Matrix Games Forums

Deal of the Week - Pride of NationsA new update for Piercing Fortress EuropaNew screenshots for War in the West!Pike & Shot is now available!Server Maintenance Battle Academy 2 gets updated!Deal of the Week: Advanced Tactics Gold Ask Buzz Aldrin!Pike & Shot gets Release Date and Twitch Session!Deal of the Week Espana 1936
Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

No movement animations?

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Close Combat Series >> Close Combat: Modern Tactics >> Tech Support >> No movement animations? Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
No movement animations? - 11/19/2007 2:41:02 AM   
jomni


Posts: 2767
Joined: 11/19/2007
Status: offline
Hi, when I order my troops to move, there is no movement animation. If they are prone, they will move across the map in prone position (not even crawling animation). If the order is Move Fast, they will travel across the map quickly but still in prone position. This is not what is presented in the video in AAR section.

I'm using: Vista and Nvidia GeForce 8400GS at 1440 x 900 resolution.

< Message edited by jomni -- 11/19/2007 2:56:57 AM >
Post #: 1
RE: No movement animations? - 11/19/2007 4:37:14 PM   
MikeSinn

 

Posts: 37
Joined: 7/1/2005
Status: offline

quote:

ORIGINAL: jomni

Hi, when I order my troops to move, there is no movement animation. If they are prone, they will move across the map in prone position (not even crawling animation). If the order is Move Fast, they will travel across the map quickly but still in prone position. This is not what is presented in the video in AAR section.

I'm using: Vista and Nvidia GeForce 8400GS at 1440 x 900 resolution.


What speed setting are your games set to? I noticed the exact same problem when playing on either slow or medium speed. The animations worked correctly when the game is set to fast. The developers will need to comment on whether this is a bug a a "Works As Designed" issue. I hope it is bug as I would prefer to play on a slower setting.


(in reply to jomni)
Post #: 2
RE: No movement animations? - 11/19/2007 4:47:51 PM   
jomni


Posts: 2767
Joined: 11/19/2007
Status: offline
Ah yes. Speed was originally set to medium but now set to fast and the animations are good. Definitely a bug that can be replicated here.

(in reply to MikeSinn)
Post #: 3
RE: No movement animations? - 11/22/2007 9:55:21 AM   
zon

 

Posts: 470
Joined: 11/21/2007
Status: offline
If you guys are talking about infantry sprites seemingly floating about without any movements of their limbs, I've seen it numerous times now and on fast speed setting.

(in reply to jomni)
Post #: 4
RE: No movement animations? - 11/30/2007 12:53:39 AM   
TheHellPatrol


Posts: 1588
Joined: 7/3/2004
Status: offline
So this is a confirmed bug then? That is surely a dissapointment...sliding units.

_____________________________

A man is rich in proportion to the number of things he can afford to let alone.
Henry David Thoreau


(in reply to zon)
Post #: 5
RE: No movement animations? - 11/30/2007 2:41:07 AM   
Neil N

 

Posts: 739
Joined: 8/24/2004
Status: offline
I have not seen it, but it sounds like some people are.

(in reply to TheHellPatrol)
Post #: 6
RE: No movement animations? - 12/9/2007 2:23:25 AM   
Grumbling Grogn


Posts: 207
Joined: 10/20/2002
From: Texas!
Status: offline
Ditto for myself as well. Had not noticed it did 'not' occur on fast until now however (I rarely do fast). Thanks!

Looking forward to the updates/mods.

GG

_____________________________

The Grumbling Grognard

(in reply to Neil N)
Post #: 7
RE: No movement animations? - 1/2/2008 5:44:08 PM   
Raven302


Posts: 39
Joined: 12/20/2007
From: Delaware, USA
Status: offline
I usually see it when a crew is running "sliding" away from a brewing vehicle.

_____________________________


(in reply to Grumbling Grogn)
Post #: 8
RE: No movement animations? - 5/16/2008 12:25:55 AM   
Cantata

 

Posts: 3
Joined: 8/1/2003
From: Earth
Status: offline
Well even now, 5 months and one large patch later, the animation problem persists.  That is to say, they seem to work on the Fast game setting, but not on the slower settings.  Oh well, I can play on the faster setting, but it would be nice to choose a slower speed and things work as expected.  It never occured to me how much that could take away from the game until I bought this version and noticed the missing animations right off the bat.

My favorite CC game is still IV:Battle of the Bulge. 

_____________________________

"Violence... the supreme authority, from which all other authority is derived."

(in reply to Raven302)
Post #: 9
RE: No movement animations? - 5/16/2008 1:02:55 AM   
Joe 98


Posts: 4033
Joined: 1/5/2001
From: Wollondilly, Sydney
Status: offline
I have never seen it.

It must be connected to some graphics cards and not others.

