Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

weirdness

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [Current Games From Matrix.] >> [Sports] >> Maximum-Football 2.0 >> Maximum-Football Support >> weirdness Page: [1] 2   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
weirdness - 2/9/2008 10:26:26 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
ok, I read a post here about someone having a similar situation like mine and I believe it was a ram problem but.......

I created a mini league and went to test it out. Both teams used generic wishbone playbooks. Played defense first no problem. During punt, kicking teams gunners (three of them) piled up one on top of another(one body, 3 heads lots n lots of arms,legs) but play continued and played out correctly. Went on offense.
team lined up correctly. During offnsive line calls, the guards decided to mosey on over and get in tight with the C. Then the tackles, followed by everyone else.
So I had a Center with the qb behind him and a rb behind the qb and every one else in the same spot in front of qb.

Specs:
win xp pro sp2 (5.1 build 2600)
amd athlon 64 3400+
2048 mb ram
directx 9.0c
GeForce 8500 GT 512mb

Shouldn'tbe a lack of power, should it?

this is a pretty vanilla setup without a lot of extra baggage.I bought a new HD and installed a fresh copy of winxp in december just so I could run Forge of Freedom.

< Message edited by apathetic lurker -- 2/9/2008 10:30:47 PM >
Post #: 1
RE: weirdness - 2/9/2008 10:29:22 PM   
Marauders

 

Posts: 4428
Joined: 3/17/2005
From: Minnesota
Status: offline
Thank you for reposting this over here.

Your system should not be a problem unless you have really old drivers.

Is this a play you designed or is it stock?

Which playbook was it from?

Have you tried to use that play again?

(in reply to Phatguy)
Post #: 2
RE: weirdness - 2/9/2008 10:34:47 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
quote:

ORIGINAL: Marauders

Thank you for reposting this over here.

Your system should not be a problem unless you have really old drivers.

Is this a play you designed or is it stock?

Which playbook was it from?

Have you tried to use that play again?




sorry bout posting in the wrong place.I'm just anti-authority..
play was stock both teams ran wishbone. No I didnt try again as the dear missus made me go shopping just to cool me off after I had to hard reboot after that occurance. will try tonight again.
Drivers are new as of dec 26 2007
I need to install adobe just so i can read the manual..thats how fresh my system is. maybe im missing something


< Message edited by apathetic lurker -- 2/9/2008 10:36:54 PM >

(in reply to Marauders)
Post #: 3
RE: weirdness - 2/9/2008 11:05:43 PM   
David Winter

 

Posts: 5158
Joined: 11/24/2004
From: Vancouver, BC
Status: offline
Hi.

I get an occasional report of this happening but it's never been anything I can reproduce here. My best guess is that at some point the play files are corrupted. Either during installation, or opening, or some other event has messed up the data on disk.

Try opening the problem play in the PDS, check that it looks okay, and resave it. If it doesn't look okay then you may need to reinstall the game to correct the plays.

thanks
David

(in reply to Phatguy)
Post #: 4
RE: weirdness - 2/9/2008 11:09:35 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline

quote:

ORIGINAL: David Winter

Hi.

I get an occasional report of this happening but it's never been anything I can reproduce here. My best guess is that at some point the play files are corrupted. Either during installation, or opening, or some other event has messed up the data on disk.

Try opening the problem play in the PDS, check that it looks okay, and resave it. If it doesn't look okay then you may need to reinstall the game to correct the plays.

thanks
David


ok...thanks for the super quick reply.. can't remember which play so wil have to try a few out.

(in reply to David Winter)
Post #: 5
RE: weirdness - 2/10/2008 5:49:36 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
Ok . used 2 of my made up league teams in quick play. Both use stock wishbone offenses. Same problem. although when I had to choose a play out of the 5 plays to choose from 3 boxes had "no preview" in them the other 2 were pass plays.
This time 1st play, they did the same thing as previously ,but time ran out. 2nd play worked like it should. Third play I repeated the 2nd play.the players again did the same thing. all bunched upin one spot. At least this time I actually made it thru one play..lol

but why would the play files become corrupt on the 1st try? I would think that If I changed plays,mixed n matched playbooks, deleted, moved plays etc etc is when I should expect a corrupted database,not in a brand new install.

