Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

RE: Performance

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support >> RE: Performance Page: <<   < prev  4 5 6 [7] 8   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
RE: Performance - 9/30/2013 1:58:10 AM   
mikeCK

 

Posts: 565
Joined: 5/20/2008
Status: offline
Yes, I have had two freezes today. Just..stops

(in reply to MorningDew)
Post #: 181
RE: Performance - 9/30/2013 7:11:31 AM   
Dimitris

 

Posts: 13076
Joined: 7/31/2005
Status: offline
Stops and then resumes or stops and you have to kill the process in task manager to restart it?

_____________________________


(in reply to mikeCK)
Post #: 182
RE: Performance - 9/30/2013 12:14:52 PM   
MorningDew

 

Posts: 1163
Joined: 9/20/2006
From: Greenville, SC
Status: offline
Stops and have to kill with task manager. Have waited as long as 30 minutes. Checked task manager and using no CPU. Mouse cursor is spinning if that helps.

< Message edited by AndrewKurtz -- 9/30/2013 12:21:35 PM >

(in reply to Dimitris)
Post #: 183
RE: Performance - 9/30/2013 12:58:28 PM   
Dimitris

 

Posts: 13076
Joined: 7/31/2005
Status: offline
Alright, thanks guys! The next build is currently under evaluated in the beta group and if it passes muster you should receive it.

_____________________________


(in reply to MorningDew)
Post #: 184
RE: Performance - 9/30/2013 2:10:21 PM   
Pii

 

Posts: 70
Joined: 9/25/2013
Status: offline
yes several times now

(in reply to jubriqueno)
Post #: 185
RE: Performance - 9/30/2013 4:30:24 PM   
MaB1708

 

Posts: 326
Joined: 8/13/2006
From: Freiburg(Germany)
Status: offline
Two freezes of this kind

quote:

Stops and have to kill with task manager. Have waited as long as 30 minutes. Checked task manager and using no CPU


under 434 this afternoon in Air Ops tutorial. No way to force any error message of value.

Bests,

M

(in reply to Pii)
Post #: 186
RE: Performance - 9/30/2013 11:00:39 PM   
adek670


Posts: 281
Joined: 9/21/2010
From: Twickenham
Status: offline
Hi,

Am running the 434 beta.

In general the tutorial scenarios are all much slicker - thank you.

However, I ran 'down town' last night. Initially the game churned through at just under the 1:1 Sec rate on the clock. As things got busier, the game started to pause for several seconds (up to about 10 secs, no movement on the clock or on screen. The pulse rate spiked up into the 4000s and then return to the 100s and game resumed.
I found one way to counter this was to zoom in on the screen - I think this must force a redraw/ refresh of some sort. Frustrating, as im currently limited to the small scenarios.

btw, this is also occurring in the base release.

My Specs are:

Win 7 ultimate 64-bit,Q6600, Direct X runtime version: 11.0, 2 x GeForce GTX 260,8 Gig Ram
Geforce driver 327.23. res: 1920 x 1080, 60Hz, .net 4.5


(in reply to MaB1708)
Post #: 187
RE: Performance - 9/30/2013 11:09:36 PM   
mjk428

 

Posts: 1944
Joined: 6/15/2002
From: Western USA
Status: offline
http://s74.photobucket.com/user/mjk428/media/commandbug1.png.html

First time I've had this happen.

The beta build does seem to have dealt with the scroll/mouse/zoom sluggishness for me.

< Message edited by mjk428 -- 9/30/2013 11:12:21 PM >


_____________________________


(in reply to adek670)
Post #: 188
RE: Performance - 9/30/2013 11:48:52 PM   
Ricky75

 

Posts: 7
Joined: 9/30/2013
Status: offline
Can you please also give me access to the beta version?

(in reply to mjk428)
Post #: 189
RE: Performance - 9/30/2013 11:55:16 PM   
JOhnnyr

 

Posts: 136
Joined: 4/14/2011
Status: offline
Just wanted to check in - My simulation performance hasn't improved with the patch, and if anything, the 1 second setting is even more inconsistent (I get fluctuations from 2- 50ms every pulse). Though anything over 30 seconds seems to stay at a consistent 2ms.

I would say the UI and zoom is about the same. (which I understand was the main focus of this patch).

