS2012, Reverted back to B573, restart computer, ran 1.06 update, restarted computer, same error still.
Reverting back to B573 it works fine.

Win7 64 bit OS

(in reply to JocMeister)
Post #: 16
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 7:05:00 PM   
Dimitris


Posts: 12744
Joined: 7/31/2005
Status: offline
Okay, let's try something else.

Can you please download the attached zip file and unzip its contents to your Command folder (ie. the one where Command.exe is located). These are the Lua DLLs from a "known good" installation. Again please let us know of your OS version and whether this solves the issue for you.

Thanks!

Attachment (1)

_____________________________


(in reply to Dannyp19)
Post #: 17
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 7:12:29 PM   
Sator


Posts: 134
Joined: 8/8/2012
From: Italy
Status: offline
I've downloaded and extracted the Lua files in command directory. It seems they were already poresent. The problem was not solved: the game doesn't start.

(in reply to Dimitris)
Post #: 18
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 8:39:33 PM   
FrancescoT58

 

Posts: 12
Joined: 6/27/2014
Status: offline
Hi all,
hope have a fix for all having the lua issue. Had same issue and tried all solution posted here including the vs2012. Have win7 bit64 so downloaded the vsu..x64 ver. but still having issue. Then while searching I checked the program list under control panel and all the visual c++ had the x86 version. so to make story short installed the x86 version from the vs2012 and the program is working !!!! hope this will work for you all. ciao
Francesco

(in reply to Sator)
Post #: 19
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 8:48:01 PM   
Tomcat84

 

Posts: 1952
Joined: 7/10/2013
Status: offline
Guys, try installing the X86 redistributable, even though you have a 64 bit computer. You should have both x64 and x86 installed.

from this link

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30679

Dont need 2013.

here's what your installed programs list should look like, red outline is the one that fixed this for me in closed beta.





_____________________________

My Scenarios and Tutorials for Command

(Scenarios focus on air-warfare :) )

(in reply to FrancescoT58)
Post #: 20
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 8:48:22 PM   
orca

 

Posts: 481
Joined: 11/6/2013
Status: offline
installing x86 version worked for me as well

(in reply to FrancescoT58)
Post #: 21
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 8:51:38 PM   
caron

 

Posts: 7
Joined: 12/17/2014
Status: offline
I can confirm that installing x86 version works

(in reply to orca)
Post #: 22
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 8:54:47 PM   
GlassHoppa

 

Posts: 8
Joined: 12/16/2014
Status: offline
Ditto, load up x86 Visual C++ libraries and you are good to go.

(in reply to caron)
Post #: 23
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 8:55:21 PM   
Sator


Posts: 134
Joined: 8/8/2012
From: Italy
Status: offline
x86 works!! Good find Tomcat.

(in reply to caron)
Post #: 24
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 8:58:16 PM   
Dimitris


Posts: 12744
Joined: 7/31/2005
Status: offline
Excellent find TC!

Does anyone still have a problem after applying this solution?

< Message edited by Sunburn -- 12/17/2014 10:43:54 PM >


_____________________________


(in reply to Sator)
Post #: 25
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 9:06:52 PM   
Tomcat84

 

Posts: 1952
Joined: 7/10/2013
Status: offline
No problem, I just remembered it from closed beta when my laptop wasn't working and my desktop was. Just had to remember where to dig through old reports to find it.
Just too bad I was at work earlier or I could've provided the answer sooner.

Credit to ftroiano58 too for also figuring it out! Hopefully this works for everyone.

_____________________________

My Scenarios and Tutorials for Command

(Scenarios focus on air-warfare :) )

(in reply to Dimitris)
Post #: 26
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 9:17:06 PM   
guderian68

 

Posts: 70
Joined: 9/30/2013
Status: offline
yes it works!
Thanks a lot!

Paolo

(in reply to Tomcat84)
Post #: 27
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 9:24:38 PM   
Gerry Edwards


Posts: 163
Joined: 2/22/2013
Status: offline
Hello all,

I will be re-deploying the patch tonight to include this fix. I will post here when it is available. In the meantime please do use the fix found above.

Cheers,
Gerry

_____________________________

Those who came before pave the path of tomorrow.

(in reply to guderian68)
Post #: 28
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 9:39:29 PM   
riekelt

 

Posts: 51
Joined: 8/21/2014
From: Netherlands
Status: offline
but i have an x32 version from windows.

(in reply to Gerry Edwards)
Post #: 29
RE: 1.06 doesn't start. - 12/17/2014 9:58:00 PM   
FrancescoT58

 

Posts: 12
Joined: 6/27/2014
Status: offline
Thanks Tomcat84, credit to Meroka37, he did a great job indicating the right way

(in reply to riekelt)
Post #: 30
Page:   [1] 2   next >   >>
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support >> [FIXED] 1.06 doesn't start. Page: [1] 2   next >   >>
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.180