Matrix Games Forums

Deal of the Week Battle Academy Battle Academy 2 Out now!Legions of Steel ready for betaBattle Academy 2 gets trailers and Steam page!Deal of the Week Germany at WarSlitherine Group acquires Shenandoah StudioNew information and screenshots for Pike & ShotDeal of the Week Pride of NationsTo End All Wars Releasing on Steam! Slitherine is recruiting: Programmers required
Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

TOE in Editor Questions

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Gary Grigsby's War in the East Series >> Scenario Design and Modding >> TOE in Editor Questions Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
TOE in Editor Questions - 12/14/2011 3:35:48 AM   
PanamaJack

 

Posts: 30
Joined: 3/22/2011
Status: offline
After I use the rebuild unit function I see that the current toe is all of a sudden 300/300 on support battalions but they still have the same amount of units as they did when they were current toe 100/100 before using the function. Is there a way to fix this? Also now when I am clicking on units on the map all units are getting blue borders.

< Message edited by PanamaJack -- 12/14/2011 3:36:56 AM >
Post #: 1
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 4:13:26 AM   
bcgames


Posts: 1150
Joined: 6/2/2010
From: Kansas
Status: offline

quote:

ORIGINAL: PanamaJack
After I use the rebuild unit function I see that the current toe is all of a sudden 300/300 on support battalions but they still have the same amount of units as they did when they were current toe 100/100 before using the function. Is there a way to fix this?

If I understand the issue, no unit can be built above the Max TOE% and the Max TOE% must a number between 50 and 100%. So even if you enter a Build Size% of 300 and a Build Ready% of 300, when you rebuild the unit, it will only be built to 100% TOE--not 300%. If for some reason you want a unit to be 300% strength, then enter the appropriate quantity for each line of ground elements in the unit. For example, an artillery battalion may have 12 field guns in it at 100% strength. If you want the unit to be at 300% strength, enter 36 in the appropriate RDY slot on the unit editor.

quote:

ORIGINAL: PanamaJack
Also now when I am clicking on units on the map all units are getting blue borders.

I'm not sure what the problem is on this one; you should see yellow, orange, magenta, and/or blue borders depending on which unit you have selected.

(in reply to PanamaJack)
Post #: 2
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 4:29:35 AM   
PanamaJack

 

Posts: 30
Joined: 3/22/2011
Status: offline
Thank you for your replay. Maybe I can explain better. I enter in this to the parameters of the rebuild unit function. 100, 100, 100, 0. I rebuild the units. Now the units say they have Current TOE 300/300. If I rebuild the units again the current toe goes to 100/100 but I have a 3rd less units than when I started, from around 3.5 million soldiers to 1.6 million soldiers, 30000 guns to 10000 guns, 3400 tanks to 1000 tanks.

(in reply to PanamaJack)
Post #: 3
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 4:46:13 AM   
bcgames


Posts: 1150
Joined: 6/2/2010
From: Kansas
Status: offline
Hmmm. Are you using the Units tab to rebuild or the Commander's Report to rebuild? What scenario are you working with?

(in reply to PanamaJack)
Post #: 4
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 5:02:28 AM   
PanamaJack

 

Posts: 30
Joined: 3/22/2011
Status: offline
I was using the commanders report screen and I was editing the 1941-1945 GC

(in reply to bcgames)
Post #: 5
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 5:03:21 AM   
bcgames


Posts: 1150
Joined: 6/2/2010
From: Kansas
Status: offline
O.K. I'll take a look.

(in reply to PanamaJack)
Post #: 6
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 5:17:56 AM   
bcgames


Posts: 1150
Joined: 6/2/2010
From: Kansas
Status: offline
Sorry PanamaJack, but I can't replicate what your are seeing in my game editor. What version of the game are you using?

(in reply to bcgames)
Post #: 7
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 5:25:43 AM   
PanamaJack

 

Posts: 30
Joined: 3/22/2011
Status: offline
can I possibly post my scenario and you can load it and see what you can do? I am using the newest beta. Thanks for your time. I appreciate the responses.

(in reply to bcgames)
Post #: 8
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 5:42:20 AM   
bcgames


Posts: 1150
Joined: 6/2/2010
From: Kansas
Status: offline

quote:

ORIGINAL: PanamaJack

can I possibly post my scenario and you can load it and see what you can do?

