Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

Update-v101 betas crashed my game !!!

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Gary Grigsby's War in the East Series >> Tech Support >> Update-v101 betas crashed my game !!! Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/15/2010 4:15:39 PM   
sztomcat

 

Posts: 31
Joined: 3/17/2003
From: Ottawa, ON Canada
Status: offline
I bought and installed the original WITE and it worked perfectly.

But after I installed Update-v101-Beta1, it crashed EVERYTIME a battle was resloved. There's a pop-up "WarInTheEast Application has stopped working ... A problem caused the program to stop working correctly ... ". All I could do was to choose "close program".

It had nothing to do with my save files since I tried restarting scenarios. I uninstalled the patch and reinstalled the original program. It worked fine again. Then, when I installed Beta3 (instead of Beta2), the exact same issue happened again and the application crashed whenever it tried to resolve a battle.

What is going on with your new bata patch? I am worrying this issue will prevent me from applying any future patches, beta or not.
Post #: 1
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/15/2010 5:07:25 PM   
Helpless


Posts: 15595
Joined: 8/27/2004
Status: online
Is this something permanent which happens on every battle for you? Can you replicate it?

_____________________________

Pavel Zagzin
WITE/WITW/WITE-2 Development

(in reply to sztomcat)
Post #: 2
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/15/2010 6:02:33 PM   
sztomcat

 

Posts: 31
Joined: 3/17/2003
From: Ottawa, ON Canada
Status: offline
Yes, it happens on every battle in WITE and I can replicate it each time.

It crashed when I manually resolved a land battle or an air mission (crashed moments after the battle report sppeared on top). If I ended a turn, it also crashed somewhere during AI phase, probably when a battle was resolved.

If I reinstall the original WITE before beta patch, everything runs perfect.

I am using Windows 7.

(in reply to Helpless)
Post #: 3
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/15/2010 6:16:41 PM   
Helpless


Posts: 15595
Joined: 8/27/2004
Status: online
What scenario do you play?

Did you try to disable sounds (copy "sound" folder to "nosound")?

_____________________________

Pavel Zagzin
WITE/WITW/WITE-2 Development

(in reply to sztomcat)
Post #: 4
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/15/2010 6:21:59 PM   
Coronel


Posts: 3
Joined: 12/9/2010
From: Niagara Falls, Canada
Status: offline
Haven't seen anything like that here but you may as well ready a dxdiag report as I'm sure they'll be asking for it.


< Message edited by Coronel -- 12/15/2010 6:22:12 PM >

(in reply to Helpless)
Post #: 5
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/15/2010 6:55:43 PM   
sztomcat

 

Posts: 31
Joined: 3/17/2003
From: Ottawa, ON Canada
Status: offline
Hey! "Helpless" is so helpful:)

I renamed "sound" folder as "nosound" and it solved the crashing issue.

However, since I had no sound issue before the beta patch, I would say it's still a patch bug.
Thanks.


quote:

ORIGINAL: Helpless

What scenario do you play?

Did you try to disable sounds (copy "sound" folder to "nosound")?


(in reply to Helpless)
Post #: 6
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/15/2010 6:57:29 PM   
Helpless


Posts: 15595
Joined: 8/27/2004
Status: online
I think it's not a patch. 1.00 has much more chances to raise CTD. Please post your dxdiag.

_____________________________

Pavel Zagzin
WITE/WITW/WITE-2 Development

(in reply to sztomcat)
Post #: 7
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/15/2010 7:52:18 PM   
sztomcat

 

Posts: 31
Joined: 3/17/2003
From: Ottawa, ON Canada
Status: offline
No other matrix game or even WITE before the beta patch has even had this sound-caused crash issue.

I just upgraded my SB Audigy 2 ZS driver, still got the same crash.

Do you want me to post dxdiag report here or send to you by email?




quote:

ORIGINAL: Helpless

I think it's not a patch. 1.00 has much more chances to raise CTD. Please post your dxdiag.


(in reply to Helpless)
Post #: 8
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/15/2010 9:07:13 PM   
Helpless


Posts: 15595
Joined: 8/27/2004
Status: online
You may attach it to the post.

