Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

Lost tool tips

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [Current Games From Matrix.] >> [Discontinued Games] >> Conquest of the Aegean >> Conquest of the Aegean Support >> Lost tool tips Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Lost tool tips - 10/21/2006 3:56:38 PM   
Deerslayer


Posts: 1179
Joined: 5/25/2002
From: Michigan
Status: offline
I strangely can't see tool tips now when I scroll over the weather or orders buttons. I thought maybe related to the patch or Robin's Paper mod so did a complete uninstall and still happens even with the fresh and unpatched game.

I can right click and see map info OK

Of course I played and had these tips from the beginning when I first got the game but sunddenly lost them.

I did just install/update to IE 7 though.

Any ideas? I have tried different COTA resolutions and having the Desktop match COTA and all. Currently Desktop is 1024 X 768 and so is COTA but no help.
Post #: 1
RE: Lost tool tips - 10/21/2006 4:14:15 PM   
Deerslayer


Posts: 1179
Joined: 5/25/2002
From: Michigan
Status: offline
Fixed myself guys.  Took a shot at reloading the latest DirectX and it works again.  Me thinks something trashed my Direct X unrelated to COTA.  Maybe IE7 or maybe not.  Documented now anyway in case somnebody else has problems.

(in reply to Deerslayer)
Post #: 2
RE: Lost tool tips - 10/22/2006 6:22:06 AM   
Arjuna


Posts: 17785
Joined: 3/31/2003
From: Canberra, Australia
Status: offline
Great thanks.

_____________________________

Dave "Arjuna" O'Connor
www.panthergames.com

(in reply to Deerslayer)
Post #: 3
RE: Lost tool tips - 10/23/2006 1:37:05 PM   
Deerslayer


Posts: 1179
Joined: 5/25/2002
From: Michigan
Status: offline
Argh... It came back again and updating/repairing DirectX did not do it this time. Can you give me any clues Dave as to what may be a good area for me to focus on to fix this i.e. video driver, etc..? The right click map box is OK but other pop ups do not show. Darn PC's...

(in reply to Arjuna)
Post #: 4
RE: Lost tool tips - 10/23/2006 10:39:59 PM   
Deerslayer


Posts: 1179
Joined: 5/25/2002
From: Michigan
Status: offline
Latest Catalyst ATI driver did not fix either. Frustrating....

(in reply to Deerslayer)
Post #: 5
RE: Lost tool tips - 10/24/2006 1:25:33 AM   
Arjuna


Posts: 17785
Joined: 3/31/2003
From: Canberra, Australia
Status: offline
Very odd indeed.

Has anyone else encountered this or something similar with our or someone else's product?

One thing you could chekc is your popup blocker settings on your web browser. Try turning these off ( ie allow popups ) and see if that works. What browser do you use?

Do you run any anti-spyware software?

_____________________________

Dave "Arjuna" O'Connor
www.panthergames.com

(in reply to Deerslayer)
Post #: 6
RE: Lost tool tips - 10/24/2006 4:15:29 AM   
Deerslayer


Posts: 1179
Joined: 5/25/2002
From: Michigan
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Arjuna

Very odd indeed.

Has anyone else encountered this or something similar with our or someone else's product?

One thing you could chekc is your popup blocker settings on your web browser. Try turning these off ( ie allow popups ) and see if that works. What browser do you use?

Do you run any anti-spyware software?


I had IE7 installed but uninstalled thinking this may be the issue but no luck. I am back to IE6 with Pop Up's On (allowed). I run anti-spyware but nothing in the background. Only on demand.

Does the code that does this pop up in COTA use some external software to do this (i'm no software guru except 8086 machine code )? Wondering if I have some corrupted file outside of COTA since I have reinstalled more than a few times troubleshooting this. Just trying to figure out where to go next. It's ultimately a minor issue but annoying nonetheless...

(in reply to Arjuna)
Post #: 7
RE: Lost tool tips - 10/24/2006 2:16:47 PM   
Renato

 

Posts: 194
Joined: 10/22/2006
From: Milano, Italy
Status: offline
I encountered the same problem with COTA, but in my case it was sufficient to save and reload the scenario.

I strongly suspect the cause was the activation of a control run by my antivirus program AVG Free Edition. I have simply shifted the time of these controls and haven't had this problem anymore (at least up to now !).

(in reply to Deerslayer)
Post #: 8
RE: Lost tool tips - 10/24/2006 6:14:54 PM   
Deerslayer


Posts: 1179
Joined: 5/25/2002
From: Michigan
Status: offline
Thanks Renato. I do have AVG but not running in the background that I know of. I will shut all its processes off though that are running and I will try that latter and report back.

What AVG Controls are you referring to exactly?

I think I had tried Save and Reload but will try that also.

