Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

netplay issue

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> World in Flames >> Tech Support >> NetPlay Tech Support >> netplay issue Page: [1] 2 3 4 5   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
netplay issue - 11/16/2013 8:45:14 AM   
WIFinToulouse

 

Posts: 26
Joined: 11/12/2013
Status: offline
Hi All

Second post :) for a question about netplay.
After watching the videos, reading some tutorials I tried to go through the netplay interface to have a look.
Unfortunately I did not get much far !
after having filled the form the system tried to connect to the database and then things went wrong.
I provide you the screenshots (sorry interface is in French, if you need a translation let me know).

The summarize the netplay seems to be looking for a email exchange programme (if i understand correctly) which I do not have on my computer as we are only using gmail.
Some time after the netplay issue I have the MWIF exe error message appearing (without having done anything in between) and the inability to send the report message.

let you find out if I'm doing something wrong (I doubt as I'm barely doing anything) or if there is a know/unknown issue.

Cheers (don't worry maturity is normal for any project of this size)

[image][/image]

Systems tell me I can only upload 1 image per post, will provide further screenshots after




Attachment (1)
Post #: 1
RE: netplay issue - 11/16/2013 8:48:08 AM   
WIFinToulouse

 

Posts: 26
Joined: 11/12/2013
Status: offline
2nd screenshot




Attachment (1)

< Message edited by WIFinToulouse -- 11/16/2013 9:49:08 AM >

(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 2
RE: netplay issue - 11/16/2013 8:50:49 AM   
WIFinToulouse

 

Posts: 26
Joined: 11/12/2013
Status: offline
3rd screenshot




Attachment (1)

(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 3
RE: netplay issue - 11/16/2013 10:22:57 AM   
JLPOWELL


Posts: 411
Joined: 5/5/2011
From: Pacific Time Zone
Status: offline
My understanding is that Emailing bug reports requires an actual email client. So if you use GMail or another web based service, a client is needed as well. During testing I have used Mozilla Thunderbird with Gmail which seems to work pretty well.

_____________________________

"Don’t you think that if I were wrong, I’d know it?"

(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 4
RE: netplay issue - 11/16/2013 10:53:55 AM   
WIFinToulouse

 

Posts: 26
Joined: 11/12/2013
Status: offline
thanks for the information.
lets see if someone knows something about the netplay issue (unable to connect to opponent database)

does it means a mail client is mandatory to play MWIF over netplay ???

(in reply to JLPOWELL)
Post #: 5
RE: netplay issue - 11/16/2013 5:51:18 PM   
WIFinToulouse

 

Posts: 26
Joined: 11/12/2013
Status: offline
Hi again

some additional informations

I finally installed mozilla thunderbird to check if this solve part of the issue.
Indeed I could at last send the bug reports (you should have received a couple from me sorry)

the issue with the database connection is still there and this cause the MWIF crash window to open. If I select keep MWIF open i can keep on doing what I was doing (looking at the empty netplay window haha although I see some other players logged in).


(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 6
RE: netplay issue - 11/18/2013 5:22:02 AM   
paulderynck


Posts: 7808
Joined: 3/24/2007
From: Canada
Status: offline

quote:

ORIGINAL: WIFinToulouse

does it means a mail client is mandatory to play MWIF over netplay ???

No that only refers to sending a bug report automatically.

_____________________________

Paul

(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 7
RE: netplay issue - 11/18/2013 5:15:43 PM   
WIFinToulouse

 

Posts: 26
Joined: 11/12/2013
Status: offline
I still have the issue and unable to launch netplay.
any support would be welcome.


Attachment (1)

(in reply to paulderynck)
Post #: 8
RE: netplay issue - 11/18/2013 5:41:27 PM   
Dabrion


Posts: 726
Joined: 11/5/2013
From: Northpole
Status: offline
Seems like the client cannot connect to the lobby server. Router? Firewall? UDP ports blocked?

(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 9
RE: netplay issue - 11/18/2013 5:44:13 PM   
WIFinToulouse

 

Posts: 26
Joined: 11/12/2013
Status: offline
thanks for the help
I have no router, the default windows firewall and no clue about UDP port status ?
I read somewhere that for netplay there is no need to configure the firewall (don't ask me why) ?

anyone knows precisely which port should be opened and how to check ?

(in reply to Dabrion)
Post #: 10
RE: netplay issue - 11/18/2013 7:12:06 PM   
Zorachus99


Posts: 1054
Joined: 9/15/2000
From: Palo Alto, CA
Status: offline

quote:

ORIGINAL: WIFinToulouse

thanks for the help
I have no router, the default windows firewall and no clue about UDP port status ?
I read somewhere that for netplay there is no need to configure the firewall (don't ask me why) ?

anyone knows precisely which port should be opened and how to check ?


