[RESOLVED] Tutorials not loading (Full Version)

All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Operations series >> Tech Support



Message


GhostRider84 -> [RESOLVED] Tutorials not loading (7/3/2019 8:11:36 PM)

Hello there,
I checked previous posts, but was unable to find a similar issue. I just installed CMANO (two years after I bought it). I wanted to start with built-in tutorial scenarios, but alas, after the scenario loads nothing happens. There are no messages, no tips, no nothing. Message log is also empty.
Has this happened to anyone? And if so, how to solve the problem?
Thanks

FYI, I reinstalled the game.
I checked integrity of game files and it said '2 files failed to validate and will be reacquired'.

Please help, I am desperate.




GhostRider84 -> RE: Tutorials not loading (7/3/2019 8:28:22 PM)

I have Steam and the game installed on different drives. Could that be the problem?




Dimitris -> RE: Tutorials not loading (7/3/2019 8:42:40 PM)

Hi,

Is this problem happening with a specific tutorial scenario or all of them?

quote:

ORIGINAL: GhostRider84
I have Steam and the game installed on different drives. Could that be the problem?


Maybe, although I cannot think of why (I have the same setup as you and haven't observed this issue).

Can you try to install Command inside the Steam folder and see if the scenario loads correctly?

Thanks.




GhostRider84 -> RE: Tutorials not loading (7/4/2019 6:18:19 AM)


quote:

ORIGINAL: Dimitris

Maybe, although I cannot think of why (I have the same setup as you and haven't observed this issue).

Can you try to install Command inside the Steam folder and see if the scenario loads correctly?

Thanks.


Hi Dimitris,
Thanks for this answer.
I reinstalled everything, but the problem did not disappear. I rechecked other scenarios and the issue was the same. However, in one of scenario descriptions I read that one can customise what messages pop out in message log.So I went there and it turned out all messages were unticked. I ticked them and voila. Issue solved.
Thanks!




Dimitris -> RE: Tutorials not loading (7/7/2019 1:36:18 PM)

Hi,

We're glad that your problem was sorted, but we'd still like to understand the root cause as the same problem may manifest on someone else.

Was the problem happening on a specific scenario or all of them?

Also, which exactly message settings did you change?

Thanks.




Dimitris -> RE: Tutorials not loading (7/10/2019 12:07:34 PM)

bump




Dimitris -> RE: Tutorials not loading (7/13/2019 7:15:31 AM)

You know, it's very annoying when you desperately ask for help and then disappear once your issue is sorted.




vectors_slith -> RE: Tutorials not loading (9/17/2019 3:12:39 PM)

I have a similar problem.
The game was bought a long time, 2 years ago.
when starting any mission, he writes that the mission is not licensed, including the tutorial and the purchased add-ons.




JosephM -> RE: Tutorials not loading (9/18/2019 10:34:06 AM)

Hello Vectors,

I'm sorry you are having problems with this. Are you running via Steam or as a standalone? And can you access any content at all, e.g. the base game scenarios or any DLC, or is this all locked?




vectors_slith -> RE: Tutorials not loading (9/19/2019 11:46:34 PM)

Thank you for attention to my problem.
The game was bought in Steam and runs in it.
None of the scenarios work, all are "not licensed", including DLC.
earlier, namely two years ago, game worked well.




LMychajluk -> RE: Tutorials not loading (9/20/2019 2:10:16 PM)

If you look at Command in your Steam Library, there is a window marked 'DLC' with a list of your DLC. Does your DLC show as Installed w/ the checkmarks?




vectors_slith -> RE: Tutorials not loading (9/20/2019 11:30:34 PM)

Yes, everything is installed correctly. But what does it matter if all missions do not start, even the tutorial?




michaelm75au -> RE: Tutorials not loading (9/21/2019 3:20:22 AM)

In steam, did you purchase the full CMANO or a stand-alone game like 'Northern Inferno'?




vectors_slith -> RE: Tutorials not loading (9/21/2019 7:05:08 PM)

Purchased both games, and one addon: Korean Missile Crisis.

Today, the behavior of the game has changed.
when try to start, this window appears
game is launched from the Steam client


[image]local://upfiles/60771/CEB0137B12AB4C53A5A0D9137F2AC6F4.jpg[/image]




Dimitris -> RE: Tutorials not loading (9/21/2019 7:06:10 PM)

Try running Steam in Admin mode.




vectors_slith -> RE: Tutorials not loading (9/21/2019 7:21:12 PM)

Thanks for the help!
game is started, all purchased scenarios a work.




Page: [1]

Valid CSS!




Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI
3.515625E-02