I recently just downloaded AVG 7.5 (major upgrade) after using an earlier version for a long time. Forgot about this little update work I did and its possible influence.

(in reply to Renato)
Post #: 9
RE: Lost tool tips - 10/25/2006 3:02:01 AM   
Deerslayer


Posts: 1179
Joined: 5/25/2002
From: Michigan
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Renato

I encountered the same problem with COTA, but in my case it was sufficient to save and reload the scenario.

I strongly suspect the cause was the activation of a control run by my antivirus program AVG Free Edition. I have simply shifted the time of these controls and haven't had this problem anymore (at least up to now !).


I'll be damned... By shutting off the AVG process AVGEMC.exe my tool tip pop ups come back in COTA. Wonder why? This file is necessary from what I can tell for scanning my E-Mails. I'll try this for awhile and see if it sticks.

(in reply to Renato)
Post #: 10
RE: Lost tool tips - 10/25/2006 3:13:57 AM   
Arjuna


Posts: 17785
Joined: 3/31/2003
From: Canberra, Australia
Status: offline
Deerslayer,

I'm no interface programmer - I usually leave that to Paul and the others. But I'd say that AVG is intercepting the standard MFC calls we use, which is very naughty of it.  I'll ask Paul to comment.

_____________________________

Dave "Arjuna" O'Connor
www.panthergames.com

(in reply to Deerslayer)
Post #: 11
RE: Lost tool tips - 10/25/2006 10:45:17 AM   
Renato

 

Posts: 194
Joined: 10/22/2006
From: Milano, Italy
Status: offline
quote:

ORIGINAL: Deerslayer

What AVG Controls are you referring to exactly?


The AVG Anti-Virus Free Edition performs mandatory test runs once a

day. These runs cannot be disabled (for that you should buy a complete

version which is not free), but may simply be stopped or paused, once

initiated.

Fortunately there is a button called "Control Center", which has in the

low part another button called "Scheduled Tasks", which allows you to

define the time window of the day in which these test runs are

performed. I have shifted the time window of the test runs (which

perhaps improperly in my preceding post I called control runs) in hours

in which I don't play.

I infere from what you wrote, that you have the AGV complete edition

(non free), and therefore you can do what you like. But if you disable

AGV when you play, be careful to play offline and to reactivate it when

you go online, especially if you receive mail from a University.

Hope this clarify.

(in reply to Arjuna)
Post #: 12
RE: Lost tool tips - 10/25/2006 11:22:17 AM   
Deerslayer


Posts: 1179
Joined: 5/25/2002
From: Michigan
Status: offline

quote:

ORIGINAL: Renato

quote:

ORIGINAL: Deerslayer

What AVG Controls are you referring to exactly?


The AVG Anti-Virus Free Edition performs mandatory test runs once a

day. These runs cannot be disabled (for that you should buy a complete

version which is not free), but may simply be stopped or paused, once

initiated.

Fortunately there is a button called "Control Center", which has in the

low part another button called "Scheduled Tasks", which allows you to

define the time window of the day in which these test runs are

performed. I have shifted the time window of the test runs (which

perhaps improperly in my preceding post I called control runs) in hours

in which I don't play.

I infere from what you wrote, that you have the AGV complete edition

(non free), and therefore you can do what you like. But if you disable

AGV when you play, be careful to play offline and to reactivate it when

you go online, especially if you receive mail from a University.

Hope this clarify.


Interesting as I have no Tasks Scheduled and seems the raw proess itself is casuing the problem. Seems other players should have seen my issue also since AVG is so common.

Oh well, I'll live with it and see if it sticks.

Thanks for the help guys.

(in reply to Renato)
Post #: 13
RE: Lost tool tips - 11/2/2006 1:05:31 PM   
Deerslayer


Posts: 1179
Joined: 5/25/2002
From: Michigan
Status: offline
AVG 7.5 just posted a new Engine update and this issue went away for me after that. FYI

(in reply to Deerslayer)
Post #: 14
RE: Lost tool tips - 11/2/2006 1:59:59 PM   
Arjuna


Posts: 17785
Joined: 3/31/2003
From: Canberra, Australia
Status: offline
Thank you.

_____________________________

Dave "Arjuna" O'Connor
www.panthergames.com

(in reply to Deerslayer)
Post #: 15
RE: Lost tool tips - 11/2/2006 10:52:53 PM   
Renato

 

Posts: 194
Joined: 10/22/2006
From: Milano, Italy
Status: offline
Good news Deerslayer, congratulations!

For me nothing is changed, even after the latest updates; fortunately it isn't a big problem.

