Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

Playing again but.... new bugs?

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Distant Worlds Series >> Tech Support >> Playing again but.... new bugs? Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Playing again but.... new bugs? - 7/10/2013 1:04:30 AM   
endoric

 

Posts: 71
Joined: 6/14/2012
Status: offline
Ok so i got the age of shadows expansion and have been playing it for a quite a bit for a few weeks however i noticed some REALLY annoying issues that i dont remember having before the expansion.

The biggest issue is that my explorers when set to auto do not explore everything. They leave ruins unexplored, entire planets sometimes even just pop in a system, leave everything unexplored and go somewhere else. so i figured i will just set each explorer to a new system each time they finish... but nope... they still leave planets and ruins unexplored, which sucks as i can not send my construction ships to a planet using the empire planner if there is an unknown on the planets resources.

another issue i noticed is my spies return from successful steal research missions and every once in a while the research he stole shows no gain towards completion in the research screen.

thanks in advance!
Post #: 1
RE: Playing again but.... new bugs? - 7/10/2013 5:23:59 AM   
Starke

 

Posts: 147
Joined: 6/7/2013
Status: offline
I had the issue with ruins not being explored in an earlier version of Shadows - it stopped for me after 1.9.0.7 or 1.9.0.8, I forget which.

That said, I tell them to explore systems individually or sector by sector - the latter doesn't take too much micromanaging, maybe try that in the meantime?

(in reply to endoric)
Post #: 2
RE: Playing again but.... new bugs? - 7/10/2013 3:01:53 PM   
Erik Rutins

 

Posts: 34567
Joined: 3/28/2000
From: Vermont, USA
Status: offline
Hi Endoric,

If you see this happening with 1.9.0.8, please upload a save file for us. I haven't seen my explorers ignoring ruins, or spies that succeed in stealing research resulting in no progress.

Regards,

- Erik


_____________________________


Erik Rutins
Director of Product Development




For official support, please use our Help Desk: http://www.matrixgames.com/helpdesk/

Freedom is not Free.

(in reply to Starke)
Post #: 3
RE: Playing again but.... new bugs? - 7/10/2013 5:27:45 PM   
mllange

 

Posts: 527
Joined: 2/5/2005
Status: offline
I've currently got eight exploration ships set to auto sitting around doing nothing, while there are scores of unexplored planets in systems that have previously been visited. Why don't auto exploration ships visit everything in the system to determine resources, etc. when they visit a system in exploration. It is frustrating to have to go back and do it manually.

_____________________________

There's a simple answer to every complex question - and it's wrong.
-Umberto Eco

(in reply to Erik Rutins)
Post #: 4
RE: Playing again but.... new bugs? - 7/10/2013 6:04:50 PM   
ASHBERY76


Posts: 2099
Joined: 10/10/2001
From: England
Status: online
Nah, explorers always missed ruins and some planets from since the original.Reported many times.

_____________________________


(in reply to mllange)
Post #: 5
RE: Playing again but.... new bugs? - 7/10/2013 6:12:11 PM   
Erik Rutins

 

Posts: 34567
Joined: 3/28/2000
From: Vermont, USA
Status: offline

quote:

ORIGINAL: nim8or
I've currently got eight exploration ships set to auto sitting around doing nothing, while there are scores of unexplored planets in systems that have previously been visited. Why don't auto exploration ships visit everything in the system to determine resources, etc. when they visit a system in exploration. It is frustrating to have to go back and do it manually.


A few questions.

If you are playing with a Pre-Warp start, were these systems ones where you already got information on them through other means before your explorers had the range to explore them? Do your explorers have enough fuel range to go to those systems and get back to refuel? What is your current hyperdrive and fuel storage?

Can you upload a save file for us please if you have save where this is happening right now?

Regards,

- Erik



_____________________________


Erik Rutins
Director of Product Development




For official support, please use our Help Desk: http://www.matrixgames.com/helpdesk/

Freedom is not Free.

(in reply to mllange)
Post #: 6
RE: Playing again but.... new bugs? - 7/10/2013 6:50:45 PM   
endoric

 

Posts: 71
Joined: 6/14/2012
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Erik Rutins
A few questions.

If you are playing with a Pre-Warp start, were these systems ones where you already got information on them through other means before your explorers had the range to explore them? Do your explorers have enough fuel range to go to those systems and get back to refuel? What is your current hyperdrive and fuel storage?

Can you upload a save file for us please if you have save where this is happening right now?

Regards,

- Erik




I believe the issue went away when i upgraded my explorers. However i am starting a new Pre warp game and will record the situation and forward the save file the moment i notice the issue. It has happened with each prewarp game, i will restart games until i get the hang of the new features.


I tend to micro manage my early exploration so i will pay special attention.

The explorers were using the warp bubble tech and fuel range was not an issue.

Thank you so much for your attention, whenever i start to have a doubt about matrix games and their dedication someone like Erik kicks doubts ass and attempts to resolve the issue!


(in reply to Erik Rutins)
Post #: 7
RE: Playing again but.... new bugs? - 7/10/2013 9:10:56 PM   
endoric

 

Posts: 71
Joined: 6/14/2012
Status: offline
OK found a bug.


"In the ships central computer we have found technology that has advanced our understanding of Area Weapons."

I repaired the abandoned ship in a prewarp game that is in your starting solar system and received the above message but did not get any advancement in the Area Weapons tech.

where is the save game file located so i can send it.

Thanks!

(in reply to endoric)
Post #: 8
RE: Playing again but.... new bugs? - 7/11/2013 4:26:57 AM   
Starke

 

Posts: 147
Joined: 6/7/2013
Status: offline
Read this for instructions. =)

(in reply to endoric)
Post #: 9
RE: Playing again but.... new bugs? - 7/12/2013 12:47:00 AM   
Dracus

 

Posts: 162
Joined: 11/29/2011
Status: offline
they have always missed a few that are later found by builders or colony ships.

They also will skip any systems where you got a map discovered event. So any ruins in those systems are never visited.

< Message edited by Dracus -- 7/12/2013 12:48:48 AM >

(in reply to Starke)
Post #: 10
RE: Playing again but.... new bugs? - 7/12/2013 3:05:08 PM   
drmario89

 

Posts: 55
Joined: 4/30/2013
Status: offline
This is a new bug that popped up with 1.9.0.8. Affects pretty much every tech bonus except when retiring advanced ships and stealing with intelligence agents.

< Message edited by drmario89 -- 7/12/2013 11:53:24 PM >

(in reply to endoric)
Post #: 11
RE: Playing again but.... new bugs? - 8/1/2013 8:44:14 AM   
elliotg


Posts: 3311
Joined: 9/10/2007
Status: offline
quote:

ORIGINAL: drmario89
This is a new bug that popped up with 1.9.0.8. Affects pretty much every tech bonus except when retiring advanced ships and stealing with intelligence agents.

Thanks for this report. This is fixed in the next update.

Elliot

(in reply to drmario89)
Post #: 12
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Distant Worlds Series >> Tech Support >> Playing again but.... new bugs? Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.256