It's disappointing since most people are reporting this patch to really help out =(

(in reply to Ricky75)
Post #: 190
RE: Performance - 9/30/2013 11:55:37 PM   
adek670


Posts: 281
Joined: 9/21/2010
From: Twickenham
Status: offline
ricky the beta was posted in another thread

(in reply to Ricky75)
Post #: 191
RE: Performance - 10/1/2013 1:39:56 AM   
Ricky75

 

Posts: 7
Joined: 9/30/2013
Status: offline

quote:

ORIGINAL: MartinB

Two freezes of this kind

quote:

Stops and have to kill with task manager. Have waited as long as 30 minutes. Checked task manager and using no CPU


under 434 this afternoon in Air Ops tutorial. No way to force any error message of value.

Bests,

M

same here with 434 when HARM should hit the radar in Air Ops tutorial

(in reply to MaB1708)
Post #: 192
RE: Performance - 10/1/2013 1:40:33 AM   
Ricky75

 

Posts: 7
Joined: 9/30/2013
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Reaper

ricky the beta was posted in another thread

thx - found it

(in reply to adek670)
Post #: 193
RE: Performance - 10/1/2013 2:43:05 AM   
mikeCK

 

Posts: 565
Joined: 5/20/2008
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Sunburn

Stops and then resumes or stops and you have to kill the process in task manager to restart it?


Another today...stops, freezes, them screen turns white. Have to close program

(in reply to Dimitris)
Post #: 194
RE: Performance - 10/1/2013 2:53:32 AM   
mikeCK

 

Posts: 565
Joined: 5/20/2008
Status: offline
How do I install the 434 beta? I downloaded if and ran net 4.5. After that, if i double click the .exe it shows a bug. If there is no installer, do I just drop the files somewhere?

(in reply to MorningDew)
Post #: 195
RE: Performance - 10/1/2013 2:54:56 AM   
adek670


Posts: 281
Joined: 9/21/2010
From: Twickenham
Status: offline
Mike, just drop the files into your install dir. run the game from the 434 exe

(in reply to mikeCK)
Post #: 196
RE: Performance - 10/1/2013 2:58:17 AM   
JOhnnyr

 

Posts: 136
Joined: 4/14/2011
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Reaper

Mike, just drop the files into your install dir. run the game from the 434 exe


This didn't work for me. I had to also right click the 434 build and run as administrator to get around the error.

(in reply to adek670)
Post #: 197
RE: Performance - 10/1/2013 3:07:37 AM   
mikeCK

 

Posts: 565
Joined: 5/20/2008
Status: offline
Thx Reaper. I am in the middle of the brass drum scenario...this shouldn't effect it right? Or do I need to start over?

< Message edited by mikeCK -- 10/1/2013 3:08:56 AM >

(in reply to JOhnnyr)
Post #: 198
RE: Performance - 10/1/2013 3:54:53 AM   
snowburn


Posts: 188
Joined: 9/24/2013
From: Bovril, Argentina
Status: offline
quote:

ORIGINAL: Reaper

Hi,

Am running the 434 beta.

In general the tutorial scenarios are all much slicker - thank you.

However, I ran 'down town' last night. Initially the game churned through at just under the 1:1 Sec rate on the clock. As things got busier, the game started to pause for several seconds (up to about 10 secs, no movement on the clock or on screen. The pulse rate spiked up into the 4000s and then return to the 100s and game resumed.
I found one way to counter this was to zoom in on the screen - I think this must force a redraw/ refresh of some sort. Frustrating, as im currently limited to the small scenarios.

btw, this is also occurring in the base release.

My Specs are:

Win 7 ultimate 64-bit,Q6600, Direct X runtime version: 11.0, 2 x GeForce GTX 260,8 Gig Ram
Geforce driver 327.23. res: 1920 x 1080, 60Hz, .net 4.5




i have played "down town" in two different systems:

Desktop: E7200, 4GB DDR2, 560GTX, CMANO Build 434: normal pulse rate: 400-500 with several freezes over 4000 (just like your report) and 4 or 5 crashes (game is not responding), i didnt finished the scenario.
At least 3 crashes happened when a weapon destroyed an unit.


Notebook: I7 Sandy Bridge, 8GB DD3, 540M, CMANO V1.0: normal pulse rate: 150-300, no freezes, only one crash, i finished the scenario without problems

< Message edited by snowburn -- 10/1/2013 4:04:31 AM >

(in reply to adek670)
Post #: 199
RE: Performance - 10/1/2013 4:48:56 AM   
CptHowdy

 

Posts: 132
Joined: 12/12/2006
Status: offline

quote:

ORIGINAL: mikeCK


quote:

ORIGINAL: Sunburn

Stops and then resumes or stops and you have to kill the process in task manager to restart it?