_____________________________

Pavel Zagzin
WITE/WITW/WITE-2 Development

(in reply to sztomcat)
Post #: 9
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/16/2010 1:34:39 AM   
sztomcat

 

Posts: 31
Joined: 3/17/2003
From: Ottawa, ON Canada
Status: offline
Here it is as the attachment.

Attachment (1)

(in reply to Helpless)
Post #: 10
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/16/2010 12:32:51 PM   
Helpless


Posts: 15595
Joined: 8/27/2004
Status: online
Short googling gave me several issue which can be caused by ctaud2k.sys. Hard to say what might what triggers WITE to crash. From WITE point of view 1.00 had problems with CPU, so it must be some timing issue with the particular sound driver which is causing 1.01 to crash. So far this is the first reported issue with sounds.

I may suggest you:
- Check if onboard sound is disabled from BIOS.
- Check if there is no some codec pack installed which may interfere with sound driver - it was quite common problem with WITP


_____________________________

Pavel Zagzin
WITE/WITW/WITE-2 Development

(in reply to sztomcat)
Post #: 11
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/16/2010 6:12:44 PM   
sztomcat

 

Posts: 31
Joined: 3/17/2003
From: Ottawa, ON Canada
Status: offline
Onboard sound has always been disabled by the mainboard jumper. I just double checked BIOS settings and confirmed it's also disabled there.

About installed codec packs, I really have no idea if or which of them may interfere with sound driver. Can you give me some more guidance?

Anyway, this sound issue never happened in any other games or applications and didn't even happen in WITE 1.00. It is the patch caused or at least "triggered" this issue.

(in reply to Helpless)
Post #: 12
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/16/2010 6:23:49 PM   
Helpless


Posts: 15595
Joined: 8/27/2004
Status: online
quote:

Onboard sound has always been disabled by the mainboard jumper. I just double checked BIOS settings and confirmed it's also disabled there.


You can try to play with on board sound and see the difference

quote:

About installed codec packs, I really have no idea if or which of them may interfere with sound driver. Can you give me some more guidance?


Some of them come with sound filters which can interfere

quote:

It is the patch caused or at least "triggered" this issue.


So far you are the only one reporting this issue. There was nothing done to sound processing. The change to CPU load could have side effect for you.


_____________________________

Pavel Zagzin
WITE/WITW/WITE-2 Development

(in reply to sztomcat)
Post #: 13
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/16/2010 6:41:15 PM   
sztomcat

 

Posts: 31
Joined: 3/17/2003
From: Ottawa, ON Canada
Status: offline
I just ran WITE again (this time with patch beta 4), and you know what? The issue was gone!

I wondered what fixed it between this and last try:

1) I installed patch beta 4 instead of patch beta 3;

2) I just installed several new Win 7 "important upgrades";

3) I set "Game Booster" to stop auto-loading (I used to let it auto-load, but exist it before run the game);

4) I entered BIOS setup screen once without changing any settings.

Anyway, thanks for the help!

(in reply to Helpless)
Post #: 14
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/16/2010 6:46:57 PM   
Helpless


Posts: 15595
Joined: 8/27/2004
Status: online
Very intersting.. can you try beta 3 again? Is it crashing? Thanks for the reports.

_____________________________

Pavel Zagzin
WITE/WITW/WITE-2 Development

(in reply to sztomcat)
Post #: 15
RE: Update-v101 betas crashed my game !!! - 12/16/2010 7:22:52 PM   
sztomcat

 

Posts: 31
Joined: 3/17/2003
From: Ottawa, ON Canada
Status: offline
I just reinstalled patch beta3 (didn't uninstall the game, just use beta3 to overwrite beta4), and the issue returned!

Then I installed patch beta4 again, ran the exact same savegame file with exact same click consequence. The issue disapeared!

So, it's some change you made between beta3 and beta4 actually fixed this sound issue.

(in reply to sztomcat)
Post #: 16
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Gary Grigsby's War in the East Series >> Tech Support >> Update-v101 betas crashed my game !!! Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.139