Matrix Games Forums

War in the West gets its first update!Flashpoint Campaigns: Red Storm version 2.08 is now available!Command gets huge update!Order of Battle: Pacific Featured on Weekly Streaming SessionA new fight for Battle Academy!Buzz Aldrin's Space Program Manager is out for Mac!The definitive wargame of the Western Front is out now! War in the West gets teaser trailer and Twitch Stream!New Preview AAR for War in the West!War in the West Manual preview
Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

legends not starting after 1701 beta patch install

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Distant Worlds Series >> Tech Support >> legends not starting after 1701 beta patch install Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
legends not starting after 1701 beta patch install - 11/28/2011 7:30:00 PM   
russellmc

 

Posts: 5
Joined: 11/28/2011
Status: offline
Purchased and installed last night DW, ROTS, and Legends (in that order). All worked well until I installed beta patch 1701 today. Now I get program stopped working from the initial play distant worlds - legends window.

When trying to reinstall the patch I noticed not to install if I had ROTS installed as the patch would not work.

I must be missing something as I noticed others have installed the Legends patch (I assume with ROTS installed).

Must I now uninstall and reinstall as before minus the new beta patch?

Thanks,

I am a long time TOAW series guy that just by happenstance ran across this interesting game yesterday and was struck by all the positive activity here in the forum regarding Distant Worlds.

Any help is appreciated.

Russell Mc
Erie, PA USA
Post #: 1
RE: legends not starting after 1701 beta patch install - 11/28/2011 9:54:57 PM   
Mysterius


Posts: 56
Joined: 3/29/2010
From: Angers, France
Status: offline
That is strange. I actually have the beta patch installed and it works like a charm.

I think that, yes, your best bet is to reinstall everything (it doesn't take long if you still have the installers).

_____________________________

"Bigamy is when you have two wives, monotony is when you only have one." - Pierre Desproges

(in reply to russellmc)
Post #: 2
RE: legends not starting after 1701 beta patch install - 11/28/2011 10:43:29 PM   
russellmc

 

Posts: 5
Joined: 11/28/2011
Status: offline
I uninstalled and reinstalled, this time installing RotS update 1508 as well.  Legends installed version 1700 and operates fine.  When attempting to install Legends beta 1701 the following message appears, "Setup has detected you have Distant Worlds Return of the Shakturi installed.  Distant Worlds update 1.7.0.1 will not work properly with the Return of the Shakturi Expansion installed.  If this is correct please click Cancel."

I canceled out because it is correct.

I presume Mysterius you don't have RotS installed?

Thanks.



(in reply to Mysterius)
Post #: 3
RE: legends not starting after 1701 beta patch install - 11/28/2011 11:06:45 PM   
russellmc

 

Posts: 5
Joined: 11/28/2011
Status: offline
Sorry for the interruption folks - operator error.

All is well now.

(in reply to russellmc)
Post #: 4
RE: legends not starting after 1701 beta patch install - 11/28/2011 11:10:17 PM   
Andrew Loveridge


Posts: 586
Joined: 7/20/2009
Status: offline
It sounds like you are trying to install the v1.0.7.1 for Distant Worlds Patch, and not the Beta Patch v1.7.0.1 for DW Legends.  You need Return of the Shakturi to run Legends, so it has to be installed to install Legends.  Please make sure you are using the correct patch:  Public Beta v1.7.0.1 for Distant Worlds - Legends.

not quick enough


< Message edited by Andrew Loveridge -- 11/28/2011 11:11:26 PM >


_____________________________

Andrew Loveridge

Production Assistant


(in reply to russellmc)
Post #: 5
RE: legends not starting after 1701 beta patch install - 11/28/2011 11:12:38 PM   
Andrew Loveridge


Posts: 586
Joined: 7/20/2009
Status: offline
Glad it is working for you now! 

_____________________________

Andrew Loveridge

Production Assistant


(in reply to Andrew Loveridge)
Post #: 6
RE: legends not starting after 1701 beta patch install - 11/29/2011 12:08:06 AM   
russellmc

 

Posts: 5
Joined: 11/28/2011
Status: offline
I was hoping to fade off quietly into some distant world's sunset with this. You hit it right on the head - ouch!


(in reply to Andrew Loveridge)
Post #: 7
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Distant Worlds Series >> Tech Support >> legends not starting after 1701 beta patch install Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.124