Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802)

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Air / Naval Operations >> RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) Page: <<   < prev  5 6 [7] 8 9   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 12:32:34 PM   
Dimitris


Posts: 9090
Joined: 7/31/2005
Status: online
Command v1.11 Release Candidate 15 - Build 816
======================================================================

Superseded by Build 817: http://www.matrixgames.com/forums/fb.asp?m=4065481


CHANGES/ADDITIONS FROM v1.11 RC14 - Build 815
=====================================================================

Fixed: Mission editor red box error
Tweak: Optimized Targeting function
Fixed: Improved map update speed attempt

< Message edited by Sunburn -- 4/17/2016 8:22:02 AM >


_____________________________


(in reply to DWReese)
Post #: 181
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 3:14:46 PM   
deepdive

 

Posts: 103
Joined: 10/28/2013
Status: offline
Impressive work! Thanks alot!

Bjørn

(in reply to Dimitris)
Post #: 182
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 3:23:24 PM   
emsoy


Posts: 5097
Joined: 5/12/2006
From: A cold and snowy place far to the north!
Status: online
Guys can you please check if the B811 game speed & user interface has been restored in B816

If not, could you let me know asap, and Ill post links for 812, 813, 814 and 815. And maybe you could give us a hand pinpointing the build where things went pear-shaped. Thanks!

Post-B811 builds really only fixes an edge case with the random generator. We're a bit baffled about the consequenses lol.

_____________________________



Database guru and scenario designer in the "Command: Modern Air/Naval Operations" project!

(in reply to deepdive)
Post #: 183
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 3:42:58 PM   
Lowlaner2012

 

Posts: 505
Joined: 11/20/2011
Status: offline
For me at least it was the transition from 814 to 815 that saw a performance drop, I will test 816 when I get back from work in around half an hour...

Cheers for your hard and speedy work :-)

< Message edited by highlandcharge -- 4/15/2016 3:49:12 PM >

(in reply to emsoy)
Post #: 184
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 4:27:40 PM   
AlexinCT

 

Posts: 42
Joined: 10/31/2015
Status: offline
I have been running one of my busiest scenarios, and I have to agree performance is now back to the speed we had before and smooth as hell. Thanks for a good job guys!

(in reply to Lowlaner2012)
Post #: 185
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 5:56:24 PM   
Lowlaner2012

 

Posts: 505
Joined: 11/20/2011
Status: offline
I can confirm that the game with 816 is feeling a lot more responsive and smoother.. thanks for your hard work guys :)

(in reply to AlexinCT)
Post #: 186
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 6:23:13 PM   
training

 

Posts: 35
Joined: 4/14/2016
Status: offline
Installed B816, still getting the same UI problem as build B815.

(in reply to emsoy)
Post #: 187
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 7:09:23 PM   
Dimitris


Posts: 9090
Joined: 7/31/2005
Status: online
quote:

ORIGINAL: training
Installed B816, still getting the same UI problem as build B815.


Hi, can you please open a new thread on the Tech Support forum about your problem?

Thanks, and sorry for the inconvenience.

_____________________________


(in reply to training)
Post #: 188
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 8:52:36 PM   
emsoy


Posts: 5097
Joined: 5/12/2006
From: A cold and snowy place far to the north!
Status: online

quote:

ORIGINAL: training

Installed B816, still getting the same UI problem as build B815.



Quick question, are you playing without the Map Cursor box (black box)?

And B814 loads just fine? Just not B815 and B816?

_____________________________



Database guru and scenario designer in the "Command: Modern Air/Naval Operations" project!

(in reply to training)
Post #: 189
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 9:04:28 PM   
emsoy


Posts: 5097
Joined: 5/12/2006
From: A cold and snowy place far to the north!
Status: online
And this is how it looks in B816 too? No map loaded?


quote:

ORIGINAL: training

Yes, it's been properly extracted. When I start up the game, I just get a blank screen. Screenshot is attached.