< Message edited by apathetic lurker -- 2/10/2008 5:52:42 PM >

(in reply to Phatguy)
Post #: 6
RE: weirdness - 2/10/2008 6:06:48 PM   
garysorrell


Posts: 2176
Joined: 1/29/2005
Status: offline
Open the max utility
MFB-Util.exe
then load the playbook you are using, click on the first play listed and then scroll down with the down arrow. If you see any plays that have no picture to the right, delete it. It could be that there are some bad plays in there. I have seen plays listed in the playbook, but the play isnt actually in the plays folder. It may have been deleted prior to the update going out.

Hope it helps, its something to look at anyway.

_____________________________


(in reply to Phatguy)
Post #: 7
RE: weirdness - 2/10/2008 6:30:00 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
ok thanks... will try deleting those types

I thought that maybe there was a problem with my league so I tried the stock "cfl" league, Hamilton vs Vancouver.
Same problem but I nearly got thru 1/2 a quarter. Noticed lots of "no preview" plays for hamilton.


edit: heh heh... well that was interesting. went to start deleting from college wishbone playbook. Found a play with no diagram.Went to delete it and got a run time error 53 "file not found"



< Message edited by apathetic lurker -- 2/10/2008 6:33:40 PM >

(in reply to garysorrell)
Post #: 8
RE: weirdness - 2/10/2008 6:38:14 PM   
Scott_WAR

 

Posts: 1020
Joined: 2/24/2005
Status: offline
Your best bet is going to be uninstalling and reinstalling the game.

(in reply to Phatguy)
Post #: 9
RE: weirdness - 2/10/2008 6:41:43 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
sounds like fun.... oh well ..hopefully it works


(in reply to Scott_WAR)
Post #: 10
RE: weirdness - 2/10/2008 8:05:04 PM   
David Winter

 

Posts: 5158
Joined: 11/24/2004
From: Vancouver, BC
Status: offline
sorry.. I don't remember.. did you update to version 2.0 from a 1.n verison? or did you purchase 2.0 directly and update to version 2.1?

If you upgraded from verison 1.n if the play files didn't upgrade properly...

If you're seeing that many plays with missing thumbnails and no data I have to suspect that something happened during the installation.

< Message edited by David Winter -- 2/10/2008 8:06:16 PM >

(in reply to Phatguy)
Post #: 11
RE: weirdness - 2/10/2008 9:56:52 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
Whatever version Digital River let me download from its site this Saturday morning at 4 AM est. Thats the one I have

(in reply to David Winter)
Post #: 12
RE: weirdness - 2/10/2008 10:02:01 PM   
David Winter

 

Posts: 5158
Joined: 11/24/2004
From: Vancouver, BC
Status: offline
The version and build number are listed on the top left of the title screen.

(in reply to Phatguy)
Post #: 13
RE: weirdness - 2/10/2008 10:40:35 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
version 2.0 then

(in reply to David Winter)
Post #: 14
RE: weirdness - 2/10/2008 10:43:39 PM   
David Winter

 

Posts: 5158
Joined: 11/24/2004
From: Vancouver, BC
Status: offline
Ahh okay... the first thing I would recommend is to update to version 2.1.

You can do that by visting the members area, registering your game, and then from the "My Games" menu, you should have access to the 2.1 update.

thanks
David

(in reply to Phatguy)
Post #: 15
RE: weirdness - 2/10/2008 11:06:02 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
okely dokely...i'm dl ing a new copy from DR. Figured that the one i got might have been corrupted on the way here. then i'l pop over and get 2.1


thanks

(in reply to David Winter)
Post #: 16
RE: weirdness - 2/11/2008 3:02:01 AM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
reinstalled fresh copy from DR. Found 2.18 update.  installed . looks like it took but when the splash screen goes up it still has version 2.0

Same problems persist. All problems from players converging to run time error when working in the mfb-util.

Sigh!

(in reply to Phatguy)
Post #: 17
RE: weirdness - 2/11/2008 4:10:33 AM   
David Winter

 

Posts: 5158
Joined: 11/24/2004
From: Vancouver, BC
Status: offline
The top left of the title screen (with the spinning ball) should say 2.1.8. If it doesn't then the update didn't install.

(in reply to Phatguy)
Post #: 18
RE: weirdness - 2/11/2008 4:56:34 AM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
sorry, was looking in the wrong spot. Yep 2.18 is installed

(in reply to David Winter)
Post #: 19
RE: weirdness - 2/11/2008 5:09:23 AM   
David Winter

 

Posts: 5158
Joined: 11/24/2004
From: Vancouver, BC
Status: offline
Can you post a screen shot of what you see in the play selection screens?