None of this should be necessary. If you have a software (non-windows) firewall, try disabling it.

You are aware Netplay is disabled currently?

_____________________________

Most men can survive adversity, the true test of a man's character is power. -Abraham Lincoln

(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 11
RE: netplay issue - 11/18/2013 7:29:41 PM   
Dabrion


Posts: 726
Joined: 11/5/2013
From: Northpole
Status: offline
Just checked and I get the same error. If netplay is disabled it would be nice to mention it in the error message. The error reads as if there is a subjective connection problem.

(in reply to Zorachus99)
Post #: 12
RE: netplay issue - 11/18/2013 7:54:05 PM   
Irish Guards


Posts: 143
Joined: 8/13/2004
Status: offline
Sir ... very much appreciate this ... !!!
did you ever get a fix .. !!!
Is netplay disabled ... !!!
thx
IDG ...

maybe I should take a wee looky at the WiF school ... hmmmm

(in reply to Dabrion)
Post #: 13
RE: netplay issue - 11/18/2013 8:18:01 PM   
YohanTM


Posts: 114
Joined: 9/30/2013
Status: offline
I'm getting the exam same issue as WifinToulouse

Is netplay down?

(in reply to Irish Guards)
Post #: 14
RE: netplay issue - 11/18/2013 9:52:46 PM   
YohanTM


Posts: 114
Joined: 9/30/2013
Status: offline
Still no joy Steve - exact same issue after downloading 1.0.3 I did reboot after I downloaded the update

(in reply to YohanTM)
Post #: 15
RE: netplay issue - 11/18/2013 10:35:54 PM   
WIFinToulouse

 

Posts: 26
Joined: 11/12/2013
Status: offline
same problem

I had an issue while installing the 1.0.3 patch (some background wif programme running and the installer told me he could not update one of the file) after the end of the update my game was still in 1.0.2 but update keep telling me i had the last version. I then uninstalled WIF and installed again (after killing all running process associated).

i have now a brand new installation and version 1.0.3 and still the netplay issue. A pity for such a game....

further help would be appreciated

(in reply to YohanTM)
Post #: 16
RE: netplay issue - 11/18/2013 10:44:52 PM   
WIFinToulouse

 

Posts: 26
Joined: 11/12/2013
Status: offline
I don't know if it helps but i saw this error message






Attachment (1)

(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 17
RE: netplay issue - 11/18/2013 11:25:17 PM   
paulderynck


Posts: 7808
Joined: 3/24/2007
From: Canada
Status: offline
The 1.0.2 update broke NetPlay. A new patch to solve the problem is being worked on.

Edit: Version 1.0.3 now is available.

< Message edited by paulderynck -- 11/19/2013 12:28:13 AM >


_____________________________

Paul

(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 18
RE: netplay issue - 11/18/2013 11:30:07 PM   
Dabrion


Posts: 726
Joined: 11/5/2013
From: Northpole
Status: offline
You get to 1.0.3 using the updater.

(in reply to paulderynck)
Post #: 19
RE: netplay issue - 11/19/2013 6:09:39 AM   
WIFinToulouse

 

Posts: 26
Joined: 11/12/2013
Status: offline
guys I appreciate your support but please read the thread before answering anything.

quote:


i have now a brand new installation and version 1.0.3 and still the netplay issue. A pity for such a game....


so as I said I'm upgraded in 1.0.3 and still unable to connect to opponent database.
does anyone else suffer the same issue ?
or has anyone else suffered the same issue and for whom it's now working with 1.0.3 ?

thanks in advance

(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 20
RE: netplay issue - 11/19/2013 1:31:13 PM   
gw15


Posts: 812
Joined: 3/21/2010
Status: offline
I can connect but as soon as I click on a player it disconnects me. "lost connection to netplay".
I'm also running 1.03.

(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 21
RE: netplay issue - 11/19/2013 5:21:06 PM   
Cunki

 

Posts: 59
Joined: 2/15/2005
Status: offline
I also have no connection to the Netplay Server, the same error messages as WIFinToulouse.

Greetings from Germany
Semaeon

(in reply to gw15)
Post #: 22
RE: netplay issue - 11/19/2013 5:22:07 PM   
WIFinToulouse

 

Posts: 26
Joined: 11/12/2013
Status: offline
some support from Matrix would be appreciated

(in reply to Cunki)
Post #: 23
RE: netplay issue - 11/19/2013 6:10:31 PM   
Shannon V. OKeets

 

Posts: 21541
Joined: 5/19/2005
From: Honolulu, Hawaii
Status: offline

quote:

ORIGINAL: WIFinToulouse

I don't know if it helps but i saw this error message






I can't reproduce this.

The warning message simply means that there are no entries in the Seeking Opponents table. That's also obvious because the table as shown is empty. It is also confirmed because of the other message about being unable to access the Seeking Opponents database.