_____________________________



Database guru and scenario designer in the "Command: Modern Air/Naval Operations" project!

(in reply to training)
Post #: 190
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 9:05:16 PM   
emsoy


Posts: 5097
Joined: 5/12/2006
From: A cold and snowy place far to the north!
Status: online

quote:

ORIGINAL: Dougolin

It's the Command.ini file. I deleted it and the game ran normally.

I have, however, managed to re-create the problem. When I go into the Game Options Menu and change the setting on Map Cursor Databox Visibility from the default (show on cursor) to Do not show, the problems re-appear and the game slows down dramatically. (But it doesn't seem to be a problem if I set it so that the Databox shows on the bottom.)


Fixed B817, thanks

_____________________________



Database guru and scenario designer in the "Command: Modern Air/Naval Operations" project!

(in reply to Dougolin)
Post #: 191
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 9:08:14 PM   
magi

 

Posts: 1154
Joined: 2/1/2014
Status: offline
okidokie.... ill check it out... you guys really work hard for us... remarkable really... thank you....

(in reply to emsoy)
Post #: 192
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 9:54:56 PM   
Schr75


Posts: 330
Joined: 7/18/2014
From: Denmark
Status: online
B816

Closing the Kurile Gap, 2300+ Units and a hand full of SOSUS sensors just to complicate maters, and it runs like the clappers.

Well done. No performance issues on my side.

S

(in reply to magi)
Post #: 193
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 10:16:45 PM   
tjhkkr


Posts: 2113
Joined: 6/3/2010
Status: offline
Thank you!

_____________________________

Remember that the evil which is now in the world will become yet more powerful, and that it is not evil which conquers evil, but only love -- Olga Romanov.

(in reply to Schr75)
Post #: 194
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 10:19:01 PM   
training

 

Posts: 35
Joined: 4/14/2016
Status: offline
I normally play with the black box at the bottom of the screen. Should that be an issue though? I deleted the .ini file. B814 worked when I installed it before, though I don't have the installer anymore.

(in reply to emsoy)
Post #: 195
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/15/2016 10:21:10 PM   
magi

 

Posts: 1154
Joined: 2/1/2014
Status: offline
i am running a very large scenario now... 2800 au count... for me it smoother and more responsive than 815 that i used (til 6 in the morning) last night...

(in reply to Schr75)
Post #: 196
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/16/2016 8:15:29 AM   
Dougolin

 

Posts: 11
Joined: 3/23/2016
Status: offline
On Build 816, I am still having there same problems. Side selection and briefing window is incomplete until I move the mouse around, scenario start-up is very slow, Realism settings window hangs until I move mouse around, took around 45 seconds from clicking start for the actual game to start.

Problem only exists when I set the Map Cursor Databox Visibility to "Do not show" - Once I reset to show on bottom, the problem goes away and the game loads correctly and operates normally.

(in reply to magi)
Post #: 197
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/16/2016 10:26:53 AM   
emsoy


Posts: 5097
Joined: 5/12/2006
From: A cold and snowy place far to the north!
Status: online

quote:

ORIGINAL: Dougolin

On Build 816, I am still having there same problems. Side selection and briefing window is incomplete until I move the mouse around, scenario start-up is very slow, Realism settings window hangs until I move mouse around, took around 45 seconds from clicking start for the actual game to start.

Problem only exists when I set the Map Cursor Databox Visibility to "Do not show" - Once I reset to show on bottom, the problem goes away and the game loads correctly and operates normally.


Thanks!

Fixed B817

_____________________________



Database guru and scenario designer in the "Command: Modern Air/Naval Operations" project!

(in reply to Dougolin)
Post #: 198
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/16/2016 3:36:58 PM   
FoxZz

 

Posts: 90
Joined: 4/28/2015
Status: offline
I've noticed a "coulour bug" in the last build.
Basically, the units considered hostile and display in red, switch to neutral/green for a few seconds before reverting to red in a totally random pattern. This bug seems only to affect visual display, since those units are still considered hostile by allied units and treated accordingly.
I cannot really provide a save since this is totally random.