Sure. Post it and I'll take a look.

(in reply to PanamaJack)
Post #: 9
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 5:52:04 AM   
PanamaJack

 

Posts: 30
Joined: 3/22/2011
Status: offline
Here you go. Thanks.

Attachment (1)

(in reply to PanamaJack)
Post #: 10
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 6:14:04 AM   
bcgames


Posts: 1150
Joined: 6/2/2010
From: Kansas
Status: offline
Got it. I see what you are talking about. Weird. This is going to take me a while. I'll have an answer for you tomorrow.

(in reply to PanamaJack)
Post #: 11
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 6:15:45 AM   
PanamaJack

 

Posts: 30
Joined: 3/22/2011
Status: offline
Thank you for your time and help. I appreciate it.

(in reply to bcgames)
Post #: 12
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 8:46:59 PM   
bcgames


Posts: 1150
Joined: 6/2/2010
From: Kansas
Status: offline
PanamaJack,

I can't figure out a fix for your scenario. All battalions and companies are showing regimental icons. The stock scenario has 5,217,271 men for the Axis at start of the 1941-45 GC. You're scenario starts with 4,089,905 men and drops to 1,354,431 when units are rebuilt at 100%. Rebuilding units does not eliminate the regimental icon; nor does using the update OB function. Did you do any mods on the units.csv file in building this scenario? If so, what?

(in reply to PanamaJack)
Post #: 13
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 11:52:45 PM   
PanamaJack

 

Posts: 30
Joined: 3/22/2011
Status: offline
No I didn't edit the units.csv file at all. Everything I did was in the editor. I removed Romanian, Hungarian and Slovakian units with the exception of the high command units as you can probably see already. I deleted units that weren't used in the scenario (the blue highlight ones in the editor) and besides that all I have done is cut and paste units around in the Unit List to try to make it more organized.

(in reply to bcgames)
Post #: 14
RE: TOE in Editor Questions - 12/14/2011 11:59:46 PM   
bcgames


Posts: 1150
Joined: 6/2/2010
From: Kansas
Status: offline
O.K. I'm out of ideas. Sorry I can't help you. There's always the dreaded..."Start Over Option."

(in reply to PanamaJack)
Post #: 15
RE: TOE in Editor Questions - 12/15/2011 12:24:37 AM   
PanamaJack

 

Posts: 30
Joined: 3/22/2011
Status: offline
No worries. Thanks for your help, I appreciate it. I think it has something to do with newest beta. The scenario I posted for you to look at was started in the newest beta but a scenario I started in .42 beta did the same thing when I opened it in the newest beta. I guess if we see another beta patch maybe ill try again. Thanks for you help again bcgames.

(in reply to bcgames)
Post #: 16
RE: TOE in Editor Questions - 12/15/2011 4:55:12 AM   
bcgames


Posts: 1150
Joined: 6/2/2010
From: Kansas
Status: offline
Get the latest update. It just came out. It is not a beta:

http://www.matrixgames.com/forums/tm.asp?m=2983839

Let me know if you are still having problems. Given time, I bet we can figure out how to do what it is that you want to do.

(in reply to PanamaJack)
Post #: 17
RE: TOE in Editor Questions - 12/15/2011 11:03:34 PM   
PanamaJack

 

Posts: 30
Joined: 3/22/2011
Status: offline
Installed the official patch. Here we go again *crosses fingers*. I let you know how I make out!

(in reply to bcgames)
Post #: 18
RE: TOE in Editor Questions - 12/15/2011 11:36:16 PM   
PanamaJack

 

Posts: 30
Joined: 3/22/2011
Status: offline
Happened Again *sigh*. I have no idea what I am doing that causes this. This time I rebuilt the units at the beginning and everything worked fine. Then I started cutting and pasting units again and then all of a sudden it happens. Could be something to do with me deleting the blue units in the unit list? Other than doing that I am just cutting and pasting them around inside the editor.

(in reply to PanamaJack)
Post #: 19
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Gary Grigsby's War in the East Series >> Scenario Design and Modding >> TOE in Editor Questions Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.102