Speed Problem with Build 1121.5 (Full Version)

All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support



Message


Tom Konczal -> Speed Problem with Build 1121.5 (1/18/2020 6:08:05 PM)

I am currently playing Black Sea 2019 and I cannot get the task group to sail at more than 12.9 knots. If I manually try to increase to full or flank, it just stays at 12.9 while the side panel speed jumps between cruise and full.
What am I doing wrong or is this a bug?
Thanks,
Tom Konczal




fire-fox -> RE: Speed Problem with Build 1121.5 (1/18/2020 6:15:02 PM)

do you have units that are out of formation that cannot make the full requested speed by any chance ?




DWReese -> RE: Speed Problem with Build 1121.5 (1/18/2020 6:54:57 PM)

Do you have the NO CAVITATION box checked? Often, ships will cavitate at certain speeds, such as 13 kts. Since it won't go higher than 12.9, that sounds like what it could be.

Doug




kholdstayr -> RE: Speed Problem with Build 1121.5 (1/18/2020 7:33:20 PM)

I took a look at the save and found that if you first ungroup the 3 ships, you will notice that the "no cavitation" option is checked for the ships.

Seems like it might be a bug, since as long as the ships are grouped together, the no cavitation option is not checked, yet the ships are acting as if it is.

If you first ungroup the 3 ships, and then uncheck the no cavitation, and then regroup them, you can increase their speed up to 35 knots.

**EDIT** I just wanted to clarify that you have to ungroup the ships using the 'D' Detach function. If you just go to Unit View the ships still won't have the no cavitation option checked. Once you 'D' Detach them, then check their throttle settings, you should see that the cavitation option is checked.




DWReese -> RE: Speed Problem with Build 1121.5 (1/18/2020 8:03:53 PM)

Well, at least you found out why they weren't exceeding 12.9 kts.

As to whether, or not, something is broken or it is a bug, will obviously have to be looked at a little further. But, for now, the reason that they wouldn't go any faster has been solved.




Tom Konczal -> RE: Speed Problem with Build 1121.5 (1/19/2020 3:05:51 AM)

Thank you so much! I appreciate your fast response.




DWReese -> RE: Speed Problem with Build 1121.5 (1/19/2020 3:07:10 AM)

No Problem....have fun with the game.

Doug




Tom Konczal -> RE: Speed Problem with Build 1121.5 (1/19/2020 3:16:53 AM)

I just tried it and it now works perfectly. Thanks again!




DWReese -> RE: Speed Problem with Build 1121.5 (1/19/2020 3:45:18 AM)

Glad that I was able to help you.

Doug




Page: [1]

Valid CSS!




Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI
2.148438E-02