Matrix Games Forums

Deal of the Week Battle Academy Battle Academy 2 Out now!Legions of Steel ready for betaBattle Academy 2 gets trailers and Steam page!Deal of the Week Germany at WarSlitherine Group acquires Shenandoah StudioNew information and screenshots for Pike & ShotDeal of the Week Pride of NationsTo End All Wars Releasing on Steam! Slitherine is recruiting: Programmers required
Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

another display issue

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> War in the Pacific: Admiral's Edition >> Tech Support >> another display issue Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
another display issue - 2/14/2012 3:06:28 AM   
cassmj

 

Posts: 162
Joined: 4/6/2000
From: Covington, KY, USA
Status: offline
Hi all,

I've read several of the posts regarding some folks display issues, and I have one of my own that is similar, but not quite. Here goes; any advice/ideas would be greatly appreciated.

First, my native (and set) resolution is 1920 x 1080 on an Alien laptop, NVIDIA GeForce GTX 460M. I've gone through several iterations of changing the Quick Start with switches to try to resolve this, but no avail so far. This is what I'm seeing: the display seems to be in the correct proportions X-to-Y, but I'm seeing a 2" black bar at the top/bottom, and approximately 4" left/right. This makes the screen, obviously, hard to read. The command line/switches I'm using is:

"C:\Games\War in the Pacific Admiral's Edition\War in the Pacific Admiral Edition.exe" -px1920 -py1080

I've ensured no emdashes before the "p", have tried adding a -f, even tried the -pxf1920 -pyf1080 (one post suggested that), but nothing seems to push the display to use the entire screen.

Any help/thoughts?
Post #: 1
RE: another display issue - 2/14/2012 3:26:19 AM   
Karsten

 

Posts: 31
Joined: 2/27/2005
Status: offline
Did you upgrade to the latest patch taht was released a few days ago?
I had this problem earlier but no longer.

(in reply to cassmj)
Post #: 2
RE: another display issue - 2/14/2012 3:38:10 AM   
rjopel

 

Posts: 580
Joined: 12/19/2007
From: Peterborough, UK
Status: offline
I use -w -px1920 -py1080 -noFire

(in reply to Karsten)
Post #: 3
RE: another display issue - 2/14/2012 5:51:06 AM   
cassmj

 

Posts: 162
Joined: 4/6/2000
From: Covington, KY, USA
Status: offline
Yep, have the new update.

Tried the -w xxxxx -noFire -- carrying the pun, it didn't fire (work). Tried some variations therein, too...nada.

Any other ideas? I'll try anything short of sacrificing a chicken...

(in reply to rjopel)
Post #: 4
RE: another display issue - 2/14/2012 9:31:54 AM   
michaelm


Posts: 9142
Joined: 5/5/2001
From: Sydney, Australia
Status: offline
Does it work on a lower resolution?

Possible the video drivers are not updated.
And I thought that someone else mentioned trouble with Alienware PCs with the video????


_____________________________

Michael

(in reply to cassmj)
Post #: 5
RE: another display issue - 2/14/2012 11:27:30 AM   
Nikel

 

Posts: 148
Joined: 3/24/2009
Status: offline
Try this

http://www.matrixgames.com/forums/tm.asp?m=2731764&mpage=1&key=&#2731780

(in reply to michaelm)
Post #: 6
RE: another display issue - 2/14/2012 4:47:10 PM   
cassmj

 

Posts: 162
Joined: 4/6/2000
From: Covington, KY, USA
Status: offline
Thanks, Nikel. It appears your suggestion would fix this problem. Unfortunately, the menu options on the control panel I have on this system doesn't have those needed to make the change. Alien... fool me once... I'll never buy another Alien again. This isn't the only issue I've had w/ this computer.

Thanks anyway.

(in reply to Nikel)
Post #: 7
RE: another display issue - 2/14/2012 5:29:18 PM   
Nikel

 

Posts: 148
Joined: 3/24/2009
Status: offline
Oh, sorry, the options may have changed with the last drivers.

With the last installed, nVidia Control Panel, Adjust desktop size and position.

Select Full screen

With no scaling selected I get the same problem than you.




Attachment (1)

< Message edited by Nikel -- 2/14/2012 5:35:21 PM >

(in reply to cassmj)
Post #: 8
RE: another display issue - 2/14/2012 9:07:37 PM   
cassmj

 

Posts: 162
Joined: 4/6/2000
From: Covington, KY, USA
Status: offline
Aaargh! Can you believe it? That's the ONE display screen that ISN'T on my control panel. I'm blaming Alien... errrrr.

(in reply to Nikel)
Post #: 9
RE: another display issue - 2/14/2012 9:50:24 PM   
Nikel

 

Posts: 148
Joined: 3/24/2009
Status: offline
Oh, really?

But are you using the drivers directly from Nvidia?

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us


(in reply to cassmj)
Post #: 10
RE: another display issue - 2/14/2012 9:59:42 PM   
JohnDillworth


Posts: 1934
Joined: 3/19/2009
Status: offline
only thing I can think of is the dash before the px and the py. If you cut and past from the instructions it will not work. You have to type it manually. I am using the resolution you are trying to get on an Nvidia 540 and its fine. BTW sacrificing a chicken will not work, you need a goat.
here is my command line:
"C:\Matrix Games\War in the Pacific Admiral's Edition\War in the Pacific Admiral Edition.exe" -cpu2 -multiaudio -f -px1920 -py1080 -dd_sw -deepColor -altFont -autosave -skipVideo

_____________________________

The last thing I want to do is hurt you. But it’s still on the list.

(in reply to Nikel)
Post #: 11
RE: another display issue - 2/14/2012 10:06:45 PM   
cassmj

 

Posts: 162
Joined: 4/6/2000
From: Covington, KY, USA
Status: offline
Well, the drivers are from Alien. I tried installing updates from Nvidia, but ended up starting to have blue screens. I was told by their customer support to only use drivers from Alien... humpf.

Hi John, did the dash ( - ) thingee, verified they are all fine/correct. I used your command line (just in case something else was being the problem), and still the same issue. I'm convinced the issue is as Nikel notes, and may consider calling Alien to resolve this. What a pain.

Thanks all, for the assist.

(in reply to JohnDillworth)
Post #: 12
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> War in the Pacific: Admiral's Edition >> Tech Support >> another display issue Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.086