< Message edited by FoxZz -- 4/16/2016 3:38:34 PM >

(in reply to emsoy)
Post #: 199
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/16/2016 3:59:32 PM   
training

 

Posts: 35
Joined: 4/14/2016
Status: offline
Yes. It looks exactly the same as the previous screenshot, with no map loaded.

(in reply to emsoy)
Post #: 200
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/16/2016 7:00:53 PM   
emsoy


Posts: 5097
Joined: 5/12/2006
From: A cold and snowy place far to the north!
Status: online
quote:

ORIGINAL: FoxZz

I've noticed a "coulour bug" in the last build.
Basically, the units considered hostile and display in red, switch to neutral/green for a few seconds before reverting to red in a totally random pattern. This bug seems only to affect visual display, since those units are still considered hostile by allied units and treated accordingly.
I cannot really provide a save since this is totally random.


Weird indeed...

Does it only affect scens with complex side setups?

Which scenarios have you noted it in? Could you start a new thread in the Tech Support forum and upload them there, so that we're using the exact same version?

Thanks!

< Message edited by emsoy -- 4/16/2016 7:35:53 PM >


_____________________________



Database guru and scenario designer in the "Command: Modern Air/Naval Operations" project!

(in reply to FoxZz)
Post #: 201
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/16/2016 7:02:40 PM   
emsoy


Posts: 5097
Joined: 5/12/2006
From: A cold and snowy place far to the north!
Status: online
quote:

ORIGINAL: training

Yes. It looks exactly the same as the previous screenshot, with no map loaded.


Hmmm... And you've deleted the Command.ini file, so the sim is using default settings?

It almost looks like the simulator isn't loading the maps.

Did you install 1.10 first, and then unzip 1.11 on top?

< Message edited by emsoy -- 4/16/2016 7:30:30 PM >


_____________________________



Database guru and scenario designer in the "Command: Modern Air/Naval Operations" project!

(in reply to training)
Post #: 202
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/16/2016 7:09:42 PM   
Patmanaut


Posts: 350
Joined: 1/20/2013
Status: offline
Hi guys

I have installed Build 803.
I´m sorry, I´m trying upgrade to the latest build, but I can´t find where is the download link.

Thanks for your support.

Regards

(in reply to emsoy)
Post #: 203
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/16/2016 7:15:01 PM   
Gizzmoe


Posts: 146
Joined: 8/24/2005
From: Germany
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Patmanaut
I´m sorry, I´m trying upgrade to the latest build, but I can´t find where is the download link.


Here is the latest version:
http://www.matrixgames.com/forums/fb.asp?m=4064235

(in reply to Patmanaut)
Post #: 204
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/16/2016 8:06:49 PM   
training

 

Posts: 35
Joined: 4/14/2016
Status: offline
quote:

ORIGINAL: emsoy

quote:

ORIGINAL: training

Yes. It looks exactly the same as the previous screenshot, with no map loaded.


Hmmm... And you've deleted the Command.ini file, so the sim is using default settings?

It almost looks like the simulator isn't loading the maps.

Did you install 1.10 first, and then unzip 1.11 on top?


Yep, I deleted the Command.ini file. I first updated to 1.10 from the WOTG version using the installer, then unzipped B816 and copied to the installation folder, exactly the same way I've installed dozens of other updates. It also increases the brightness of my screen when I start the program, something the previous versions don't do.

< Message edited by training -- 4/16/2016 8:17:41 PM >

(in reply to emsoy)
Post #: 205
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/16/2016 8:30:39 PM   
Patmanaut


Posts: 350
Joined: 1/20/2013
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Gizzmoe


quote:

ORIGINAL: Patmanaut
I´m sorry, I´m trying upgrade to the latest build, but I can´t find where is the download link.