But why you, and others, are unable to access the database is a mystery. I am able to access it from two different computers (with different serial numbers). I also am able to access it using both my development version and my exact copy of version 1.0.3 that customers are running.

---

It's time to gather some more data:

I If you do not have this problem, please post a reply here. That will let me know if the trouble is universal or just happening for some players.

II If you do have this problem:
1 - Have you ever been able to connect to the Seeking Opponents database? Then I can judge if this was caused by Update changes.
2 - Please start a new game, or restore a saved game, and use the Help drop down menu for About the program to confirm that you are running version 1.0.3. Just to reassure my troubled mind.
3 - What operating system are you running?
4 - Does anyone have any other ideas?

I'll have the Matrix folks make some more tests using their systems.




_____________________________

Steve

Perfection is an elusive goal.

(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 24
RE: netplay issue - 11/19/2013 6:44:39 PM   
Numdydar

 

Posts: 3045
Joined: 2/13/2004
Status: offline
Definately not an issue for me






Attachment (1)

(in reply to Shannon V. OKeets)
Post #: 25
RE: netplay issue - 11/19/2013 7:07:25 PM   
WIFinToulouse

 

Posts: 26
Joined: 11/12/2013
Status: offline
quote:

ORIGINAL: Shannon V. OKeets

It's time to gather some more data:

II If you do have this problem:
1 - Have you ever been able to connect to the Seeking Opponents database? Then I can judge if this was caused by Update changes.
2 - Please start a new game, or restore a saved game, and use the Help drop down menu for About the program to confirm that you are running version 1.0.3. Just to reassure my troubled mind.
3 - What operating system are you running?
4 - Does anyone have any other ideas?

I'll have the Matrix folks make some more tests using their systems.


1 no, had the error message since my very first attempt (shortly after game installation) version 1.0.0
2 started a new game, version 1.0.3 confirmed (had the issue with 1.0.1 and 1.0.2 also)
3 Windows 7 (edition familiale premium) / SP 1
4 unfortunately i'm lost with this issue sorry


< Message edited by WIFinToulouse -- 11/19/2013 8:08:39 PM >

(in reply to Shannon V. OKeets)
Post #: 26
RE: netplay issue - 11/19/2013 7:35:32 PM   
YohanTM


Posts: 114
Joined: 9/30/2013
Status: offline
Steve,

Let me know if you want to do a gotomtg to review my machine. I have an account. randerson at iservices dot ca

I checked the drop down menu and am running 1.03

(in reply to WIFinToulouse)
Post #: 27
RE: netplay issue - 11/19/2013 7:44:27 PM   
Shannon V. OKeets

 

Posts: 21541
Joined: 5/19/2005
From: Honolulu, Hawaii
Status: offline

quote:

ORIGINAL: YohanTM

Steve,

Let me know if you want to do a gotomtg to review my machine. I have an account. randerson at iservices dot ca

I checked the drop down menu and am running 1.03

Thank you for the offer, but that's outside my area of expertise. However, someone from Matrix technical support may take you up on your offer if they can't figure this out.

_____________________________

Steve

Perfection is an elusive goal.

(in reply to YohanTM)
Post #: 28
RE: netplay issue - 11/19/2013 8:05:16 PM   
JR5555

 

Posts: 94
Joined: 12/19/2005
Status: offline

Hi,

I registered for net play 2 days ago and had no issues,I saw the player database and figured everything was good.

Now I can see the player database but after a short time with it up I get an error. This error then forces me to log in again. Also when I try to respond to another players posts, I type a reply and then hit seeking opponent reply and I get another error.

This is all with version 1.03, also its not documenting the bug reports because my report is still dated November 14th.

Windows 7

(in reply to Shannon V. OKeets)
Post #: 29
RE: netplay issue - 11/19/2013 8:24:43 PM   
Marvin Pontiac


Posts: 55
Joined: 1/22/2013
Status: offline
Hi Steve,

EDIT: OH forget what's below, it's actually the right port, was looking wrong....that's what I deserve for trying to act smart.

I don't know how netplay forum works but I looked a bit at what is seems to do (on the network)...are you sure you are connecting to the right port for the player database. I'm just guessing from what I see from the network packets where it looks like MWIF.EXE tries to connect to a server (after requesting a list of servers from 'games_exhange') and the ports returned there are different then what MWIF tries to connect to. Dunno...maybe it helps, I'm probably all wrong.

< Message edited by Marvin Pontiac -- 11/19/2013 9:32:26 PM >

(in reply to Shannon V. OKeets)
Post #: 30
Page:   [1] 2 3 4 5   next >   >>
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> World in Flames >> Tech Support >> NetPlay Tech Support >> netplay issue Page: [1] 2 3 4 5   next >   >>
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.172