Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

The research bonus wonders--odd behavior, is it a bug?

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Distant Worlds Series >> The research bonus wonders--odd behavior, is it a bug? Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
The research bonus wonders--odd behavior, is it a bug? - 8/27/2014 8:50:23 PM   
morik

 

Posts: 16
Joined: 8/22/2014
Status: offline
Not sure what the intended behavior is, but the current behavior seems odd.

I build a research wonder with +50% to high tech, for instance.

It doesn't take effect. (All my scientists are at a location with +29% high tech, not at the world that built this wonder.)

That is fine.

I transfer all my scientists to a research facility above that world, thinking maybe the bonus counts as a location bonus.

Now the bonus shows up, separately from the normal bonuses (its where empire-wide bonuses, like genius, or tech bonus from repairing abandoned ships goes). Shows 50%, has taken effect.

That is fine... maybe I have to have scientists there to get the bonus?

Except to test I transfered them all away back to the location bonus place... and get both that location bonus + the wonder research bonus now.

So, why do I have to temporarily xfer a scientist (next wonder I xfered just 1 and it activated; had waited ~1 year after building, still hadn't activated, sent scientist, activated it)?
I assume the intention is either for it to give the bonus no matter what (should activate without xferring), or that you have to have at least one scientist there (should de-activate when last scientist is xferred away).
Post #: 1
RE: The research bonus wonders--odd behavior, is it a bug? - 8/28/2014 9:37:53 AM   
Skasski

 

Posts: 18
Joined: 10/12/2013
Status: offline
You don't need to transfer scientists there. The +50% bonus just takes some time to show up. Maybe there's a bug with the research menu numbers not updating properly though.

(in reply to morik)
Post #: 2
RE: The research bonus wonders--odd behavior, is it a bug? - 8/28/2014 10:58:14 AM   
Nanaki

 

Posts: 306
Joined: 6/4/2014
Status: offline
Also note that pirates do not get the research bonus at all, it seems.

_____________________________

I ate the batter of the bulge at Hans' Haus of Luftwaffles

(in reply to Skasski)
Post #: 3
RE: The research bonus wonders--odd behavior, is it a bug? - 8/28/2014 3:29:49 PM   
morik

 

Posts: 16
Joined: 8/22/2014
Status: offline
So it is possible that the bonus was being applied, but wasn't showing up until I did something to cause the numbers to update (e.g., xfer a scientist)?

(in reply to Nanaki)
Post #: 4
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Distant Worlds Series >> The research bonus wonders--odd behavior, is it a bug? Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.117