Here is the latest version:
http://www.matrixgames.com/forums/fb.asp?m=4064235




Thanks Gizzmoe!

(in reply to Gizzmoe)
Post #: 206
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/16/2016 9:32:35 PM   
emsoy


Posts: 5097
Joined: 5/12/2006
From: A cold and snowy place far to the north!
Status: online

quote:

ORIGINAL: training

quote:

ORIGINAL: emsoy

quote:

ORIGINAL: training

Yes. It looks exactly the same as the previous screenshot, with no map loaded.


Hmmm... And you've deleted the Command.ini file, so the sim is using default settings?

It almost looks like the simulator isn't loading the maps.

Did you install 1.10 first, and then unzip 1.11 on top?


Yep, I deleted the Command.ini file. I first updated to 1.10 from the WOTG version using the installer, then unzipped B816 and copied to the installation folder, exactly the same way I've installed dozens of other updates. It also increases the brightness of my screen when I start the program, something the previous versions don't do.


What looks like an identical problem was reported and resolved here:

http://www.matrixgames.com/forums/tm.asp?m=4065120

Does this help any?

_____________________________



Database guru and scenario designer in the "Command: Modern Air/Naval Operations" project!

(in reply to training)
Post #: 207
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/16/2016 11:05:54 PM   
training

 

Posts: 35
Joined: 4/14/2016
Status: offline
The problem looks the same, but I installed 1.10 before installing B815. I was able to install B814 without any problems. My GIS folder is also full, at 3.59 GB.

(in reply to emsoy)
Post #: 208
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/17/2016 1:54:15 AM   
Dougolin

 

Posts: 11
Joined: 3/23/2016
Status: offline
Playing Death of the Belgrano on Build 816, strange behavior in the Throttle and Altitude settings. If I pause the game while the Throttle and Altitude windows is open and then re-start the game, the altitude bar on the right side of the window disappears and speed will not change if I try to adjust speed using the throttle presets. In addition, instead of the number of knots appearing in the throttle box, the throttle preset word (i.e., creep or cruise, etc.) appears in the box. If I close the window and then re-open it (using F2), the window re-opens normally, but the problem will re-appear if I pause the game or go into the map and move a course waypoint.

Same problem occurs with aircraft in the Wargasm 1962 scenario.

< Message edited by Dougolin -- 4/17/2016 3:53:56 AM >

(in reply to training)
Post #: 209
RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) - 4/17/2016 6:40:48 AM   
emsoy


Posts: 5097
Joined: 5/12/2006
From: A cold and snowy place far to the north!
Status: online

quote:

ORIGINAL: Dougolin

Playing Death of the Belgrano on Build 816, strange behavior in the Throttle and Altitude settings. If I pause the game while the Throttle and Altitude windows is open and then re-start the game, the altitude bar on the right side of the window disappears and speed will not change if I try to adjust speed using the throttle presets. In addition, instead of the number of knots appearing in the throttle box, the throttle preset word (i.e., creep or cruise, etc.) appears in the box. If I close the window and then re-open it (using F2), the window re-opens normally, but the problem will re-appear if I pause the game or go into the map and move a course waypoint.

Same problem occurs with aircraft in the Wargasm 1962 scenario.


Thanks for your feedback Dougolin, next time could you open a tech support ticket? That way we won't accidently miss a post or two?

I'm not able to reproduce this. Are you selecting a waypoint to change waypoint orders (see the Speed/Alt window title, at the top) and not re-selecting the unit?

_____________________________



Database guru and scenario designer in the "Command: Modern Air/Naval Operations" project!

(in reply to Dougolin)
Post #: 210
Page:   <<   < prev  5 6 [7] 8 9   next >   >>
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Command: Modern Air / Naval Operations >> RE: Command v1.11 Release Candidate (CURRENT: RC1 - B802) Page: <<   < prev  5 6 [7] 8 9   next >   >>
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.219