(in reply to Phatguy)
Post #: 20
RE: weirdness - 2/11/2008 5:20:15 AM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
ok  but tommorow..need to sleep. then tommoroew i'll try to figure out how to make a screenie and how to post it

(in reply to David Winter)
Post #: 21
RE: weirdness - 2/11/2008 5:22:02 AM   
David Winter

 

Posts: 5158
Joined: 11/24/2004
From: Vancouver, BC
Status: offline
To take a screen capture, just press F12.. the game will put a file into the game's ScreenShots folder.

(in reply to Phatguy)
Post #: 22
RE: weirdness - 2/11/2008 1:21:54 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
ok got a screenie and found where they are. Now Matrix wont let me upload.. "not supported" it says. Got to figure out howto change a three meg screenieinto something about 200 k to let me do it. Ah,the old days of dos. It was so much easier back then

< Message edited by apathetic lurker -- 2/11/2008 1:25:41 PM >

(in reply to David Winter)
Post #: 23
RE: weirdness - 2/11/2008 4:33:33 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
ok one screen with 2.18
This is the one with the "no preview" plays




Attachment (1)

< Message edited by apathetic lurker -- 2/11/2008 4:36:58 PM >

(in reply to Phatguy)
Post #: 24
RE: weirdness - 2/11/2008 4:34:53 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
This one is the players bunching up




Attachment (1)

< Message edited by apathetic lurker -- 2/11/2008 4:38:52 PM >

(in reply to Phatguy)
Post #: 25
RE: weirdness - 2/11/2008 5:13:22 PM   
Shaggyra


Posts: 608
Joined: 2/10/2006
Status: offline
The only time I have seen this is when the play being referenced did not a valid file. 

For example, in my case, I downloaded a playbook that used a modified kickoff play.  The play was set in the playbook but the actual play file was not on the disk.  So when the game used the playbook (.pbk file) to get the play (.ply file) it could not find the play file.  If fixed it by taking that play out of the playbook.

Another idea would be to go into the PDS, open the play in question, if it looks ok save it with a slightly different name and add that to the playbook and remove the offending one.

Not saying that this is your problem, just what I have had to do in the past in similar situations.



_____________________________


(in reply to Phatguy)
Post #: 26
RE: weirdness - 2/11/2008 5:33:23 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline
but this is from stock playbooks. Downloaded twice from DR. One time it might have become corrupted but twice? When I tried to delete those plays I get a run time error(53) and kicked out to desktop. But i'll try the pds thing next.

(in reply to Shaggyra)
Post #: 27
RE: weirdness - 2/11/2008 9:42:30 PM   
David Winter

 

Posts: 5158
Joined: 11/24/2004
From: Vancouver, BC
Status: offline
Well.. at this point I'm at a bit of a loss to know what's happening.

Tonight I'll PM you with the location of a zip file containing my play files. Maybe that will solve the problem...

These are the sorts of things I was talking about in another post... it drives me mad when things like this happen. This should be "just working" like everyone elses is.

Out of curiosity.. what folder did you install the game into?

thanks
David

< Message edited by David Winter -- 2/11/2008 9:44:49 PM >

(in reply to Phatguy)
Post #: 28
RE: weirdness - 2/11/2008 10:59:20 PM   
Marauders

 

Posts: 4428
Joined: 3/17/2005
From: Minnesota
Status: offline
I have also seen something similar to this with plays that did not have a valid formation.

(in reply to David Winter)
Post #: 29
RE: weirdness - 2/11/2008 11:56:17 PM   
Phatguy

 

Posts: 1348
Joined: 3/1/2006
From: Buffalo,ny
Status: offline

quote:

ORIGINAL: David Winter

Well.. at this point I'm at a bit of a loss to know what's happening.

Tonight I'll PM you with the location of a zip file containing my play files. Maybe that will solve the problem...

These are the sorts of things I was talking about in another post... it drives me mad when things like this happen. This should be "just working" like everyone elses is.

Out of curiosity.. what folder did you install the game into?

thanks
David


Originally i was going to put this in my sports folder on my F drive, but as I was dling it I decided to put it in my Matrix folder(c: drive) with all my other matrix stuff. I believe thats the default one

(in reply to David Winter)
Post #: 30
Page:   [1] 2   next >   >>
All Forums >> [Current Games From Matrix.] >> [Sports] >> Maximum-Football 2.0 >> Maximum-Football Support >> weirdness Page: [1] 2   next >   >>
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.172