< Message edited by Renato -- 11/4/2006 8:20:47 AM >

(in reply to Arjuna)
Post #: 16
RE: Lost tool tips - 11/27/2008 1:42:47 PM   
Melnibone


Posts: 29
Joined: 11/25/2005
Status: offline
I have exactly this same issue - no navigator tool tips - in COTA\HTTR. Right clicking on map displays OK.  I am not running AVG or anything similar. I have closed down all programs\services that are not system required but still no tool tips.  Any ideas?

(in reply to Renato)
Post #: 17
RE: Lost tool tips - 11/27/2008 7:35:16 PM   
GShock


Posts: 1245
Joined: 12/9/2007
From: San Francisco, CA - USA
Status: offline
Have you guys tried to run it in 1024/768 and see if problem persists?


_____________________________

How long will you pretend you can't do anything about it? Support www.animalsasia.org

(in reply to Melnibone)
Post #: 18
RE: Lost tool tips - 11/27/2008 9:46:09 PM   
Arjuna


Posts: 17785
Joined: 3/31/2003
From: Canberra, Australia
Status: offline
Melnibone,

What OS are you running? Can you please send us a DX report - refer to the sticky thread in this support subForum for details on how to produce one. Send it to support[at]panthergames[dot]com

_____________________________

Dave "Arjuna" O'Connor
www.panthergames.com

(in reply to GShock)
Post #: 19
RE: Lost tool tips - 11/28/2008 9:49:37 AM   
Melnibone


Posts: 29
Joined: 11/25/2005
Status: offline
Thanks.  I'll do that later today when I get home.  I'm running XP SP3. 

(in reply to Arjuna)
Post #: 20
RE: Lost tool tips - 11/28/2008 12:30:19 PM   
Arjuna


Posts: 17785
Joined: 3/31/2003
From: Canberra, Australia
Status: offline
Oohs we've resisted XP SP3 so far. Anyway let me know.

_____________________________

Dave "Arjuna" O'Connor
www.panthergames.com

(in reply to Melnibone)
Post #: 21
RE: Lost tool tips - 11/29/2008 6:43:04 AM   
Melnibone


Posts: 29
Joined: 11/25/2005
Status: offline
File sent. Could be SP3. I'm sure tooltips used to work.

(in reply to Arjuna)
Post #: 22
RE: Lost tool tips - 11/29/2008 11:43:22 AM   
Arjuna


Posts: 17785
Joined: 3/31/2003
From: Canberra, Australia
Status: offline
Got it. I'll check this out as soon as I get my next BFTB build out. So hopefully later this coming week.

_____________________________

Dave "Arjuna" O'Connor
www.panthergames.com

(in reply to Melnibone)
Post #: 23
RE: Lost tool tips - 11/29/2008 12:47:31 PM   
GShock


Posts: 1245
Joined: 12/9/2007
From: San Francisco, CA - USA
Status: offline
Are u going to patch COTA, Arjuna?

_____________________________

How long will you pretend you can't do anything about it? Support www.animalsasia.org

(in reply to Arjuna)
Post #: 24
RE: Lost tool tips - 11/29/2008 10:54:44 PM   
Arjuna


Posts: 17785
Joined: 3/31/2003
From: Canberra, Australia
Status: offline
I doubt it.

_____________________________

Dave "Arjuna" O'Connor
www.panthergames.com

(in reply to GShock)
Post #: 25
RE: Lost tool tips - 11/30/2008 12:00:11 PM   
GShock


Posts: 1245
Joined: 12/9/2007
From: San Francisco, CA - USA
Status: offline
then how are the guys gonna fix the tooltips prob? I think it's either a font or a resolution prob with some cards...perhaps a hotfix?

_____________________________

How long will you pretend you can't do anything about it? Support www.animalsasia.org

(in reply to Arjuna)
Post #: 26
RE: Lost tool tips - 11/30/2008 10:05:28 PM   
Arjuna


Posts: 17785
Joined: 3/31/2003
From: Canberra, Australia
Status: offline
GShock,

Let's not jump the gun here just yet, OK. The first thing is to identify what is happening and then we'll look at the best fix. Until then I'm not ruling anything in or out.

_____________________________

Dave "Arjuna" O'Connor
www.panthergames.com

(in reply to GShock)
Post #: 27
RE: Lost tool tips - 1/27/2009 10:15:25 AM   
Melnibone


Posts: 29
Joined: 11/25/2005
Status: offline
Bump

(in reply to Arjuna)
Post #: 28
RE: Lost tool tips - 5/15/2009 12:17:40 PM   
Melnibone


Posts: 29
Joined: 11/25/2005
Status: offline
Bump

(in reply to Melnibone)
Post #: 29
Page:   [1]
All Forums >> [Current Games From Matrix.] >> [Discontinued Games] >> Conquest of the Aegean >> Conquest of the Aegean Support >> Lost tool tips Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.188