Matrix Games Forums

New information and screenshots for Pike & ShotDeal of the Week Pride of NationsTo End All Wars Releasing on Steam! Slitherine is recruiting: Programmers requiredPandora: Eclipse of Nashira gets release dateCommunity impressions of To End All WarsAgeod's To End All Wars is now availableTo End All Wars is now available!Deal of the Week: Field of GloryTo End All Wars: Video, AAR and Interview!
Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

display problem

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [Current Games From Matrix.] >> [World War II] >> Conquest of the Aegean >> Conquest of the Aegean Support >> display problem Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
display problem - 3/28/2007 3:25:27 PM   
vinc0net

 

Posts: 7
Joined: 3/28/2007
Status: offline
Hello,
I purchased, downloaded, and installed COTA (version 3.0.186) two days ago (March 26, 2007).
All is going fine except for a serious display problem. The right side of the left display panel seems to have been cropped. For example, I miss one or two words at the end of each line of the briefings, I miss the number of each equipment in the equipment pad, or the length (minutes) of bombardment in the bombardment pad.
It is not a screen resolution problem - I have tried to switch etc. but to no avail (I finally set it to my LCP native resolution 1920x1200). Anyway it is not the border of the display that is missing, but the right side of the left panel.
Please someone help !
Regards,
Vincent
Post #: 1
RE: display problem - 3/28/2007 3:36:31 PM   
Arjuna


Posts: 17780
Joined: 3/31/2003
From: Canberra, Australia
Status: offline
vincOnet,

Welcome.

Please check your system font size. Go to Display Properties::Appearance Tab and ensure your Font Size = Normal. That should fix it. If not, please get back to me.

_____________________________

Dave "Arjuna" O'Connor
www.panthergames.com

(in reply to vinc0net)
Post #: 2
RE: display problem - 3/28/2007 10:43:29 PM   
vinc0net

 

Posts: 7
Joined: 3/28/2007
Status: offline
Thank you for the quick reply Dave !
I checked the font size in the Display property/Appearance tab and it was already set to Normal.. so I am afraid this is not the cause of my problem :-/
More generally, my system / configuration is pretty basic so I don't see what could cause a problem.
hmm as a picture is worth a thousand words, here is a screenshot of the problem (*I* cropped off the right -and a bit of the bottom- part of the display that does not cause any trouble) You'll see that the text actually comes out of the space reserved for it..!
Regards,
Vincent





Attachment (1)

(in reply to Arjuna)
Post #: 3
RE: display problem - 3/28/2007 11:26:42 PM   
sterckxe


Posts: 4601
Joined: 3/30/2004
From: Flanders
Status: offline
Hi,

If it's not your font size, it's probably your DPI settings - normally they're at 96 dpi, but your's are probably set to 120.

When I set mine to 120 the result looks a lot like the screenshot you posted

Greetz,

Eddy Sterckx





Attachment (1)

(in reply to vinc0net)
Post #: 4
RE: display problem - 3/29/2007 12:10:18 AM   
vinc0net

 

Posts: 7
Joined: 3/28/2007
Status: offline
Bingo Eddy ! Thanks.
The DPI setting was indeed the cause of the display problem. At the normal (96) setting, the COTA display works fine.
Now, here is the request for a future patch. Many screens, to be comfortable to the eye during "normal use", need a DPI > normal. Could COTA be made DPI-flexible (adjusting its own display settings based on the system DPI setting)? If not, can the DPI setting be changed automatically when launching COTA (I am afraid not as it seems to require a system reboot...) ?
Great game by the way.
Vincent

(in reply to sterckxe)
Post #: 5
RE: display problem - 3/29/2007 12:34:19 AM   
Arjuna


Posts: 17780
Joined: 3/31/2003
From: Canberra, Australia
Status: offline
Thanks Eddy. What a team!

vinc0net,

While your suggestions are good ones, there are a number of problems inherent in them, the system reboot being one of them. Perhaps at least we can check the system dpi and font size setting on launch and warn the user. I've entered this into our TaskTracker database of things to do. Thanks.

TT3306 - UI - Initialisation - Check System Font Size is normal and DPI set to 96 and warn if not

_____________________________

Dave "Arjuna" O'Connor
www.panthergames.com

(in reply to vinc0net)
Post #: 6
RE: display problem - 7/12/2007 10:50:27 PM   
steved

 

Posts: 3
Joined: 3/14/2001
From: US
Status: offline
I’ve got exactly the situation described above and here    http://www.matrixgames.com/forums/tm.asp?m=1399479
 
I’'m using a Sony Vaio Laptop - Intel mobile 910/915 Express graphics – operating on XP with resolution 1280x800 (although no joy with any other resolutions either), Fonts – normal, DPI 96. 
 
I’ve changed all the display parameters (DPI to 120-75 and larger fonts) and nothing affects the in-game appearance.
 
Changing resolutions changes the maps etc but not the text/bar overlaps on the LHS– any pointers as to any other variables I can change or any progress on the issue following the earlier tech support requests.
 
I run exactly the same setup on HTTR –which superficially looks very similar - without any issues – can the changes between the 2 in this area suggest anything else that can be done?
 
Any suggestions as to where to go next or successful changes to a similar setup?

(in reply to Arjuna)
Post #: 7
RE: display problem - 7/13/2007 2:32:43 PM   
sterckxe


Posts: 4601
Joined: 3/30/2004
From: Flanders
Status: offline
quote:

ORIGINAL: steved
Any suggestions as to where to go next or successful changes to a similar setup?


Hi,

Could you post a screenshot when it's set at DPI 96 and fonts normal ?

I'm particularly intrigued by your "I’ve changed all the display parameters (DPI to 120-75 and larger fonts) and nothing affects the in-game appearance." - that's a weird one

I also assume you've tried the usual stuff too like updating your video drivers, update XP to Service Pack 2 and setting the DPI and fonts correctly and rebooting.

Greetz,

Eddy Sterckx

(in reply to steved)
Post #: 8
Page:   [1]
All Forums >> [Current Games From Matrix.] >> [World War II] >> Conquest of the Aegean >> Conquest of the Aegean Support >> display problem Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.070