Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

Interface lagging

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Distant Worlds Series >> Tech Support >> Interface lagging Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Interface lagging - 10/7/2017 10:03:38 PM   
Scorten

 

Posts: 9
Joined: 10/7/2017
Status: offline
Certain windows take up to 3 seconds to load up (e.g. the construction window [Shortcut F10] or the shipyard window). Others open instantly. Some open after a 1 second build up where only some elements of the window get displayed before it appears completely (see GIF in attachment two posts below this one).
Also the tutorial message window leaves a trail when dragging it around... I would post an image but the forum won't allow me until I've passed the 7 days mark.

Is there a solution to this?

Attachment (1)

< Message edited by Scorten -- 10/7/2017 10:16:01 PM >
Post #: 1
RE: Interface lagging - 10/7/2017 10:06:58 PM   
Scorten

 

Posts: 9
Joined: 10/7/2017
Status: offline
Screenshot in attachment of this post.

Attachment (1)

(in reply to Scorten)
Post #: 2
RE: Interface lagging - 10/7/2017 10:14:23 PM   
Scorten

 

Posts: 9
Joined: 10/7/2017
Status: offline
Sorry for the triple post, but apparently I can't attach more than one file per post and I'm not allowed to put links or images in my posts because I'm a new member.

I've attached a GIF that exactly shows what my problem is.

Attachment (1)

(in reply to Scorten)
Post #: 3
RE: Interface lagging - 10/10/2017 5:44:32 PM   
Scorten

 

Posts: 9
Joined: 10/7/2017
Status: offline
After having watched several tutorial and Let's Play videos on YouTube I have concluded that this interface lag seems to be normal. I assume that it is just part of the game because I've now seen it on many videos by different players. So this thread can be closed.

(in reply to Scorten)
Post #: 4
RE: Interface lagging - 10/11/2017 12:51:18 PM   
StarLab


Posts: 572
Joined: 8/27/2012
From: Ontario, Canada
Status: offline
Hi there,

The interface lag you're experiencing for your machine isn't what I would call normal. My machine is pretty close to yours (except mine is i7-4770 GTX 780 - but not Ti and win7)
I'm not tech support but perhaps try reinstalling the game? Also ensure drivers are up to date, bla bla... You can also try reinstalling the support programs from the /_CommonRedist dir off your game install dir. The XNA package is what largely drives the graphics for a .NET application. I think these packages offer a "repair" option if already installed, if I recall...

Dragging the tutorial window around is pretty smooth for me. Although, if you're in later game, you should expect a slow down in opening ship lists, etc... it's just the nature of this type of game as you add more and more stuff for the CPU to process.

Not sure if Win10 is the culprit as I don't run that OS... Hope some of this helps.

_____________________________

-Larry Monte

Latest YouTube Series:
Bacon Mod LP
Pirate Play LP

(in reply to Scorten)
Post #: 5
RE: Interface lagging - 10/11/2017 12:53:21 PM   
zakblood


Posts: 16390
Joined: 10/4/2012
Status: offline
works fine on windows 10







Attachment (1)

(in reply to StarLab)
Post #: 6
RE: Interface lagging - 10/11/2017 12:53:52 PM   
zakblood


Posts: 16390
Joined: 10/4/2012
Status: offline
with some little tweaks and a few files adding






then works the same as any other version

Attachment (1)

< Message edited by zakblood -- 10/11/2017 12:54:46 PM >

(in reply to zakblood)
Post #: 7
RE: Interface lagging - 10/12/2017 10:34:05 AM   
Scorten

 

Posts: 9
Joined: 10/7/2017
Status: offline
I have already reinstalled the game onto an SSD, checked all boxes in Windows, used compability mode (XP SP3 and Win7), ran as admin, turned off the Steam overlay, changed ingame settings, updated all drivers, reinstalled the Redist folder programs, turned off anti virus software and drank unicorn blood on a full moon night. It didn't help.

It looks exactly as shown in this tutorial video by Tortuga: youtube[dot]com/watch?v=fggnhZl1UyI&feature=youtu.be&t=5m1s
I've also seen it on several other videos so it at least seems to be a wide spread issue. There are also some threads on reddit (unresolved) about this problem.

(in reply to zakblood)
Post #: 8
RE: Interface lagging - 10/12/2017 11:49:27 AM   
VPaulus

 

Posts: 2961
Joined: 6/23/2011
From: Portugal
Status: offline
Try running in windowed mode and check if the lag persists.

(in reply to Scorten)
Post #: 9
RE: Interface lagging - 10/12/2017 8:18:08 PM   
Scorten

 

Posts: 9
Joined: 10/7/2017
Status: offline

quote:

ORIGINAL: VPaulus

Try running in windowed mode and check if the lag persists.


Unfortunately this didn't help either :(

(in reply to VPaulus)
Post #: 10
RE: Interface lagging - 10/16/2017 10:27:43 PM   
Blabsawaw22

 

Posts: 285
Joined: 12/5/2014
Status: offline
I've had the lag too. My problem is sometimes I have it and sometimes It's fast. Who knows what it is. Maybe our RAM? I don't know.

(in reply to Scorten)
Post #: 11
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Distant Worlds Series >> Tech Support >> Interface lagging Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.133