Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

Problems with Vista?

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [Current Games From Matrix.] >> [Napoleonics] >> Crown of Glory: Emperor's Edition >> Tech Support >> Problems with Vista? Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Problems with Vista? - 3/26/2009 7:44:38 PM   
barbarossa2

 

Posts: 915
Joined: 1/17/2006
Status: offline
Has anyone had problems running CoG:EE on Vista?
Post #: 1
RE: Problems with Vista? - 3/26/2009 8:18:39 PM   
ericbabe


Posts: 11927
Joined: 3/23/2005
Status: offline
COG:EE was mostly developed on Vista, though I switched to a Windows 2000 machine last fall.  I haven't had any problems running it on Vista.

_____________________________



(in reply to barbarossa2)
Post #: 2
RE: Problems with Vista? - 3/26/2009 9:12:58 PM   
Joram

 

Posts: 3198
Joined: 7/15/2005
Status: offline
I have Vista 32 bit.  It runs perfectly fine.

(in reply to ericbabe)
Post #: 3
RE: Problems with Vista? - 3/27/2009 3:04:32 AM   
mullinFOAD

 

Posts: 17
Joined: 2/24/2009
Status: offline
I have vista 64 and haven't had any problems.

(in reply to Joram)
Post #: 4
RE: Problems with Vista? - 3/27/2009 3:07:32 AM   
morganbj


Posts: 3634
Joined: 8/12/2007
From: Mosquito Bite, Texas
Status: offline
I have Vista 32 and have had no problems.

(in reply to mullinFOAD)
Post #: 5
RE: Problems with Vista? - 3/29/2009 11:33:26 AM   
Rossj

 

Posts: 155
Joined: 8/8/2004
Status: offline
I am not having any problems...I think...
So here's my problem, which may not be Vista related.
After I play several minutes, the response time for the mouse (any input device) starts to lag several seonds. It is enough of a bother, that I have to save, exit, and restart the game.
Machine name: TOSHIBA-PC
Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6000) (6000.vista_gdr.071023-1545)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: TOSHIBA
System Model: Satellite P105
BIOS: PhoenixBIOS 4.0 Release 6.1
Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU T5200 @ 1.60GHz (2 CPUs), ~1.6GHz
Memory: 2046MB RAM
Page File: 842MB used, 3468MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 10
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 6.00.6000.16386 32bit Unicode
Card name: NVIDIA GeForce Go 7600
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce Go 7600
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0398&SUBSYS_FF311179&REV_A1
Display Memory: 520 MB
Dedicated Memory: 248 MB
Shared Memory: 271 MB
Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (59Hz)
Monitor: Generic PnP Monitor
Driver Name: nvd3dum.dll
Driver Version: 7.15.0010.9754 (English)
DDI Version: 9Ex
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 12/19/2006 17:38:00, 3055616 bytes

Any thoughts

(in reply to morganbj)
Post #: 6
RE: Problems with Vista? - 3/30/2009 12:40:59 AM   
Dreadnaught


Posts: 23
Joined: 12/26/2007
Status: offline
im running on vista 32 and no problems outside the mouse lag and general lag on map and detailed battles when on advanced economy which is apparently not a vista thing

(in reply to Rossj)
Post #: 7
RE: Problems with Vista? - 3/30/2009 3:45:04 PM   
ericbabe


Posts: 11927
Joined: 3/23/2005
Status: offline
We have fixed some lag issues for the upcoming patch, so hopefully these will address the problems you are having with lag.

_____________________________



(in reply to Dreadnaught)
Post #: 8
RE: Problems with Vista? - 3/31/2009 2:02:08 AM   
Rossj

 

Posts: 155
Joined: 8/8/2004
Status: offline
Thanks for the update
Here's some additional info
I've been play as France in the 1796 scenario, advanced econ
I did not notice any lag initially, but as the number of provinces and the size of the army and navy increased the lag increased from zero to about two seconds
Frankly, the two second is not much of the problem
Now I am at 1809 and the lag starts at two seconds at the start of the turn.
The more I manage province production, corps and army composiition and movements the lag grows to an unbearable 20+ seconds, at which point I save, exit and reload. I may do this three or four times to finish a turn.
I am at the point, I may have to shelve the game as unplayable, which is ashame, because it a fantastic game

(in reply to ericbabe)
Post #: 9
RE: Problems with Vista? - 3/31/2009 2:15:11 AM   
Ron

 

Posts: 506
Joined: 6/6/2002
Status: offline
Well I have tested it on Win2k (512Mb Ram), Win XP and Vista 32&64, all with no problems and no 'lag' - though the screen scrolling is not exactly smooth.

Rossj - It may sound silly but are you sure Vista isn't doing any updating? Also, do you know if you have Securom on your computer?(there's a removal tool on their website) I had it installed from another game and it caused all sorts of problems similar to what you describe though not just with games, the OS too. Worth looking into.


Ron


(in reply to Rossj)
Post #: 10
RE: Problems with Vista? - 4/1/2009 11:08:12 PM   
ericbabe


Posts: 11927
Joined: 3/23/2005
Status: offline
We have fixed some lag issues for the upcoming patch, so hopefully these will address the problems you are having with lag.

_____________________________



(in reply to Ron)
Post #: 11
RE: Problems with Vista? - 4/2/2009 3:26:36 AM   
Rossj

 

Posts: 155
Joined: 8/8/2004
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Ron

Well I have tested it on Win2k (512Mb Ram), Win XP and Vista 32&64, all with no problems and no 'lag' - though the screen scrolling is not exactly smooth.

Rossj - It may sound silly but are you sure Vista isn't doing any updating? Also, do you know if you have Securom on your computer?(there's a removal tool on their website) I had it installed from another game and it caused all sorts of problems similar to what you describe though not just with games, the OS too. Worth looking into.


Ron




The date of the securom files corresponds to the date that I installed CoG EE
Is securom part of the CoG EE package?

(in reply to Ron)
Post #: 12
RE: Problems with Vista? - 4/2/2009 4:50:47 AM   
Erik Rutins

 

Posts: 37161
Joined: 3/28/2000
From: Vermont, USA
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Rossj
The date of the securom files corresponds to the date that I installed CoG EE
Is securom part of the CoG EE package?


Nope, most definitely not.

_____________________________

Erik Rutins
CEO, Matrix Games LLC




For official support, please use our Help Desk: http://www.matrixgames.com/helpdesk/

Freedom is not Free.

(in reply to Rossj)
Post #: 13
Page:   [1]
All Forums >> [Current Games From Matrix.] >> [Napoleonics] >> Crown of Glory: Emperor's Edition >> Tech Support >> Problems with Vista? Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.430