Another today...stops, freezes, them screen turns white. Have to close program


any idea on what causes this? it has only happened to me on the air tutorial using the base build and build 434. I just played and did get further along than previous times. got through the air to air combat and was trying to launch the ground and support missions. never got that far into it before it froze up.

(in reply to mikeCK)
Post #: 200
RE: Performance - 10/1/2013 5:52:38 PM   
Ricky75

 

Posts: 7
Joined: 9/30/2013
Status: offline
I tried the Air Tutorial a few times now with the beta and had no more freeze issues. The only thing I changed was: I copied the complete game into a 7 GByte RAMDisk and started from there. Perhaps the freeze is initiated by an IO timing?
Win7, 64Bit, 16 GByte RAM

(in reply to CptHowdy)
Post #: 201
RE: Performance - 10/1/2013 7:41:40 PM   
mikeCK

 

Posts: 565
Joined: 5/20/2008
Status: offline
Mine happened in Brass Drum

(in reply to Ricky75)
Post #: 202
RE: Performance - 10/1/2013 9:41:22 PM   
aluminumx

 

Posts: 32
Joined: 9/23/2013
Status: offline
The game is more responsive. However, the game "time" it's self runs sluggishly. For example, I loaded all the SAM, radars and airports in two small countries added a few air craft and a carrier group. And found when that when I play, time has shown down in the game. For about every 1 seconds in the game 3 second pass in real life when it should be 1:1 not 1:3. Most people may not have even noticed this and may be happening to them.

I Checked my computers resources and found that it's using up very little, so this tells my this is a issue with the game not my computer. I ran a test running other programs that are system draining at the same time and non had any slowdown issue with them while CMANO ran. further telling me this is a issues in game.

here are my system spects:

Crosair HX650w power supply.
MSI277A-643 motherboard.
2x8GB DDR3 Viper ram (16GB total).
Geforce GTX660 2GB Video card.
Intel core I&-3770k 4 core.

(in reply to mikeCK)
Post #: 203
RE: Performance - 10/1/2013 9:51:07 PM   
thewood1

 

Posts: 6119
Joined: 11/27/2005
Status: online
Are you looking at all 4 cpus for utilization. I found during slow downs, only one cpu was maxed out, but the other three were at 25%.

(in reply to aluminumx)
Post #: 204
RE: Performance - 10/2/2013 2:06:24 AM   
thewood1

 

Posts: 6119
Joined: 11/27/2005
Status: online
Relatively speaking, Command is screaming now. Even on high fidelity.

(in reply to thewood1)
Post #: 205
RE: Performance - 10/2/2013 5:02:00 AM   
aluminumx

 

Posts: 32
Joined: 9/23/2013
Status: offline

quote:

ORIGINAL: thewood1

Are you looking at all 4 cpus for utilization. I found during slow downs, only one cpu was maxed out, but the other three were at 25%.



That's just it there is not slowdown. My system is cores remain about 7% with some spikes , 18% when running other games with it at the same time. CMANO really is not a resource draing for my system.

(in reply to thewood1)
Post #: 206
RE: Performance - 10/2/2013 8:42:07 AM   
Dimitris

 

Posts: 13076
Joined: 7/31/2005
Status: offline
Guys, please download Build 438 and give it a try. You should have far fewer (hopefully no) performance & stability issues with it.

Thanks.

_____________________________


(in reply to aluminumx)
Post #: 207
RE: Performance - 10/2/2013 9:31:50 AM   
Ricky75

 

Posts: 7
Joined: 9/30/2013
Status: offline
thx - trying now

(in reply to Dimitris)
Post #: 208
RE: Performance - 10/2/2013 2:14:39 PM   
moontan

 

Posts: 19
Joined: 9/29/2013
Status: offline
tnx Sunburn!
much appreciated.

got the game a few days ago but still have not tried it yet.
i'm off tomorrow and really looking forward to spend some times with it.

(in reply to Ricky75)
Post #: 209
RE: Performance - 10/10/2013 12:04:11 AM   
clone95

 

Posts: 3
Joined: 10/9/2013
Status: offline
Performance is still fairly spotty for me. It's better, but still not great with Build 438.

I'm getting ~100Ms ping times on most scenarios save those with the least units - and it hangs extensively at any times past 15 seconds. I notice trailer pings are something like 10-30 Ms. I've got a rather old rig, with a 2Ghz Dual Core - I'll put up a DxDiag later

(in reply to moontan)
Post #: 210
Page:   <<   < prev  4 5 6 [7] 8   next >   >>
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support >> RE: Performance Page: <<   < prev  4 5 6 [7] 8   next >   >>
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.320