Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

Set up problem

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> World in Flames >> Tech Support >> Set up problem Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Set up problem - 11/11/2014 2:41:36 AM   
gridley

 

Posts: 124
Joined: 10/2/2006
From: Caledon
Status: offline
I have started up a few games now...never really gotten anywhere past the first few turns.

Anyway, I went to start another new game, global war, latest public patch. I get past the lend lease units, then the american scraps, then that's it. The setup pool for the Americans doesn't appear automatically like it did before.

I did connect another monitor, for a total of two now. Did that change something? Did I do something?



< Message edited by gridley -- 11/11/2014 3:44:32 AM >
Post #: 1
RE: Set up problem - 11/11/2014 3:25:45 AM   
paulderynck


Posts: 7972
Joined: 3/24/2007
From: Canada
Status: offline
Perhaps it is behind the detailed map, you can click its upper left button to roll it up and peek underneath. For Screen Layouts does it show "New Game" or something else? If something else, try restoring the New Game one as the default and then you can make new ones of your own later to better make use of the second monitor.

_____________________________

Paul

(in reply to gridley)
Post #: 2
RE: Set up problem - 11/11/2014 5:32:54 AM   
AxelNL


Posts: 2373
Joined: 9/24/2011
From: The Netherlands
Status: offline

quote:

ORIGINAL: paulderynck

Perhaps it is behind the detailed map, you can click its upper left button to roll it up and peek underneath. For Screen Layouts does it show "New Game" or something else? If something else, try restoring the New Game one as the default and then you can make new ones of your own later to better make use of the second monitor.


If you have the main form on the upper left corner of the second screen, try shifting it a few inches to the right. Somehow the upper left position seems to interfere with placements of other forms.

(in reply to paulderynck)
Post #: 3
RE: Set up problem - 1/8/2015 1:21:21 AM   
Shannon V. OKeets

 

Posts: 21899
Joined: 5/19/2005
From: Honolulu, Hawaii
Status: offline
quote:

ORIGINAL: gridley

I have started up a few games now...never really gotten anywhere past the first few turns.

Anyway, I went to start another new game, global war, latest public patch. I get past the lend lease units, then the american scraps, then that's it. The setup pool for the Americans doesn't appear automatically like it did before.

I did connect another monitor, for a total of two now. Did that change something? Did I do something?



The default is for the program to place the Setup Tray based on where the Main form is located. If the Main form is on a different sized monitor (i.e., one monitor is larger than the other), the Setup Tray might not be visible - off the bottom of the screen.

Try placing the Main form on the larger monitor. That should solve the problem. Once you have the Setup Tray where you can see it, move it where ever you like and Redefine the Screen Layout. That will store the location of the Setup Tray on the disk so it will appear in that location whenever you restore the screen layout you redefined/saved.

There are so many possibilities for monitor sizes (and number), in addition to preferences for where players like to place the forms, that is it difficult to diagnose these problems with any certainty. I hope this helps.

< Message edited by Shannon V. OKeets -- 1/8/2015 2:22:28 AM >


_____________________________

Steve

Perfection is an elusive goal.

(in reply to gridley)
Post #: 4
RE: Set up problem - 1/8/2015 1:23:55 AM   
NCommander

 

Posts: 114
Joined: 11/26/2007
Status: offline
We've had this problem with TeamViewer when the resolution is set to 1024x768. THe Setup Tray shows up in invalid screen locations but I can't reproduce it locally. We've been able to jimmy it by changing the Windows resolution which causes the shell to kick all the windows to valid screen coordinates.

(in reply to Shannon V. OKeets)
Post #: 5
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> World in Flames >> Tech Support >> Set up problem Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.107