I use WIN XP with a Nivida graphics card.

-

(in reply to Cantata)
Post #: 10
RE: No movement animations? - 5/17/2008 12:00:10 AM   
Andrew Williams


Posts: 6112
Joined: 1/8/2001
From: Australia
Status: offline
It is noted that "slower" speeds animations are not always working.

The game is designed to be played in "real" time, which is the "fast" speed.

(in reply to Joe 98)
Post #: 11
RE: No movement animations? - 5/17/2008 8:21:46 PM   
Tejszd

 

Posts: 2847
Joined: 11/17/2007
Status: offline
What does "noted" mean to the people seeing the bug?

"Real" time might indeed equal fast and be the preferred/tested setting but it is still sounds like a bug.... 

(in reply to Andrew Williams)
Post #: 12
RE: No movement animations? - 5/17/2008 11:39:48 PM   
Andrew Williams


Posts: 6112
Joined: 1/8/2001
From: Australia
Status: offline
It is noted and placed on the reported bug list.

(in reply to Tejszd)
Post #: 13
RE: No movement animations? - 6/5/2008 8:21:56 PM   
Tactics


Posts: 330
Joined: 10/28/2002
From: USA
Status: offline
I just bought this game, dl'd the patch and found the same issue. I came here about to post and found this thread.

How...freakin....lame!

Is this going to be fixed? If so, when?

I cannot tell you how dissappointing it is find something a bug so longstanding and obvious in a Matrix title. It completely kills the immersion value and fun to see my soldiers skidding along the dirt in prone postion.

(in reply to Andrew Williams)
Post #: 14
RE: No movement animations? - 6/5/2008 10:38:09 PM   
Andrew Williams


Posts: 6112
Joined: 1/8/2001
From: Australia
Status: offline
It is noted and placed on the reported bug list.

As the recommended speed setting is Fast which approximates actual time the bug is not designated as urgent.

CCMT is real time tactical and the Fast speed setting is the only speed that approximates this.

The slower speed settings are seen as learner or beginner options and really take away from the experience the game has to offer.

I've been playing this series since 1999 and I don't know anyone who plays on anything but the Fast speed setting.

But, again, it is noted and will be dealt with accordingly.

Andrew

(in reply to Tactics)
Post #: 15
RE: No movement animations? - 6/5/2008 10:55:02 PM   
Tactics


Posts: 330
Joined: 10/28/2002
From: USA
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Andrew Williams

I've been playing this series since 1999 and I don't know anyone who plays on anything but the Fast speed setting.


Andrew



So have I, Andrew. Every CC that I've purchased has always been played on the slower settings - Including COI - And they all worked.

Please don't try and spin this like I'm some sort of freak for not choosing the setting you prefer, or the one people you know prefer.

(in reply to Andrew Williams)
Post #: 16
RE: No movement animations? - 9/17/2008 10:43:41 PM   
SavageCDN

 

Posts: 3
Joined: 9/17/2008
Status: offline
While this is my first post here I am a long-time CC player (since CCII). I just purchased CCMT and I must say that the non-movement animations on slower speeds is quite annoying. I can appreciate that it was meant to be played on 'fast' speed, however it is the only version of CC that I'm aware of with this issue. I do usually play at fast speed, yet there are times (especially at the start of a battle) that I like to slow it down a bit.

Anyway, I don't mean to harp on this point as Andrew has mentioned that it has been noted... just thought I'd add my $0.02 (CDN).

(in reply to Tactics)
Post #: 17
RE: No movement animations? - 9/18/2008 3:11:10 AM   
Tactics


Posts: 330
Joined: 10/28/2002
From: USA
Status: offline
It's been nearly 12 months - How is that warping on the ground thing coming?

If 'fast' is normal - Why is it called fast?

(in reply to SavageCDN)
Post #: 18
RE: No movement animations? - 2/27/2009 8:25:18 AM   
Tactics


Posts: 330
Joined: 10/28/2002
From: USA
Status: offline
Wonder if SavageCDN appreciated is first purchase here at Matrix. Doenst seem like he has been back since, does it.  This game was $39  

(in reply to Tactics)
Post #: 19
RE: No movement animations? - 2/27/2009 1:10:06 PM   
SavageCDN

 

Posts: 3
Joined: 9/17/2008
Status: offline
Well technically it's my third purchase (I also bought CCII and CCV) but don't hold that against me :) That being said I haven't played CCMT since as I find it too annoying compared to other CC titles. Looks like there is a 'new' one out too - CCWaR, but I will be obtaining it by 'other means' before I decide to buy.

(in reply to Tactics)
Post #: 20
Page:   [1]
All Forums >> [New Releases from Matrix Games] >> Close Combat Series >> Close Combat: Modern Tactics >> Tech Support >> No movement animations? Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.109