Blackscreen after 'settin sail' loading screen (Full Version)

All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> War in the Pacific: Admiral's Edition >> Tech Support



Message


pw242 -> Blackscreen after 'settin sail' loading screen (4/3/2010 5:36:12 PM)

Just bought War in the Pacific Admiral's Edition. After the setting sail / loading screen, I hear a brief sound and the screen goes black. That's it.

I have Vista 64, Intel Quad core, 8 Gbytes, two NVida GTX 285s, SB X-Fi

DxDiag attached.

I've tried re-downloading, re-installing, updating with the update tool, updating manually to latest version, running in compatibility modes and admin mode, disabling all Windows security settings, and using command line switches including software direct draw and the multicore options.

Submitted as a question to the support guys and they said to post here:
Solution:

Hi
The developer says:

I would suggest customer post issue on Tech Support sub-forum of AE forum where we can work more interactively to try to resolve the issue.

Please post your issue in the forums so the developer can work with you to resolve this issue. Please contact us again if you have any further questions

Please help. Thanks.




TulliusDetritus -> RE: Blackscreen after 'settin sail' loading screen (4/3/2010 5:52:14 PM)

Humm, weird. This game does not require an ultra-sophisticated machine, so don't worry, you will be able to fix your problem, I hope! [:)]

Have you tried updating your video card drivers? I mean, you are using the most recent drivers? If you are not sure, find a very fresh update, install it and try again to see what happens [:)]

Get them here

http://www.nvidia.com/Download/index5.aspx?lang=en-us




TulliusDetritus -> RE: Blackscreen after 'settin sail' loading screen (4/3/2010 6:03:10 PM)

If it is a sound related problem, you could try to rename the SOUND folder (of the game) to NO SOUND. But of course this would only solve a part of the problem (no sound). But you would know what is provoking the problem.

Anyway, do you have FFDShow installed? I have seen this black screen sometimes and maybe ffsdshow is the cause. If yes, uninstall it and try again.




Nomad -> RE: Blackscreen after 'settin sail' loading screen (4/3/2010 7:46:19 PM)

As TD says, rename your Sound folder to NoSound and see if that cures the problem. That will get the problem down to a more manageable level. If it doesn't work then try naming your Video folder to NoVideo and see if that fixes the problem.




pw242 -> RE: Blackscreen after 'settin sail' loading screen (4/3/2010 8:38:06 PM)

Uninstalling FFDShow did the trick. Thanks!




TulliusDetritus -> RE: Blackscreen after 'settin sail' loading screen (4/5/2010 12:12:56 AM)

pw242, you are welcome [:)]

I take it that you don't have FFDShow anymore. Humm, and maybe you need it for other applications. You can have both: the game and FFDShow. I am not a computer guru, but I think I know why the game does not respond. After the "setting sails" thing come the videos. FFDshow appears and bang, you are screwed (I don't know why) [8D]

I usually delete all the videos from the VIDEO folder (like 1 o 2 hundred megas). Don't worry, the game will run the same. Another option if you want to keep the videos, as we have said above rename the folder VIDEO to "Novideo".

So, don't hesitate to reinstall FFDShow if you need it.




wdolson -> RE: Blackscreen after 'settin sail' loading screen (4/6/2010 10:00:50 PM)

Some people have had trouble running the videos.  I think it might be a Vista thing along with some hardware.  The videos are just chrome anyway and most players will skip past them, delete, or rename them after seeing them once or twice.  Tullius has the best answer, either delete them or rename them and you should be able to reinstall FFDShow with no consequences to the game.

Bill




Page: [1]

Valid CSS!




Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI
2.148438E-02