Matrix Games Forums

New information and screenshots for Pike & ShotDeal of the Week Pride of NationsTo End All Wars Releasing on Steam! Slitherine is recruiting: Programmers requiredPandora: Eclipse of Nashira gets release dateCommunity impressions of To End All WarsAgeod's To End All Wars is now availableTo End All Wars is now available!Deal of the Week: Field of GloryTo End All Wars: Video, AAR and Interview!
Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

Failure to load mines on subs

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> War in the Pacific: Admiral's Edition >> Tech Support >> Failure to load mines on subs Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Failure to load mines on subs - 7/30/2012 1:34:26 PM   
d0mbo

 

Posts: 577
Joined: 8/21/2009
From: Holland
Status: offline
Hi there,

I am trying to load mines on my Jpanese mine layer subs (the 121 series).

Unfortunately, when i add a sub to a minelayer TF the game states "mines already loaded". When i check out the ship's stats there are no mines on it (a red 0).

Also, when i have already formed the TF, and i hit the "replenish from port"button, i get a message saying "I-xxx already loaded with mines". needless to say: they aren't.

What gives? Is this a known bug? How can i unload the phantom mines?

Can attach screenshots if needed.

Cheers,

d0mbo.



< Message edited by d0mbo -- 7/30/2012 2:43:54 PM >
Post #: 1
RE: Failure to load mines on subs - 7/30/2012 1:48:03 PM   
michaelm


Posts: 9114
Joined: 5/5/2001
From: Sydney, Australia
Status: online
Do you have mines in the device pool?

_____________________________

Michael

(in reply to d0mbo)
Post #: 2
RE: Failure to load mines on subs - 7/30/2012 2:27:44 PM   
d0mbo

 

Posts: 577
Joined: 8/21/2009
From: Holland
Status: offline
Hi Michael, thanks for the quick reaction.

Yes there are.

Also, the port doesn't matter as i tried loading mines in Singapore which should be big enough. I moved them to Soerabaja to see if that would reset some sort of counter somewhere. To no avail.

See attached the screenshots.

I'd like to ask to my opponent to kindly ignore this thread. My minelaying activities are in no way harmed ;)

In the meantime I hope to be able to load mines on my subs soon, so hope you have an idea what could be wrong, Michael. (Or anyone else, of course!)



< Message edited by d0mbo -- 7/30/2012 2:32:03 PM >

(in reply to michaelm)
Post #: 3
RE: Failure to load mines on subs - 7/30/2012 2:29:07 PM   
d0mbo

 

Posts: 577
Joined: 8/21/2009
From: Holland
Status: offline
attachments below

Attachment (1)

(in reply to d0mbo)
Post #: 4
RE: Failure to load mines on subs - 7/30/2012 2:29:16 PM   
dr.hal


Posts: 2023
Joined: 6/3/2006
Status: offline
This may seem obvious but do you have the TF designated as minelaying????

(in reply to d0mbo)
Post #: 5
RE: Failure to load mines on subs - 7/30/2012 2:30:36 PM   
d0mbo

 

Posts: 577
Joined: 8/21/2009
From: Holland
Status: offline
2

Attachment (1)

(in reply to dr.hal)
Post #: 6
RE: Failure to load mines on subs - 7/30/2012 2:31:07 PM   
d0mbo

 

Posts: 577
Joined: 8/21/2009
From: Holland
Status: offline
final one.



Attachment (1)

(in reply to d0mbo)
Post #: 7
RE: Failure to load mines on subs - 7/30/2012 5:35:28 PM   
Alfred

 

Posts: 3650
Joined: 9/28/2006
Status: offline
Is the Soerabaja port damaged as that will reduce the size of the port.

Alfred

(in reply to d0mbo)
Post #: 8
RE: Failure to load mines on subs - 7/30/2012 6:07:19 PM   
Puhis

 

Posts: 1688
Joined: 11/30/2008
From: Finland
Status: offline
I've seen something similar. I believe problem was that base was stockpiling supply, so supply could not be drawn to create mines.

(in reply to Alfred)
Post #: 9
RE: Failure to load mines on subs - 7/30/2012 7:07:48 PM   
Capt Cliff


Posts: 1663
Joined: 5/22/2002
From: Northwest, USA
Status: offline
My S Boats will not pull mines out of Brisbane. I get a error message about Brisbane has no mines. I have mines in supply since Pearl can still deploy subs with mines. FYI

_____________________________

Capt. Cliff

(in reply to Puhis)
Post #: 10
RE: Failure to load mines on subs - 7/30/2012 7:36:51 PM   
d0mbo

 

Posts: 577
Joined: 8/21/2009
From: Holland
Status: offline
No port damage. I tried first at singapore, and now at aoerabaja, to confirm it's not base related (imho). That was before i posted here.

I think it could have to do with these subs aborting an earlier mine-laying mission months back. The weird thing is: if i look at the ships themselves, the ammo of mines is zero (screenshot 2), but yet i get the message that mines are 'already loaded'when i create a mine laying TF with them. See the first screenshot.

The Japanese sub laid mines are their biggest ones, so it would be a shame not to be able to use them.

Anyway, the above is why I think I am not dealing with a game mechanic, but a (small) bug.

Cheers,

d0mbo.


(in reply to Capt Cliff)
Post #: 11
RE: Failure to load mines on subs - 7/30/2012 7:45:16 PM   
Alfred

 

Posts: 3650
Joined: 9/28/2006
Status: offline
Your last .jpg shows you are stockpiling the mines. Stop stockpiling. It is as simple as that.

Alfred

(in reply to d0mbo)
Post #: 12
RE: Failure to load mines on subs - 7/30/2012 8:10:07 PM   
d0mbo

 

Posts: 577
Joined: 8/21/2009
From: Holland
Status: offline
oh dear, so it IS a game mechanic.

unfortunately just sent my turn to my opponent so i'll try tomorrow :)

thanks in advance!!



(in reply to Alfred)
Post #: 13
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> War in the Pacific: Admiral's Edition >> Tech Support >> Failure to load mines on subs Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.078